To jest widok strony w wersji do druku
-
Wszystkiego się dowiedziałem :) A co do "opla" to dlatego, że gdzieś wyczytałem że stary 1.6 fiatowski został po lifcie Stilo zastąpiony silnikiem konstrukcji oplowskiej i może dlatego tak mi się przyjęło :) Co do Fiat ECU Scan to zaopatrzyłem się w "zarejestrowaną" wersję :) Pozostaje jedynie czekać na Viakena. Dzięki bardzo :)
-
Przepraszam ze pytam o taka pierdołe, zapewne dla wiekszosci uzytkownikow odpowiedz jest oczywista,niestety nie dla mnie a nigdzie tego nie moge znalesc.Zakupilem interfejs do mojej marejki z 98r.
INTERFEJS DIAGNOSTYCZNY Fiat SCAN 2.6+ (1996-2007) (2844086056) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
jako naiwny czlowiek myslalem ze bedzie tam odrazu program diagnostyczny niestety nie bylo.
I moje pytani jest takie, czy mozna gdzies znalesc w necie znalesc jakis darmowy program ktorym moglbym sprawdzic m.in. ABS i inne rzeczy?Szukalm ale nic nie udalo mi sie znalesc wszystko platne.
Bardzo prosze o pomoc i podpowiedzi a jesli jest taka mozliwosc to bardzo prosze o jakis link skad mozna cos takigo sciagnac.
I gdzie podlaczyc ten interfejs.Wiem ze gdzies po stronie pasazera pod maska ale nie wiem gdzie.
-
-
I sciagac ta wersje 1,2R1?bo pozostale sa chyba platne.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
I sciagac ta wersje 1,2R1?bo pozostale sa chyba platne.
-
-
Dzikuje bardzo za pomoc.A wiesz moze gdzie musze sie podpiac?widzialem tam jakas jedna wtyczke ale nie wiem czy to ta.Dochodza do niej jakies 2 kabelki.I krokodylka z oznaczniem 12v podpina sie pod akumulator czy gdzie?(mam 98 r wiec jest to wrsja 3 pin - chyba)
-
Cytat:
Napisał
karsto1982
I krokodylka z oznaczniem 12v podpina sie pod akumulator czy gdzie?
Czerwony do +12V czyli akumulator np. a jak masz dwa czarny i czerwony to masz dodatkowo też masę.
-
Mase tez mam ale taka na wtyczce jakby i oba sa czarne.To 12v pod aku a mase wtedy gdzie?
-
Gdziekolwiek. Możesz do karoserii przy głównej masie.
-
Cytat:
Napisał
karsto1982
Mase tez mam ale taka na wtyczce jakby i oba sa czarne.To 12v pod aku a mase wtedy gdzie?
Weź wrzuć tego fotki bo aż niemożliwe), że dwa czarne masz..
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
-
przepraszam za wprowadzenie w blad - mase mam brązowa a 12v mam czarne.tylko wlasnie ta masa tez jest na wtyczke , mam jeszcze "k-line" zielono biale i niebieski kabelek nie podpisany.i teraz gdzie to podlaczyc :) bo w chwili obecnej to dla mnie czarna magia
-
ma ktoś instalkę pod ELM 327 1.4? bo mi gdzieś przy remoncie wsiąkła :D
-
Niebieski to najprawdopodobniej linia "L" tobie niepotrzebna nie musisz podpinać.
-
a podpowiedzielibyście mi jeszcze tak dokladniej albo najlepiej przedstawili na jakiejs fotce gdzie podlaczyc interfejs?Bo nie mam zielonego pojecia.Bardzo prosze o podpowiedz.Jesli ktos mialby to na fotce to prosze podeslac na maila jesli nie bedzie mozna wstawic tutaj.Marea weekend '98 (pin 3)
krol-julian0@o2.pl
-
Witam, przypuszczam że to pytanie już się gdzieś pojawiło ale nie mam siły przebijać się przez 27stron :> Mam uno 1.0 fire(bosch) i właśnie zastanawiam się nad kupnem interfejsu viaken. Czym się różni darmowa wersja FES od płatnej? Czy ma to znaczenie dla diagnostyki mojego uniaka? Będę pozbawiony jakiś istotnych opcji w oprogramowaniu? Wiem, wiem, w dawnloadzie jest pirat z full wersją ale może wersja free w pełni działająca i legalna dostarczona przez viaken wystarczy?