To jest widok strony w wersji do druku
-
Oddałem auto na polerowanie przednich reflektorów bo na jednym zaczęło wychodzić zmatowienie od słońca na tej górnej płaskiej części. Aby je zabezpieczyć na dłużej to wpadła folia PPF. Super efekt jest na myjni jak woda po tej folii spływa jak po woskowaniu.
-
2 załącznik(i)
pierwszy o zakupu przegląd klimy.
O ile filtr kabinowy wymieniam dwa razy w roku to jakos nie bylem jeszcze na maszynie.
Ubytek od nowosci (poczatek 2020) 50gr
I podjechalem do kondoniarza sprawdzic wyważenie kół . Cos mi ostatnio zaczeła drżeć kiera jak wracalismy w weekend z Helu.
Załącznik 43053
Załącznik 43054
-
A ja poczynilem cos takiego:
https://youtu.be/azOjKdfcDA8
Połączenie chińskiej technologii z polską fantazją ;-).
Wajcha w przód zmienia tryby jazdy:eco, brak modyfikacji, jakis tam sport, racing itp.Dwa knefelki +/- -modyfikacja trybu jazdy-dla kazdego jest 9 ustawien.
Wajcha w tyl wl/wyl trybu city.
Jest to sprzegniete z chinskim throttle controllerem i nawet dziala. Na eco czuc zmulenie na 3.9 ostra odpowiedz przepustnicy i wyrywnosc. Po drodz tryby posrednie. Oczywiscie to tylko mapowanie pedału, mocy jest nadal 140 KM ale niweluje te fabryczne eko nastawienia i troche przypomina dna z alfy. Przelacznik z julki byl juz dawno ale dopiero teraz coś robi
-
Zmieniłem łączniki stabilizatora na Meyle HD. Zobaczymy w praniu czy to lepsze od OE. ;)
-
Ja po 25 tys km zmieniłem na Meyle
Teraz mam 62 tys i zero stuków
-
Zrobiłem czujnik martwego pola:
https://youtu.be/L4gB8Ipaacs
Więcej w dziale o elektryce.
-
Fajna sprawa, podoba się ale czy nie za długo po minięciu przez auto pozostaje zapalona dioda? Wiem, czepiam się o sekundę ;-)
-
No tak tak jak pisalem w tym dedykowanym wątku - mogłoby się palić to krócej. Ale z dwojga złego lepiej w tę stronę. Problem jedynie jest taki że na autostradzie gdzie nie jestem specjalnie cierpliwy jak tylko minie mnie auto to kierunek i cała naprzód. I wtedy właśnie ujawnia się ta niedoskonałość bo dostaję ostrzeżenie dzwiękowe (kilkukrotne piknięcie jak wrzucamy kierunkowskaz.
-
No to nauczysz się zmieniać pasy bez kierunków :-)
Kto wie, może kolejnym autem będzie BMW :-D
-
;-). Kolejnym autem będzie toyota i tam będzie fabryczne więc będzie okazja porównać. Tam musi być jakiś mądrzejszy algorytm bo jedna z funkcji to automatyczne hamowanie przy wyjeżdżaniu dupą gdy coś jeszie z boku. Tym samym musi to działać dokładniej. Ale naprawde nie ma co narzekać za 260 PLN.
-
Cytat:
Napisał
marx30
am musi być jakiś mądrzejszy algorytm bo jedna z funkcji to automatyczne hamowanie przy wyjeżdżaniu dupą gdy coś jeszie z boku. Tym samym musi to działać dokładniej.
Dodam jeszcze, że wyłapuje auta jadące maks. około 40km/h przy wyjeździe dupą, zasięg działania też olbrzymi nie jest - coś pomaga, ale nie można być tego pewnym na 100% Na autko z radarami martwej strefy trzeba zapewne około roku czekać, dlatego w VAG-u na rok modelowy 2023 wycofali to wyposażenie. Szkoda, ale idzie z tym żyć, powoli przyzwyczajam się do braku lampki w lusterku.
Bardzo pomaga tryb szerokokątnej kamery przedniej i tylnej.
-
1 załącznik(i)
Dołóż se chińczyka :cool:
Btw prawie ostateczna wersja wygląda tak:
A swoją drogą VW i pokrewne mają inne podejście do klienta. Ponieważ moja żona poszła na wystawę malarstwa impresjonistycznego a że mnie to w ogóle nie interesuje poszedłem do pobliskiego salonu vw. I tam wgl od razu czy chcę auto na jazdę próbną od ręki dadzą mi na kilka godzin żebym sobie pojezdził itp. A nie jakieś umawianie z kilkunastodniowym wyprzedzeniem i 15 minut jazdy z handlowcem co pier.. li farmazony że nie można się skupić na jeździe.
-
Cytat:
Napisał
marx30
I tam wgl od razu czy chcę auto na jazdę próbną od ręki dadzą mi na kilka godzin żebym sobie pojezdził itp. A nie jakieś umawianie z kilkunastodniowym wyprzedzeniem i 15 minut jazdy z handlowcem co pier.. li farmazony że nie można się skupić na jeździe.
Dokładnie, mi od razu zaproponowali najbliższy weekend przy rozpoznawaniu tematu, co więcej później po zamówieniu pytali, czy jeszcze nie chcę sobie wziąć na weekend.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
marx30
Dołóż se chińczyka
Idzie dołożyć oryginały jak w fabryce :smile:
-
Przy okazji tematu: zawsze uwazalem ze skladane lusterka mają mało sensu i jako tanie elementy niech lepiej pełnią rolę "dystansu" cos ala takie rozkładane chorągiewki w rowerze. Do czasu aż nie poznałem cen szkieł właśnie z asystentem martwego pola. Nie bardzo da sie jae kupić jako zamienniki a ori cholernie drogie. W takich sytuacjach lepiej lusterka składać.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
zestaw TRW jak narazie dobrze, cicho, nic nie piszczy. narazie jest ok.
przejechałem dopiero z 300km, ale myślę że będzie ok.
Jak bedziesz sam wymieniał, to sprawdź w którym ślizgu masz gumkę, czy dolnym czy górnym. :)
I daj znać :)
Dziś w końcu wymieniłem tarcze i klocki z przodu i wleciał nowy płyn hamulcowy. Wybór padł na TWR, a płyn z oryginału. Oryginalne hamulce wytrzymały 58tyś i nie było już sensu zakładać kolejnych klocków na stare taczce bo miały one już minimalną grubość.
Tak jak obiecałem, piszę, u mnie gumka znajduje się na dolnej prowadnicy zaciku.