To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Są 3 rodzaje haków, fajnie jakbyście podawali jaki model haka za te pieniądze kupiliście.
Najtańsze z kula przykrecana
Średnie wypinany poziomo
Najdroższy wypinany pionowo
do FIAT Tipo 1,4 95kM rocznik sierpień 2019
Zakup: 12 sierpnia 2021, 11:32
Hak holowniczy Steinhof F-152 + MODUŁ 13PIN
Cena zakupu - (654,00 zł)
Montaż 400 zł w ASO
Aktualnie koszt: 731 zł
Link: https://allegro.pl/oferta/hak-holown...NmE2MzFmNTk%3D
-
Zmieniłem klocki z tyłu po 140tkm, jeszcze tragedii nie było.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...107f170f70.jpg
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
steyr
Wow od nowości ?
-
Cytat:
Napisał
maurycy
Wow od nowości ?
Tak, z przodu za to 3 komplet.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
Zrobiłem roczny przegląd techniczny auta. Wnioski jak najbardziej pozytywne. Nalatane ponad 104 tysi. Amorki bardzo super, heble bez zastrzeżeń, spód auta bez oznak korozji, śruba mocująca koło zapasowe dobrze ubabrana smarem przeze mnie coby w najmniej oczekiwanym momencie dała się odkręcić. Jedynie tak jak ktoś już na forum pisał, blacha osłona tylnego tłumika ta aluminiowa skorodowała na jednym mocowaniu nakrętką- się naprawi jak będzie cieplej i woda z kanału zejdzie....
Łączniki bez luzów, czasami je słyszę na niektórych nierównościach, ale chyba im pomogło naładowanie smaru grafitowego do pełna, (wcześniej o tym pisałem już) bo jeszcze nie myślę o nich a do wyraźnego stukania jeszcze im daleko....
Sumując- jestem zadowolony ze swojego autka. Jak bedzie cieplej to ogarnę mu ładne kompleksowe mycie i porządne woskowanie (ostatnio był myty 22.10.2022r):smile:
Więc ten czas pielęgnacji się szybko zbliża...
-
Cytat:
Napisał
steyr
Are these any new products?
-
1 załącznik(i)
Dokupiłem bagażnik. XD
Załącznik 42710
-
-
Taki "bagażnik" uważam za najlepszy. Zero problemów z zakładaniem, zdejmowaniem, obtarciem lakieru na dachu. No i pojemność załadunkowa zajebista....;-)
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
Ładny zestawik :)
Dziękuje. :)
Cytat:
Napisał
jacek2
Taki "bagażnik" uważam za najlepszy. Zero problemów z zakładaniem, zdejmowaniem, obtarciem lakieru na dachu. No i pojemność załadunkowa zajebista....;-)
Zgadza się. Ból tylko taki, że musiałem zmienić DMC przyczepy z 750 kg na 500 kg bo tyle ma Tipo "na haku". Dostać odpowiednie papiery i nową tabliczkę znamionową u producenta przyczepy to pikuś, to w urzędzie koszmar. Ale już po wszystkim i mogę jeździć w 100% na legalu.
A zależało mi konkretnie na takiej przyczepce. Raz, że wchodzi na płask regips lub osb i można zamknąć burtę, dwa, że dwuosiówka dużo lepiej się prowadzi, trzy, że przyczepka jest "łamana" i można z niej coś wykiprować bez odpinania z haka. A i tak głównie będzie na niej jeździł motocykl. ;)
-
Cytat:
Napisał
Rafal_Sz
A zależało mi konkretnie na takiej przyczepce. Raz, że wchodzi na płask regips lub osb i można zamknąć burtę, dwa, że dwuosiówka dużo lepiej się prowadzi, trzy, że przyczepka jest "łamana" i można z niej coś wykiprować bez odpinania z haka. A i tak głównie będzie na niej jeździł motocykl.
No same pozytywy tylko widzę. Więc faktycznie lepsze dodatkowe 4 kółka niż stelaż na dachu....
Pasowałaby bardzo pod moje potrzeby...
-
Cytat:
Napisał
Rafal_Sz
Dziękuje. :)
Zgadza się. Ból tylko taki, że musiałem zmienić DMC przyczepy z 750 kg na 500 kg bo tyle ma Tipo "na haku". Dostać odpowiednie papiery i nową tabliczkę znamionową u producenta przyczepy to pikuś, to w urzędzie koszmar. Ale już po wszystkim i mogę jeździć w 100% na legalu.
A zależało mi konkretnie na takiej przyczepce. Raz, że wchodzi na płask regips lub osb i można zamknąć burtę, dwa, że dwuosiówka dużo lepiej się prowadzi, trzy, że przyczepka jest "łamana" i można z niej coś wykiprować bez odpinania z haka. A i tak głównie będzie na niej jeździł motocykl. ;)
Osobiście wolę 1 osiówkę na resorach. Mam taką ale ma małą pakę. Do tego amortyzatory ma i po załadowaniu nie czujesz dziur na haku niż przy takich przyczepach na sztywnych ośkach skrętnych. Żeby nie było, często wypożyczam inne przyczepy na osiach skrętnych i mam porównanie.
-
Cytat:
Napisał
jacek2
No same pozytywy tylko widzę. Więc faktycznie lepsze dodatkowe 4 kółka niż stelaż na dachu....
Pasowałaby bardzo pod moje potrzeby...
Przez dwadzieścia lat miałem też busa, ale budowa skończona, remonty porobione, a towar z firmy zabiera spedycja. Bus przez ostatni rok przejechał 200 km, więc raczej stał i gnił to go sprzedałem. Bus miał tą zalete, że nie miał takich ograniczeń prędkości jak to jest w przypadku przyczepki. No ale... ;)
Cytat:
Napisał
steyr
Osobiście wolę 1 osiówkę na resorach. Mam taką ale ma małą pakę. Do tego amortyzatory ma i po załadowaniu nie czujesz dziur na haku niż przy takich przyczepach na sztywnych ośkach skrętnych. Żeby nie było, często wypożyczam inne przyczepy na osiach skrętnych i mam porównanie.
Każdemu wedle potrzeb. Jak się zdarzy cięższy ładunek to wynajmę busa, nie będę Tipolca męczył. Ale na doraźne potrzeby od czasu do czasu taki "bagażnik" pasuje mi idealnie. :)
-
Cytat:
Napisał
jacek2
Chyba, że dyszlem przyczepy przywalisz w zderzak przy podczepianiu ;)
-
A ja dziś wymieniłem wszystkie tarcze i klocki i jeszcze pukające łączniki :-)