To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Tak, po wielu za i przeciw doszliśmy do wniosku, że bierzemy od nich. Głównie zwyciężyło to, że mamy kuchnię od 6 lat robioną pod zamówienie i dzisiaj mamy uwagi głównie do jakości. W Ikea masz 25 lat gwarancji na to. Po drugie po podliczeniu wychodzi, że taniej nam wyjdzie kupić i samemu to złożyć sobie. Co do sprzętu AGD to nie bierzemy od Ikea, kupujemy oddzielnie, ale doszliśmy jakie sprzęty będą pasować. Dodatkowo znalazłem kontakt, facet sprzedaje sprzęty (wybrane) z Ikea, ale w cenach bardzo dobrych, nie tych co u nich. Od niego biorę sobie zmywarkę i kuchenkę może. Produkty są nowe, zapakowane oryginalnie, ale są z zagranicznych Ikea wyprzedawane tam w jakiś wyprzedażach. Wszystko oglądam, ale nówki zapakowane w folie.
Zastanawiamy się jeszcze nad blatem, chcemy podklejany zlew. Usługa podklejania (koszt zlewu + podklejenie) to 1500zł (bez 1zł) z czego 850zł to robocizna. Sprzęt mam, sam się będę bawił w wycinanie otworu i podklejanie i już 850zł do przodu.
-
Cytat:
Napisał
bob96
Od niego biorę sobie zmywarkę i kuchenkę
Jaka jest gwarancja na ten sprzęt od tego gostka ?? też 5 lat jak w sklepie ?? Pytam bo Asia jest na tym samym etapie zakupu mebli.
-
Lol Michał z całym szacunkiem ale meble z ikea to z reguły bubel.. Płyty 16mm, osprzęt najtańszy i w razie co niedostępny w detalu.. To już lepiej zrobić sobie samemu na zamówienie i skręcić z wyciętych i okleinowanych płyt + fronty. Sprzęty z ikea są też niestandardowych wymiarów. Zwykłej zmywarki nie wsadzisz potem jakby się zepsuła, ze wszystkim innym to samo. Spytaj pierwszą lepszą osobe w temacie. Na moje bardzo zła decyzja tym bardziej że kiedyś porównywałem cenowo i wcale tani nie są..
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
-
Jak kuchnia w miarę układna i daje się zaprojektować z ikea, to te meble się nadają. Nie strzela się z tego. Mam od 5 lat i się trzymają. Wszystkie sprzęty mam spoza ikea i wszystko mi spasowało. Lodówka wolnostojąca, zmywarka wolnostojąca idealnie weszła pod blat między szafki i wygląda jakby tak miało być. Piekarnik z funkcją mikrofali od samsunga z małą zaślepką dorobioną z frontu też wygląda jakby tak miało być. Kumpel kupował w tym samym czasie kuchnię u jakiegoś innego producenta i śmiał się ze mnie, że za 2 lata będę zmieniał fronty. Dziś on ma kuchnię do wymiany, a moja się trzyma.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
Kąbinować można ale po co skoro za podobne pieniądze można mieć typowo pod siebie, co do minimetra, w zabudowie na porządnych okuciach.. ;-) No ale jak kto woli - wiadomo..
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Lol Michał z całym szacunkiem ale meble z ikea to z reguły bubel.. Płyty 16mm, osprzęt najtańszy i w razie co niedostępny w detalu.. To już lepiej zrobić sobie samemu na zamówienie i skręcić z wyciętych i okleinowanych płyt + fronty. Sprzęty z ikea są też niestandardowych wymiarów. Zwykłej zmywarki nie wsadzisz potem jakby się zepsuła, ze wszystkim innym to samo. Spytaj pierwszą lepszą osobe w temacie. Na moje bardzo zła decyzja tym bardziej że kiedyś porównywałem cenowo i wcale tani nie są..
niestety muszę się z tym zgodzić, odradzam kupowanie mebli kuchennych w Ikea - nasze po 7 latach wyglądały jakby były tam od 50. teraz mamy meble robione na zamówienie w małej firmie, wyszło taniej a i solidniejsze są
-
Wszystkie meble z paczek do samodzielnego montażu są mało wytrzymałe. A cena nie zawsze jest jakaś mała
-
Cene mebli kuchennych tak na prawde tworza fronty, same skrzynie mozna zroboc samemu. Projekt, rozrysowujesz i mierzysz, fronty tez mozna zamowic, majac lekkie zacięcie majsterkowicza piękna kuchnia za połowe ceny jest w zasięgu rąk.. Ikea robi po prostu meble po najniższej linii oporu, najtańsze zawiasy, okucia, laminaty, do tego płyty 16mm co już jest szczytem skąpstwa.. A cena wcale szału nie robi.
-
To ze płyta 16 to pryszcz. Zobacz jak ona jest prasowana, ma więcej powietrza niż trocin. Ostatnio szafę u babci robiłem właśnie w ten sposób co pisałeś. Fronty w śmiesznej cenie z firmy z Lublina. A w sklepie z płytami wiórowymi spokojnie wszystko rozrysują za friko
-
No nie taki pryszcz bo taka płyta ma automatycznie mniejszą wytrzymałość.. Nieważne.. Ja robiłem tak zabudowe przedpokoju, teraz myśle o meblach do pokoju dzieciaków.
-
A ja z innej beczki..... bo dzisiaj umyłem, odkurzyłem, wytarłem kurze no i wypastowałem i wypolerowałem kromcie, teraz wygląda jak milion dolarów. A łapki bolą ale widok lśniącej limuzyny bezcenny:cool:
-
1 załącznik(i)
Ja po dojechaniu do Krku na wyspę Krk umyłem auto. Po nawoskowaniu dwa dni wcześniej, lśnił jak psu jajka. A teraz wracam i jakaś babka leży z nabiałem mi na masce... fajnie, ale trochę duża, Serbka i... moja maska :P
==
Fjateł dokulał się do Chorwacji, jego ciężki tyłek dał sobie radę z górami... ale dziwnie się ten automat zachowuje przy zjazdach, lepiej jednak jeździć na shift locku.
Załącznik 24448
-
1 załącznik(i)
A u mnie takie wakacje.
Załącznik 24640
-
1 załącznik(i)
Obśliniłem się...
Załącznik 24641
BMW 600, następca Isetty.
-
Kiedyś to mieli fantazję. Do momentu kiedy księgowi się nie dorwali, to firmy miały czasami ciekawe, ale charakterystyczne pomysły.
A dzisiaj już się skupia na wymyślani jakiś "szutingbrake'ów"...
-
Jestem w Liverpoolu. Dostałem "służbówkę" - Hyundai i10 :-P OMG, OMG, OMG - będę jeździć po brytyjsku, wish me good luck...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...fa51a68495.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...2e01b5d728.jpg
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
-
Zawsze się zastanawiałem jak to jest zmieniać biegi lewą ręką.. bo to takie troszkę nienaturalne dla nas.
A układ biegów mają taki sam jak na kontynencie, czy też na odwrót ?
-
Taki sam. Wszystko jest tak samo, tylko kierownica innej.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
nygus
Zawsze się zastanawiałem jak to jest zmieniać biegi lewą ręką.. bo to takie troszkę nienaturalne dla nas.
A układ biegów mają taki sam jak na kontynencie, czy też na odwrót ?
Układ biegów, pedałów i dźwigni jest taki sam. Ja przez pierwsze 30 minut musiałem oduczyć prawą rękę do szukania biegów, oduczyć "szyję i oczy" do zerkania we wsteczne w prawo zamiast w lewo.
Zmiana biegów jest dzika na początku - nie wiem, jak inni ale ja z automatu szukałem 1 i 2 po przeciwnej stronie ;-) Jak już się przestawiłem, że są rozmieszczone tak samo, to udawało sie mi ruszyć z 3... Potem już stopniowo było OK.
Koleżanka uspokoila mnie tez co do jednego - sciagania auta do lewej. To auto to nówka, ja po 15 krawężniku przestałem je liczyć ;-)
Kwestia wprawy. Jutro mamy służbowy road trip, to mnie nauczą. Zrobiłem trasę Liverpool - Derby i nikogo nie zahaczyłem ani sobie krzywdy nie zrobiłem - jest OK.
-
GB w swej okazałości ;-)
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...fe70304b06.jpg