Andrzej ZKL, to malutko i to bardzo prawie jak za darmo też tak chce :D
To jest widok strony w wersji do druku
Andrzej ZKL, to malutko i to bardzo prawie jak za darmo też tak chce :D
też to zauważyłem, ale nie umiem tak jeździć, już chciało by się depnąć ;)Cytat:
Napisał Andrzej ZKL
a ile koników ma to punto z 1.3 MTJ ?
70-75 różnie mówią i różnie piszą.
nie mam przy sobie papierów, więc nie powiem ile KW.
a który rok? lub inaczej: czy ma filtr cząstek stałych? zdaje się że po wprowadzeniu DPF zwiększono liczbę koni. ale tylko w silnikach posiadających taki filtr. podejrzewam iż nie masz czegoś takiego - także 70KM motor masz
czyli to co u mnie. tyle że ja mało jeżdżę w dłuższe trasy i póki co rekord to 3.4l/100km. a przy ostatnich mrozach to i 6 potrafił łyknąć średnio. z tym że tu przeważa lokal i miasto oraz notorycznie niedogrzany silnik.
no to się nie ma co dziwić że takie spalanie ma ...
w swoim stilo 1.9 JTD 115KM przy 80km/h mam spalanie na poziomie 4.5-5l ... przy 100km/h jest ten sam przedział ...
ale za to jest w co depnąć jakby ktoś mnie wkur...wił :)
A ja dziś słabo zacząłem tydzień :?
Miałem z prawej strony pękniętą szybę czołową w Sienie. Dość długie pęknięcie ale dziś nie mogłem uwierzyć w to co zobaczyłem :( Szyba pękła na całej szerokości jak leżą pióra wycieraczek...
Na wiosnę trzeba wkleić drugą :)
rok produkcji mojego MJT to 2006
Dziś maryś była na sprawdzeniu ładowania akumulatora przez alternator w firmie specjalizującej się w alternatorach. Przyczyną było podejrzenie uszkodzenia alternatora, bo w innym warsztacie spr i było niby 13.4-5. Odstawiłem samochód a po chwili telefon, że Maryś ma wzorowe ładowanie to jest 14,4 bez obciążenia, a z obciążeniem 14.3 ;-) jestem z niej dumny ;-)
a ja zastanawiam się nad nowymi żarówkami takimi 50% więcej światła ciekawe czy to coś dałoby
myślę, że spróbować nie zaszkodzi Paweł, a pomóc może ;-)
wiosenna pogoda zachęciła do zadbania o Sienke i tak: wymiana klocków, tarcz, konserwacja zamków i zawiasów, dolewki płynów, sprawdzenie oleju, no i radocha że do autka włożyło się troche kasy :D
a ja robię kulebiaka i paszteciki :-)
seth67, ja niedawno założyłem TungSram H4 Sportlight Bluish +50% i szczerze mogę ci je polecić :)Cytat:
Napisał seth67
Świecą dużooo jaśniej i lepiej oświetlają drogę :D
Jestem z nich bardzo zadowolony :) A to tylko 34zł więc naprawdę warto :)
podobno to faktycznie bardzo dobre żarówki ;-)Cytat:
Napisał DanioxD
Potwierdzam :DCytat:
Napisał lukq
Z tego co wszędzie pisze jest to odpowiednik Philipsa Blue Vision
ja mam bv i jest całkiem spoko
ostatnio założyłem do Sieny philips premium +30%, bardzo fajne żarówki i cena ok.20zł sztuka, dobrze oświetlają drogę, wcześniej miałem je w innych autach i polecam
no to może faktycznie tungSram'a założe trochę taniej niz philips a już mi się nie chce w auto inwestować
U mnie sporo się wydarzyło z autem, ale tak to jest jak neta nie ma i się człowiek nudzi ;]
Parownik Lovtec zregenerowany, płyn hamulcowy wymieniony, przewody WN i świece nowiutkie.
Silnik chodzi równiej na gazie, nie gaśnie przy jeździe z dużą prędkością, nie szarpie przy przełączaniu na LPG, hamulce z przodu w końcu żyleta.