To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
kjk
Nie rozumiesz. Dbałem, żeby te 10 lat / 170kkm przejeździć bez niepotrzebnych przestojów w serwisie i mieć samochód, do którego w każdej chwili mogę wsiąść i pojechać np. na Bałkany, bez specjalnych przygotowań. Inna sprawa, że zadowolenie nabywcy (dość bliska rodzina) też ma swoją wartość.
To Ty nie rozumiesz, bo 170.000 km to można przejechać na trzech - czterech wymianach oleju bez awarii wynikającej z braku zmiany oleju. Mówię o Tipo, bo innymi samochodami przejedziesz na przykład ten dystans na jednej - dwóch wymianach. A silnik w Tipo padnie wcześniej z innego powodu i tak, bo to tani badziew jest. Droga na Bałkany to jest dystans, jaki wiele osób Tipo przejeżdża co drugi dzień.
-
Cytat:
Napisał
travi
To Ty nie rozumiesz, bo 170.000 km to można przejechać na trzech - czterech wymianach oleju bez awarii wynikającej z braku zmiany oleju. Mówię o Tipo, bo innymi samochodami przejedziesz na przykład ten dystans na jednej - dwóch wymianach. A silnik w Tipo padnie wcześniej z innego powodu i tak, bo to tani badziew jest. Droga na Bałkany to jest dystans, jaki wiele osób Tipo przejeżdża co drugi dzień.
A świstak siedzi i zawija...
-
Po pracy, czyli po 16, @travi nie będzie trolował :tongue Zacznie jutro około 8.
-
mamy nowego trolla @travi smieci tez we dziale 500L
-
On juz chyba nie trawi tego co je...
-
Byli już tacy mistrzowie . Najpierw był jak dobrze pamietam : tanioazpadnie potem bohemex a teraz ten. Wszyscy mieli podobne zeznania
-
Wracając do meritum - czy ktoś z jeżdżących z instalacją LPG zauważył zmniejszenie zużycia oleju po zmianie oleju na jakiś dedykowany dla silników z LPG? W czasie serwisu wymieniają mi zawsze na normalną Selenię, może warto byłoby zmienić na tą Multipower Gas?
U mnie nie ma jeszcze chyba dramatu - zużycie pomiędzy przeglądami było dotychczas mniej niż 2 litry pomiędzy 0 a 15kkm, 1,5l pomiędzy 15kkm a 30kkm, teraz mam 35kkm i dolałem od ostatniego przeglądu mniej więcej 0,5 litra, czyli tendencja 100ml na 1kkm się utrzymuje.
-
Oleje "dedykowane do gazu" to wytwór marketingowy olejarzy, żeby przyciągnąć gazoli do konkretnego produktu, chyba nikt rozsądny w to nie wierzy.
-
Mimo wszystko chyba jednak skład się czymś różni, dlatego pytam o opinię, bo może ktoś zmienił i pomogło.
-
A to jest jakiś problem, że silnik zużywa litr oleju na dziesięć tysięcy kilometrów? Taki to kłopot?
-
Z całym szacunkiem kolego, już wyraziłeś swoją opinię, szanuję ją, ale pozwól się wypowiedzieć innym.
Odpowiem jednak - tak, trochę problem, bo jednak trzeba pamiętać aby regularnie pod maskę zajrzeć, zwłaszcza po dłuższej trasie. Ubytki nie następują bowiem równo po 100 ml na 1000km, czasami kilka razy co ok. 1-2 kkm sprawdzam i na bagnecie jest podobny stan, a potem przejadę w warunkach autostradowych dłuższą trasę i nagle widać ubytek. Jeśli za cenę parunastu złotych za litr oleju więcej dałoby się kupić święty spokój to byłbym zainteresowany, dlatego pytam :)
-
Cytat:
Napisał
Yasiooh
Mimo wszystko chyba jednak skład się czymś różni, dlatego pytam o opinię, bo może ktoś zmienił i pomogło.
Co do seleni to podobno jest przecietnym olejem w wysokiej cenie.
Z lepszych masz castrol różne opinie motul x clean podobno b. dobry i teraz dowiedziałem się że valvoline mst c3 obniża zużycie oleju potwierdzone na egzemplarzu który łykał około 0,6 l / 1000km zmniejszyło się do takiego zużycia na 3000km. Jest shell hx7ect i liqui moly top tec i jeszcze kilka innych tak wiec do wyboru do koloru. Prawda jest taka że te silniki słyną z tego z piją oliwę zwłaszcza na lpg.
-
Więc czegokolwiek byś nie wlał, i tak będziesz zaglądał ciągle pod maskę i nigdy nie będziesz miał świętego spokoju z zużyciem oleju, nie tylko za cenę paręnastu złotych więcej za litr oleju, jak się wyraziłeś, ale za żadną cenę.
-
Ja już miałem brać ten valvoline, choć to podobno też hc. Nie mieli w sklepie.wiec zaleje castrol edge bo już to wcześniej kupiłem,to się wypowiem czy zmniejszył się apetyt.rozwamialem na temat prawdziwych syntetykow z pao. To niby xado,eneos,mitami,ravenol, amsoil, millers.millers miałem-porażka.tez to bral
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Oczywiście mam na myśli tylko 5w40 z normą c3
-
Cytat:
Napisał
tko17
Byli już tacy mistrzowie . Najpierw był jak dobrze pamietam : tanioazpadnie potem bohemex a teraz ten. Wszyscy mieli podobne zeznania
Dodam jeszcze DRUCIKFIAT. Styl pisania identyczny. Przecież łatwo sprawdzić IP.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A ten nowy to chyba nie taki nowy ;-). Obstawiam kolejne wcielenie
Czyli nie tylko ja tak myślę? ;-)
-
A propos benzynowego silnika i log. Jak byłem wymieniać wytarta uszczelkę i dywaniki gumowe to zapytałem o lpg i wypalanie zaworów. ASO zna problem i potwierdził że obecne silniki to już nie to samo co poprzednie motory sprzed kilku czy kilkunastu lat. Zatem jak ja się cieszę że nie mam gazu :)
-
Cytat:
Napisał
giannini
Przecież łatwo sprawdzić IP.
O ile nie nadaje ze zmiennego. Przy zmiennym trzeba zwrócić się o pomoc do dostawcy neta.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
A propos benzynowego silnika i log. Jak byłem wymieniać wytarta uszczelkę i dywaniki gumowe to zapytałem o lpg i wypalanie zaworów. ASO zna problem i potwierdził że obecne silniki to już nie to samo co poprzednie motory sprzed kilku czy kilkunastu lat. Zatem jak ja się cieszę że nie mam gazu :)
A pytałeś się w aso czy obecnie montuje lpg do tipo?
-
Travi, bohomex3 i drucikfiat to jedna i ta sama osoba - już zbanowani :)