To jest widok strony w wersji do druku
-
4 załącznik(i)
Wymieniłem zbiorniczek płynu chłodzącego
Wstawiłem ledy philips
Poprawiłem mocowanie osłon termicznych wydechu. 3 na 4 śruby ukrecilem mimo obfitegonpolewnia wd40. Na ukręcona kikuty założyłem blaszki, wydaje mi się ze będzie nawet lepiej niż w oryginale.
-
Jak świeca te ledy? Mieszczą się w lampach? Masz soczewki ?
Wysłane z mojego DN2103 przy użyciu Tapatalka
-
Jeszcze w nocy nie jeździłem na tych, wcześniej testowałem chinole i było lepiej niż super, na tych najbardziej interesuje mnie widoczność w nocy w deszczu. Kosztowały majątek. Mam soczewki i jest miejsca z dużym zapasem. Od gumowego dekla jest jeszcze minimum 3 cm zapasu.
-
1 załącznik(i)
No cena , [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] myślałem o osramach , dokładnie takich jak na foto tylko nie wiem czy wejdą itp. Może ktoś ma takie i coś powie Załącznik 43002
Wysłane z mojego DN2103 przy użyciu Tapatalka
-
Z tego co widze to 200 pln te philipsy kosztują. Nie jest to chyba zaporowa cena za coś co dobrze działa...
-
2 załącznik(i)
Przepisz dokładnie model co do literki (również z pro) i sprawdź jeszcze raz :-)
Philips LED Ultinon Pro9100 HL H7
Z taka linią odcięcia przy prawidłowym ustawieniu świateł nikt mi nie zarzuci oślepiania.
Osramy tez z zapasem się zmieszczą.
-
Noo super - w porównaniu do założonych u mnie zwykłych, chociaż "wzmocnionych" żarówek chyba o 20 lub 30 % to widoczność prawej strony drogi plus pobocza to jest jakaś tragedia. Oczywiście ustawienie świateł sprawdzone. Nawet w poprzednim samochodzie - (renówka) gdzie był reflektor ze zwykłym "odbłyśnikiem" (nie wiem czy poprawnie nzwałem) i chyba H4, pobocze (prawe) było dobrze oświetlone. A jak wygląda "sprawa" z "tolerowaniem" nowych żarówek przez komputer - pokazuje komunikat "sprawdź światła mijania" Trochę kosztują ale widać, że warto. Co do braku homologacji kiedyś "zaczepiłem" policjanta z drogówki - powiedział, że nie sprawdzają chyba, że ktoś jedzie i "oślepia" to wtedy musi być interwencja.
-
Nie ma kontroli swiateł mijania
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Przepisz dokładnie model co do literki (również z pro) i sprawdź jeszcze raz :-)
No to za 700 to juz troche słabo. Lepiej hida wsadzić przynajmniej jest szansa że się homologacja na obudowie pokryje ;-). Linia odcięcia również idealna.
-
Co do homologacji to można podjechac do odpowiedniego instytutu i za jakieś może 2 klocki wystawia papier ze można jeździć. Oczywiście zrobią pomiary wcześniej. Na zachodzie tipo jest dopuszczone do jazdy z ledami.
-
Pytanie za sto punktów do posiadaczy kombi i hatchbacków: czy na tylnej klapie posiadacie jakaś dodatkowa podkładkę pod tablice rejestracyjna? Czy tablica z ramką są przykręcone bezpośrednio do klapy? Mo OtoMoto trudno wywnioskować, ale raczej nie ma. W moim przypadku podkładka na rogach dość mocno opiera się o blachę i ja wyciera :mad: zaprawki też są już konieczne w kilku innych miejscach w obrębie podkładki... Dlatego zastanawiam się czy nie powinno być tam jakiegoś dystansu? Zrobię zaprawki i z powrotem przykręca ramkę na jakimś dystansie
-
Cytat:
Napisał
maro1500
Pytanie za sto punktów do posiadaczy kombi i hatchbacków: czy na tylnej klapie posiadacie jakaś dodatkowa podkładkę pod tablice rejestracyjna? Czy tablica z ramką są przykręcone bezpośrednio do klapy? Mo OtoMoto trudno wywnioskować, ale raczej nie ma. W moim przypadku podkładka na rogach dość mocno opiera się o blachę i ja wyciera :mad: zaprawki też są już konieczne w kilku innych miejscach w obrębie podkładki... Dlatego zastanawiam się czy nie powinno być tam jakiegoś dystansu? Zrobię zaprawki i z powrotem przykręca ramkę na jakimś dystansie
Zamontowałem podkładkę z gąbki z allegro. Mnie denerwował hałas dzwonienia ramki przy zamykaniu klapy.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
Nie nic tam nie mamy. Ja kupiłem teraz taką piankę przyklejają dedykowaną pod ramkę i wymieniając ramki przyklejane ją pod nowa ramkę.
https://allegro.pl/oferta/pianka-wyt...zt-12432117629
-
Też o tym pomyślałem:) i chyba też to kupie
-
1 załącznik(i)
Bardziej chyba Tipo dla mnie, niż ja dla Tipo ;-)
Załącznik 43027
-
1 załącznik(i)
Wymieniłem ramki. W końcu wywaliłem te od dilera i wstawiłem swoje. Pomyłek syf pod nimi i namówiłem podkładki tłumiące. Wszystkie śrubki mocujące ramki były bardzo skorodowane, jedna wyszła razem z kołkiem bo tak się ryży rozrósł, ze kołek obracał się ze śrubka. Zacieki z ryżego usunąłem delikatna pasta polerska i szmatka. W miejsce zawalonego kolka dałem nitonakretke.Załącznik 43028