To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Szanowni Państwo
Moje autko narodzi się w 4 tygodniu stycznia. Jeśli narodziny auta będą w dniach 23/24-01-2017 to zdąży na fracht i za dwa tygodnie od tej daty będę mógł się nim cieszyć (12 luty MOJA CZTERDZIESTKA). Jeśli narodziny przedłużą się i powstanie po 24 stycznia 2017 to moje autko będzie musiało poczekać na zapełnienie statku i pojawi się u mnie za miesiąc.
To tyle z dobrych wieści :)
-
Mojemu jutro stuknie miesiąc :D
-
Witam
22 grudnia odebrałem swojego Tipka - czekałem 2 miesiące i 10 dni. Uwinęli się i prezent na Święta jest. I dodatkowo w tym samym dniu sprzedałem pełnoletnią vectrę b. Tak że szczęście podwójne. Teraz tylko lać i jeździć!
-
Mojemu 12 stycznia stuknie drugi miesiąc. W międzyczasie sprzedałem Mazdę 6. Trafiłem na takiego kupującego, że myślałem a nawet byłem pewny spotkania w sądzie. Takiego klienta nikomu nie życzę, nawet największemu wrogowi.
-
No do mnie kolo który kupił Lancie po miesiącu napisał że coś z lewej strony stukać zaczyna. Sorry takie drogi mamy ... Nie mogłem przewidzieć że za miesiąc wahacz się posypie. Auto ma 14 lat...
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
U mnie kupujący auto we wtorek wieczorem, rano w środę stwierdził, że brakuje mu oleju na bagnecie po przejechaniu 20 kilometrów. Poważnie !!! Mam jeszcze jego wiadomości na wypadek sprawy w sądzie.
-
W takich sytuacjach dobrze jest mieć w komórce zainstalowaną aplikację do nagrywania rozmów np. ACR.
-
Co gorsza facet który kupił Mazdę mieszka blok dalej. Ale wczoraj widziałem nowe blachy na niej więc się zupełnie uspokoiłem. Teraz to może wnieść pozew do Sądu Najwyższego. Mam go w głębokim poważaniu. Nie nagrywałem po podobno według prawa nie można tego robić. Czy tak jest nie wiem.
-
Nagrywać można tylko za zgodą nagrywanego. Bez zgody materiał taki nie jest dowodem.
-
Swoją rozmowę telefoniczną w której jestem stroną mogę nagrywać bez zgody rozmówcy i jest to zgodne z prawem. W razie czego sąd może użyć takie nagranie jako dowód.
Podobnie sie to ma do rejestrowania jazdy kamerką samochodową.
-
Jack ale ja pisałem w kontekście rozmowy face to face nagrywanej bez wiedzy rozmówcy.
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Jack ale ja pisałem w kontekście rozmowy face to face nagrywanej bez wiedzy rozmówcy.
Takie rozmomy zgodnie z prawem też można nagrywać, dlaczego nie ? Jeśli jestes rozmówcą takiej rozmowy to dla siebie mozna nagrywac wszystko. Dyktafony już były ze 30 lat temu dostępne.
I w trudnych przypadkach kiedy kupujący bedzie mataczył, albo będzie Cię nekal lub probowal cos wyłudzić wmawiajac ci ze podczas rozmowy ustalenia byly inne, takie nagranie sąd napewno wezmie pod uwage, a juz sam fakt ze nagrales taka rozmowe skutecznie zniecheci przyszlego oszusta.
A nie daj boże jakby cie straszyl lub probowal co wyłudzić to takie nagranie jest bardzo pomocne. Skończyły sie czasy ze ktos komuś da wpysk, teraz daje sie sprawe adwokatowi i już.
-
Jest umowa kupna sprzedaży gdzie jest zapis że kupujący zapoznał się ze stanem auta i nie będzie nic rozscil w przyszłości i po temacie.
-
No nie do końca, z tytułu rękojmi może dochodzić jeszcze, kiedy to np. sprzedający zataił cos przed kupującym, nie poinformował o czyms itd. Jest tego dużo w necie, takich przypadków opisanych.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Szanowni Państwo
Moje autko narodzi się w 4 tygodniu stycznia. Jeśli narodziny auta będą w dniach 23/24-01-2017 to zdąży na fracht i za dwa tygodnie od tej daty będę mógł się nim cieszyć (12 luty MOJA CZTERDZIESTKA). Jeśli narodziny przedłużą się i powstanie po 24 stycznia 2017 to moje autko będzie musiało poczekać na zapełnienie statku i pojawi się u mnie za miesiąc.
To tyle z dobrych wieści :)
Trzymam kciuki, wiem jak to jest czekać , życzę Ci żebyś 40-skę spędzał już ze swoim Tipo ! lepszego prezentu nie ma, bo wbrew temu czego możesz się tutaj naczytać to fajne auto , piękne i wygodne ..... a reszta się sama wyprostuje i powyjaśnia , bo większość to duperele
rolleyes: