Tak tak to ta:) Mam też komplet dywaników od nich w tym samym stylu - choć tutaj mam zastrzeżenia do tylnich, bo to są w całości 2 dywaniki i "łącznik", który jest za długi i robi się trochę taka buła na środku:/. Jeszcze pomyślę co z tym zrobić.
To jest widok strony w wersji do druku
Tak tak to ta:) Mam też komplet dywaników od nich w tym samym stylu - choć tutaj mam zastrzeżenia do tylnich, bo to są w całości 2 dywaniki i "łącznik", który jest za długi i robi się trochę taka buła na środku:/. Jeszcze pomyślę co z tym zrobić.
Im bliżej odbioru tym więcej obaw.
Myślicie, że dobrze zrobiłem wybierając 16 calowe aluminiowe felgi zamiast 17?
Wybierając 16 kierowałem się większym balonem czyli komfortem jazdy po mieście i tym, że opona 16 calowa dobra to koszt około 300-350pln ale już 17 calowej to koszt powyżej 500pln za sztukę.
Dodam, że też będę latał po expresówkach i autostradach. W Mondziaku miałem chyba 14 czy 15 i też dało się jeździć.
a teraz im bliżej tym coraz więcej obiekcji że może trzeba było wziąć 17stki :) Szczególnie że część z Was lata na 17-tkach
Ja mam te domyślne 15'' stalowe i jeździ mi się całkiem fajnie:D Ale może nie jestem zbyt wymagający...
Krzolek skąd kupiłeś tę matę do bagażnika? Przeczytaj proszę co wyżej napisałem :)
dzięki za info z góry
Tedy! Ja kupiłem auto na fabrycznych 15 które będą na zimę! Na lato max 16 cali! Jak dla mnie na 17 to tylko ładnie wygląda! Komfort już nie ten! Mam 42 lata i lubię już jak jest miękutko ;)
no wyobraź sobie ze 12 lutego będę miał 40-stkę więc można założyć, że auto będzie moim prezentem urodzinowym :)
Odpisałem Ci w poście o felgach, że podobają mi się te TI - są śliczne
Panowie, obwód wszystkich 3 typów opon jest taki sam (+-kilka mm) inaczej licznik trzeba by przestawiać. Tak wiec jedynymi znaczącymi różnicami sa komfort względem wyglądu, gdzie wygląd oznacza znaczące zwiększenie kosztów opon, felg jak i przekładek, ale też mniejszy dyskomfort na zakrętach ( ale pamiętajmy ze tipo to nie wyścigówka). Ja wybrałem komfort i cenę, oraz spokojne pokonywanie zakrętów. Jak sie jedzie to felg nie widać :p
W Tipo na 17 i tak zostaje sporo komfortu.W porównaniu z 16 jest minimalna różnica.Grande Punto na 17 to jest twarde.
Powiem szczerze że ciekawi mnie ta różnica bo w Lancii Lybra między zimowymi 15 a letnimi 16 różnica w komforcie jazdy była spora :D
Dokładnie, latem mam orginalne 17-tki a zimą stalówki 16-tki.
Pomiędzy 17-tkami a 16-tkami nie ma aż takiej dużej różnicy w komforcie jazdy.
Na 17-tkach jeździ się równie komfortowo jak na 16-tkach.
Pojawiły się:
http://allegro.pl/listwy-progowe-fia...673700990.html
nie za krótkie?
Ja mam czarne i trochę tak ale jest ok
Fiat chyba robi sobie przysłowiowe jaja ze swoich przyszłych Klientów.
Auto zamówione na początku listopada, a dziś taki mail od dealera:
"Witam Panie Adamie,
Uprzejmie informujemy, iż FCA przesłało w dniu wczorajszym warunki sprzedaży samochodów z roku produkcji 2017.
Niestety nie utrzymało promocji z roku 2016 która wynosiła -2400 zł, a na chwilę obecną dają -400 zł.
Pana samochód, który przyjdzie z rocznika 2017 klasyfikuje się do nowej promocji, a to znaczy, że auto po nowej promocji (uwzględniając maksymalny upust z naszej strony) będzie kosztował 50 340 zł, a nie 48 340 zł.
Na chwilę obecną różnica w cenie pomiędzy rocznikiem 2016, a 2017 wynosi 2000 zł.
Posiadanie rocznika 2017 to wiele korzyści, np.:
- posiadanie najświeższego auta,
- najdłużej utrzymana wartość pojazdu
- najlepsza cena za rok 2017 wśród konkurencji
Panie Adamie, proszę o informację, czy nowe warunki są dla Pana do zaakceptowania?".
Jak to się ma do umowy podpisanej w listopadzie?