To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja też nie stałem koło automatycznej. Latam na ręczną myjnię i widzę że chłopacy znają się na rzeczy i widzę jak czyszczą jednakże mikro rysy powstają. W swoim Fordzie miałem szklane klosze w przednich reflektorach. W Tipkach są plastikowe. Nie wiedząc tego na shellu umyłem światła i przetarłem je papierem dostępnym na stacji - widać rysy jak nic ale zamierzam je spolerować i nakleić folie ochronną.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Latam na ręczną myjnię i widzę że chłopacy znają się na rzeczy i widzę jak czyszczą jednakże mikro rysy powstają.
Czym myją lakier?
-
ściereczkami z mikrofazy ale widać że co jakiś czas zmieniają ścierki może nie dość starannie je płuczą - zresztą zawsze jest ryzyko, że nie będą to robić tak jak powinno się robić. Zastanawiam się nad jakąś ceramiczną powłoką
-
Swoje auta myję taką oto rękawicą:
https://images-na.ssl-images-amazon....1gmU5UZDPL.jpg
Na nowym lakierze jak na razie nic złego nie zauważyłem. Dla GP jest już za późno.
-
Też używam tej rękawicy i jak narazie wszystko ok
-
no tak Panowie ale Wy macie gdzie myć i pewnie na dwa wiadra. Gdybym miał możliwość u siebie mycia auta to też bym go mył ale nie mam gdzie.
-
Myję na stacjach bezobsługowych ;)
-
Cytat:
Napisał
bibi
Myję na stacjach bezobsługowych ;)
Jak byłem na myjni bezobsługowej, to jeden koleś zaczął wyciągać wiaderka, gąbki, szczotki i inne bajery, ludzie chcieli go zlinczować, kolejka była na kilkanaście samochodów :)
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Również używam. Polecam. Nawet mam wrażenie ze szybciej niz szczotką (chyba ze 2 razy myłem).
-
Cytat:
Napisał
siwymw
Jak byłem na myjni bezobsługowej, to jeden koleś zaczął wyciągać wiaderka, gąbki, szczotki i inne bajery, ludzie chcieli go zlinczować, kolejka była na kilkanaście samochodów :)
No i bardzo dobrze zrobili, tego typu myjnie nie sa do tego typu mycia, jest to zabronione
-
no właśnie - myjnia bezdotykowa to myjnia nie na mycie na dwa wiadra. Masz ochlapać auto wodą, pianą i opłukać i spływaj bo następny czeka.
-
8 załącznik(i)
-
Bywam późnym wieczorem gdy jest już pusto i nikomu nie zawadzam
-
Cytat:
Napisał
bibi
Bywam późnym wieczorem gdy jest już pusto i nikomu nie zawadzam
Ja też tak robię. Pod blokiem lub w pracy nie zawsze można. Automat odpada.
-
Ale tam zawsze ktoś jest z obsługi. Nie czepia się?
I co płuczecie woda potem piana i rękawica i płukanie czy macie swoje wiadra i chemię?