To jest widok strony w wersji do druku
-
Choroba mnie dopadła więc tymczasem z własnych fotek nici.
Fota ze strony sklepu wygląda tak: http://www.sklep.atraauto.pl/30-158-...rofilowane.jpg
Co do wyboru. Zamówiłem wcześniej z allegro pokrowce prestige ale po przymiarce stwierdziłem że to straszna lipa i paskudnie się układają pomimo że producent wymienia Tipka. Zagłówki pokrywają tylko 3/4 co paskudzi ogromnie. W części oparciowej za mało materiału i pokrowiec odstaje od wgłębień. No a rzeby przy ramionach zagłówka marszczą się. Dlatego odesłałem je do sprzedawcy pomimo tego że bardzo mi się podobały. Postanowiłem szukać czegoś alternatywnego z profilowanym oparciem. No i tym sposobem trafiłem na to z fotki.
Ja ponieważ zwykle jadę 1-2 osoby i mam czarne boki w fotelach wybrałem czarny welur.
Żeby nie popełnić poprzedniego błędu z rozmiarem pojechałem (przy okazji) i przed zakupem przymierzyłem.
Opis jest ubogi więc napiszę o moich preferencjach.
Siedzisko zakryte w całości i boki siedziska też. Wyprowadzone są gumki-sznurki do połączenia pod fotelem. Oparcie posiada boczne wycięcie na poduszkę fotela i materiał z tyłu fotela. Jedyne co mi się nie podoba w czarnym to to że szwy są zrobione na zewnątrz i obszyte innym niż czarny co troszkę wystaje. Do pokrowca dodają zagłówek ale to raczej pas materiału z gumkami od spodu. Zagłówki w Tipku są chyba ogromne bo producenci na tym tracą. Ja naciągałem je z dobrą minutę żeby zakryć cały. Pewnie zmienię to albo zdejmę. Bardzo podoba mi się tłoczenie z oparcia i jest wygodne przy dłuższej trasie (zwłaszcza odcinek lędźwiowy.
No i cena to 40 zl za pokrowiec z zagłówkiem. Mają oczywiście komplety ale mnie tymczasem nie interesowały więc tylko napiszę o przodzie.
-
Cytat:
Napisał
Azja65
Zamówiłem wcześniej z allegro pokrowce prestige ale po przymiarce stwierdziłem że to straszna lipa i paskudnie się układają pomimo że producent wymienia Tipka.
Jeśli to te same ( z Autodekor) to jest lipny opis. To jest do tipo tylko poprzedniej generacji. Do tego trzeba wziąć większy rozmiar (takie jak do freemonta, linei).
Ja wziąłem premium- połączenie "skóry" z "alcantarą" i choc skóra plastikowa a alcantara szmaciana ( to jakby ktoś nie wiedział co to znaczy prawdziwa skóra i alcantara) to materiały lepsze niż fabryczne (tzn "alcantara" taka sama jak w lounge a "skóra" naprawdę OK. W wersji premium ta "skóra" wyglądała dużo o gorzej twarda i plastikowa, przy tej jakiś amator mógłby się dać nabrać.
Na tylnej kanapie tej większej części ułozone idealnie, na mniejszej trochę muszę jeszcz ponaciągać. Na przednie siedzenia pokrowce wymagają zwężenia u góry ale poza tym OK.
Swoją drogą w autach aspirujących do premium są własnie takie materiały i to jest największe oszustwo w motoryzacji (oprócz trzycylindrowych silników) ;-).Jak się przyjrzeć plastik, plastik, plastik i to w autach po 100-150 K.
-
Czyli podobne odczucia. Zachodzi jednak pytanie: dlaczego aukcja nazywa się tak: Fiat Tipo, Qubo pokrowce - alcantara, szara (6656467219) To wprowadza w błąd. Gdybym wiedział wcześniej to bym nie kupował. Nasze forum nie poruszało chyba jeszcze tego tematu więc nie miałem gdzie konsultować :)
-
Marx30- jeśli możesz pokazać jak to wyglada w Twoim Tipo byłbym niezmiernie wdzięczny.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
jak chcecie dobre pokrowce to tylko firma Cardopokrowce Czeladz, wiem bo mam w 500L i będę zamawiał do tipo ale po nowym roku.
-
Kupiłem polecaną matę
https://images82.fotosik.pl/924/3cc54276fccbca29gen.jpg
Faktycznie fajna, chociaż trochę mnie denerwuje rant od strony klapy.
-
Zawsze można ładnie obciąć :)
W HB nie ma tego problemu bo podłoga nie jest płaska jak w SW.
-
2 załącznik(i)
Ja zamawiałem pokrowce w kwietniu 2016 czyli w okresie kiedy większość producentów pokrowców nie słyszała o Tipo. Dotarłem mailowo do firmy Mirex II Producent pokrowców samochodowych w Czersku ? Mirex II
i pełen profesjonalizm. W ciągu kilku dni człowiek z tej firmy podjechał do najbliższego salonu fiata i zwymiarował siedzenia. Ja wysłałem im zdjęcia tapicerki z wersji Lounge i wyszło coś takiego
Załącznik 30156
Załącznik 30157
Mazy widoczne na siedzisku związane są z materiałem - pokrowce w całości wykonane z alkantary.
Są tak spasowane że sceptycy pokrowców którzy wsiadają do mojego Tipka nie byli w stanie rozpoznać że to pokrowce. Oczywiście pokrowce są też na tylnej kanapie, zagłówkach oraz na przednim i tylnym podłokietniku. Kolor pokrowców starałem się dobrać do koloru materiału na boczkach drzwi.
Pewnie jak dzieciaczki wyrosną to zdejmę...
-
Musze przeszyc te przody i cykne. Ale material na serio ok tylko tego nie bedzie widac na fotce
-
Cytat:
Napisał
sotapl
Ja zamawiałem pokrowce w kwietniu 2016 czyli w okresie kiedy większość producentów pokrowców nie słyszała o Tipo. Dotarłem mailowo do firmy Mirex II
Producent pokrowców samochodowych w Czersku ? Mirex II
i pełen profesjonalizm. W ciągu kilku dni człowiek z tej firmy podjechał do najbliższego salonu fiata i zwymiarował siedzenia. Ja wysłałem im zdjęcia tapicerki z wersji Lounge i wyszło coś takiego
Załącznik 30156 Załącznik 30157
Mazy widoczne na siedzisku związane są z materiałem - pokrowce w całości wykonane z alkantary.
Są tak spasowane że sceptycy pokrowców którzy wsiadają do mojego Tipka nie byli w stanie rozpoznać że to pokrowce. Oczywiście pokrowce są też na tylnej kanapie, zagłówkach oraz na przednim i tylnym podłokietniku. Kolor pokrowców starałem się dobrać do koloru materiału na boczkach drzwi.
Pewnie jak dzieciaczki wyrosną to zdejmę...
Wyglądają bardzo porządnie. A jak się ma sprawa z airbagami w boczkach foteli przednich?
-
Zacnie wyglądają. Jaki koszt?
-
1 załącznik(i)
Jeśli chodzi o airbag foteli przednich jest to jak najbardziej uwzględnione - producent na etapie zamówienia pytał czy są poduszki w boczne w fotelach i zastosowano w tych miejscach jakieś specjalne szwy (na pierwszym zdjęciu widać z boku fotela kierowcy kawałek metki "Airbag").
Co do ceny to drogo... 400 zł.
Ale umówmy się było to zlecenie indywidualne i na podstawie mojego zdjęcia ze strony Fiata (zdjęcie z konfiguratora wersji Lounge).
Myślę że teraz z racji ogólnodostępności modelu ceny powinny być dużo niższe.
Przy okazji przyszła mi dzisiaj chińszczyzna z alliexpress
Załącznik 30158
Zamówiłem 2 sztuki etui a przyszło 1. No nic szwagra hatchback będzie musiał poczekać...
-
Pytanie czy nasze auta mają alarm oblodzenia drogi-czyli jak temp spada poniżej np 3 stopni pojawia się sniezynka i jakiś dźwięk?
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Pytanie czy nasze auta mają alarm oblodzenia drogi-czyli jak temp spada poniżej np 3 stopni pojawia się sniezynka i jakiś dźwięk?
:) jest sniezynka :) dzwieku brak...
...a pokrowce przepiekne :)
-
Pojawia się info na wyświetlaczu między zegarami o oblodzeniu drogi i pali się śnieżynka cały czas.Działa to od temp. 3 stopni na zewnątrz i poniżej.