To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Że tak powiem wszystkim z s design żal dupkę ścisnął haha tak powinien sdesign wygladac ;) a ogolnie to kaszana ten sport tylko z wygladu, silnik zaden mocniejszy , lipa .
Powiem Ci patrzę na wersję sport (nie wiem jak będzie wyglądał SW w tej wersji) i jedyne co mi się podoba (w porównaniu do mojego Tipka) to dyfuzor z tyłu. Możliwe, że zmieni się to jak zobacze na żywo Sporta i pomyśli się w przyszłości nad modyfikacjami eSki :P
Szkoda, że nie pomyśleli aby np Garetta 1446 wrzucić jako turbo i mogliby dać wersję 150/160 kucy bo taki sport to szału nie ma xD
-
Patrząc na zdjęcia to zderzak tylny jest identyczny jak w każdym HB. Do zmiany tylko dolna część która jest oddzielnym elementem, więc przeróbka łatwa. Przedni niestety jest już inny, progi to pewnie też tylko nakładki, ale na zdjęciach słabo widać. Najbardziej w mój gust trafia czarna podsufitka i nakładki słupków, lubię takie wnętrza, od czasu jak miałem AR159, niestety od 2 tygodni cieszy się nią nowy nabywca. Trochę mi szkoda bo lubiłem ten samochód i nigdy nie dam powiedzieć złego słowa na ten model. Służył mi bezawaryjnie przez 6 lat i 140.000 km.
-
:) znalazlem taka modyfikacje na sporta :) sa chromy i nakladki...oczywiscie w wersji Adama Słodowego..."Zrób to sam"... :)
https://dd-tuning.pl/tyuning-fiat-aegea.html
...:) milego tuningowania :)...mnie zainteresowaly górne chromy nad szyb...
-
Same gadżety do rumuńsko-cygańskiego tuningu.
-
W jednym z artykułów o tipo sport napisano że moc tjeta 118 KM
-
Bezel czy jak mu tam bedzie w raju jak zobaczy tą stronkę, nawet chromy na boczne kierunki sa haha
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
marx30
W jednym z artykułów o tipo sport napisano że moc tjeta 118 KM
To jeszcze w sporcie zajumali 2 kuce ;) haha , pewnie aby lud nie szalał na szosie haha
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Bezel czy jak mu tam bedzie w raju jak zobaczy tą stronkę, nawet chromy na boczne kierunki sa haha
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
To jeszcze w sporcie zajumali 2 kuce ;) haha , pewnie aby lud nie szalał na szosie haha
Chyba nieporozumienie a raczej nieudolne tłumaczenie. Art był na stronie leftlane a źródło chyba carscoop. 118 HP to chyba 120 KM. Czyli jednak power jest ;-).
-
Cytat:
Napisał
marx30
Chyba nieporozumienie a raczej nieudolne tłumaczenie. Art był na stronie leftlane a źródło chyba carscoop. 118 HP to chyba 120 KM. Czyli jednak power jest ;-).
Horse Power to po polsku Konie mechaniczne. Jest to jedno i to samo.
-
Cytat:
Napisał
srasquasz
Zdaje się, że HP stosowane w krajach anglosaskich to jakieś 1.1 KM. Ogólnie, bajzel trochę jest z tymi jednostkami.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Zdaje się, że HP stosowane w krajach anglosaskich to jakieś 1.1 KM. Ogólnie, bajzel trochę jest z tymi jednostkami.
Jest tak jak piszesz, HP to nie to samo co KM
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
srasquasz
Tak trochę nie do końca. Chcąc być dokładnym 1KM = 0,9863HP.
Czyli 0,9863 X 120 = 118.356
Gdyby było podane 120 PS, to by było 120 KM.
Moc powinna być zawsze podawana wg układu Si w W lub kW i nie było by dziwnych przeliczeń.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Moc powinna być zawsze podawana wg układu Si w W lub kW i nie było by dziwnych przeliczeń.
Przekonaj Brytoli i Amerykanów :-D Oni tam jeszcze lepsze cuda mają w użyciu...
-
W Polsce też używa się KM zamiast kW (poza oficjalnymi dokumentami)
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
giannini
Same gadżety do rumuńsko-cygańskiego tuningu.
Obecnego wszem i wobec w tych niby bardziej szacownych markach. Tego "chromu" wokół szyb w różnych wozidłach już jest po kilka centymetrów, na osłonach chłodnicy to samo, udawane wydechy, spoilery w autach z vmax 180 kmh itp.
I lampy o dlugości lampek na choinkę. Te rzeczy są fajne ale z umiarem. To tak jak przesadzić z pompowaniem sililonu w wary - ma być sexi a coraz częściej wychodzą siostry godlewskie
-
Witam ponownie
Ostatecznie otrzymałem/wynegocjowałem satysfakcjonującą mnie poniższą ofertę na Tipo SW 95KM Lounge w kolorze szarym maestro.
Wersja Lounge + WYPOSAŻENIE DODATKOWO PŁATNE BRUTTO
070 Przyciemniane szyby boczne i tylna 500,00 PLN
4HGGniazdko 12V w bagażniku 0,00 PLN
5DR Lakier metalizowany 2.400,00 PLN
980 Koło zapasowe (rozmiar 15" lub 16" oraz zastępuje Fix&Go) 450,00 PLN
Suma 3.350,00 PLN
Cena pojazdu z wyposażeniem 73.150,00 PLN
RABATY BRUTTO
Rabat wyprzedaż rocznika -13.150,00 PLN (-18%)
PODSUMOWANIE BRUTTO
Łącznie do zapłaty 60.000,00 PLN
+ opony zimowe z założeniem na moje felgi i przełożenie na auto
+ dywaniki gumowe
+ mata do bagażnika
I JAK JUŻ MIAŁEM ZALICZKOWAĆ TO KUPIŁEM DWULETNIĄ TOYOTĘ VERSO W TYCH PIENIĄDZACH
Czy decyzja była dobra czas pokaże, choć już się nie dowiem jakby z fiatem było.