To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak dzwoni to zanim odbierzesz ustaw pokrętłem głośności odpowiedni poziom i tak zostanie...
-
Dzięki dzisiaj spróbuję . Pozdrawiam i dam znać dla potomnych :smile:
-
Nie mam pojęcia jak podłączyć usb żeby działało na fabrycznym wyjściu.
Jeżeli chodzi o canbus to mogę numery które na nim sa podesłać, aparat nie działa w telefonie
Ft-ss-05
20190911
Sw:v1.05.003bypr
P/n:sdfyt7054000
-
Cytat:
Napisał
tipowiec
Nie mam pojęcia jak podłączyć usb żeby działało na fabrycznym wyjściu.
Jeżeli chodzi o canbus to mogę numery które na nim sa podesłać, aparat nie działa w telefonie
Ft-ss-05
20190911
Sw:v1.05.003bypr
P/n:sdfyt7054000
canbus decoder jest dobry
-
Cytat:
Napisał
kmlnvm
1. Podłączyłeś oryginalny kabel usb do radia?
2. U mnie był problem bo "fachowiec" z ASO przeciął kable od can h/l (trochę mi zajęło ogarnięcie że to nie jest fabrycznie zrobione)... żałuję że w aso montowałem ale gwarancja jeszcze była na tipo.
Ewentualnie dostałeś zły canbus decoder box, pokaż zdjęcie naklejki na nim proszę. Licznik mruga?
Jak to oryginalny kabel? Wszystkie kable ze starego są wykorzystane do podłączenia nowego, został mi tylko jeden luzem, szary z końcówka jakby micro usb
-
i właśnie ten kabel podłączasz taką chyba przejściówką do radia do portu 1 (jeśli masz dwa porty to ma znaczenie chyba), bo tylko do jednego portu z tyłu radia można zewnętrzne modemy 3g/4g podłączać
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Jak dzwoni to zanim odbierzesz ustaw pokrętłem głośności odpowiedni poziom i tak zostanie...
Działa Dzięki
-
Mam jeszcze pytanka do posiadaczy chińczyka lub do osób obeznanych w tym temacie.
W ustawieniach Yanosika istnieje funkcja włączania aplikacji po uruchomieniu urządzenia Działa to u was ? bo u mnie nie zapamiętuje tego ustawienia tak samo jak nie zapamiętuje ustawienia uruchamiania Yanosika z Mapami Google .
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
No Panowie i Panie .Jest i u mnie . Chińczyk zamontowany . Mikrofon w miejscu oryginalnego ,kabelki pochowane . I jeszcze najważniejsza rzecz : wymienialem Uconecta 5" . Działa wszystko oryginalne czujniki parkowania ,Trip . Jestem mega zadowolony
Załącznik 37959
Fajny masz ten ekran główny taki był, czy ustawiałeś jakoś w opcjach, u mnie są kolorowe kwadraty chciałbym to zmienić, ale nie wiem jak.
Co do yanosika i google map też u mnie nie startują z automatu, pomimo że mam ustawiony w opcjach automatyczny start.
-
Cytat:
Napisał
bartusssp
Fajny masz ten ekran główny taki był, czy ustawiałeś jakoś w opcjach, u mnie są kolorowe kwadraty chciałbym to zmienić, ale nie wiem jak.
Co do yanosika i google map też u mnie nie startują z automatu, pomimo że mam ustawiony w opcjach automatyczny start.
Ekran startowy kupiłem w sklepie Play nazywa się Car Launcher PRO i kosztuj chyba 14 zł ściągasz bezpośrednio do radia i ustawiasz jako ekran startowy .Są też inne ekrany do pobrania . Co do Yanosika to pewnie ten typ tak ma (niestety)
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Ekran startowy kupiłem w sklepie Play nazywa się Car Launcher PRO i kosztuj chyba 14 zł ściągasz bezpośrednio do radia i ustawiasz jako ekran startowy .Są też inne ekrany do pobrania . Co do Yanosika to pewnie ten typ tak ma (niestety)
A możesz wrócić w każdej chwili do oryginału czy to zmiana na stałe. Wszystko działa poprawnie. Nawigacja wycisz radio i multimedia ?
-
Tak czytam forum i kusi mnie coraz bardziej to radio. Mam wersję podstawową ale muzykę słucham przez aux w telefonie. Ale inne bajery są ciekawe. Kupowaliście na allegro czy na aliexpress?
-
Ja na aliexpres 1086 zł z kamerą cofania .
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
bartusssp
A możesz wrócić w każdej chwili do oryginału czy to zmiana na stałe. Wszystko działa poprawnie. Nawigacja wycisz radio i multimedia ?
Można wrócic do starego wyglądu w każdej chwili( masz na myśli radio czy wygląd ekranu ?) .Wszystko działa( Prawie wszystko z oryginalnym radiem ).
-
Nie było problemu z podłączeniem? Jestem laikiem w tych sprawach i chciałbym zlecić to elektrykowi. Wszystko działa bez zarzutu? A jakąś konkretną marką radia kupowaliście?
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Ja na aliexpres 1086 zł z kamerą cofania .
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Można wrócic do starego wyglądu w każdej chwili( masz na myśli radio czy wygląd ekranu ?) .Wszystko działa( Prawie wszystko z oryginalnym radiem ).
Wygląd ekranu, bo radyjko już mam od 2 lat
-
Podłączenie proste nie można się pomylić Przewody są plug&play . Na facebooku jest grupa TIPO KLUB PL i tam jest instrukcja montażu radia zrobiona przez kolegę Marka Suchanka do pobrania dla klubowiczów . Najwazniejsze przy kupnie jest wybór 4GB RAM i 64GB ,ja do tego mam androida 10 wiekszość jest z androidem 9 .
W Warszawie jest za 1300 :
https://www.radio2din.com/product-pa...DnfrKWgZTnFyU8
Tak nawiasem mówiac swoje 5 calowe wystawiłem na sprzedaż i poszło z oryginalnym mikrofonem za 500 więc taniej mi wyszło chińskie .:lol:
-
Dziękuję za informację. A do tego radia można włożyć kartę sim by korzystać z internetu?
-
Kobra. Ściągnąłem tego launchera, powiedz jak to zrobić żeby włączał się automatycznie, bo mi włącza się po staremu i czy możesz słuchać radia i widzieć ekran główny z prędkością , zegarkiem , a nie ekran radia i jeszcze jedno jak wyłącze zapłon z grającym radiem to po ponownym uruchomieniu widzę ekran radia, a nie tą nową grafikę. Też tak masz, czy może jakoś lepiej to ustawiłeś.
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
A do tego radia można włożyć kartę sim by korzystać z internetu?
Nie trzeba dokupić router wpiąć do usb i do niego wkładasz kartę i masz internet . Ale trzeba router nie modem . Ja kupiłem sobie na ali taki za 150 zł
Cytat:
Napisał
bartusssp
jak wyłącze zapłon z grającym radiem to po ponownym uruchomieniu widzę ekran radia, a nie tą nową grafikę. Też tak masz, czy może jakoś lepiej to ustawiłeś.
Też tak mam trzeba na domek po lewej na górze nacisnąć i wraca do ekranu głównego . Zawsze zapalenie auta to ekran radia .co do ekranu głównego musisz sobie poustawiać . ja mam albo prędkość albo zegar a obok małe ikonki Yanosika radia Map itp.
-
Cytat:
Napisał
KOBRA
Nie trzeba dokupić router wpiąć do usb i do niego wkładasz kartę i masz internet . Ale trzeba router nie modem . Ja kupiłem sobie na ali taki za 150 zł
Też tak mam trzeba na domek po lewej na górze nacisnąć i wraca do ekranu głównego . Zawsze zapalenie auta to ekran radia .co do ekranu głównego musisz sobie poustawiać . ja mam albo prędkość albo zegar a obok małe ikonki Yanosika radia Map itp.
Wiem z tymi ustawieniami nie mam problemu, ale jak nacisnę domek to wraca mi do oryginalnego fabrycznego menu.