To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Cytat:
Napisał
boch
Co Ty tam masz za listwe?
Wg tego, co widzę - listwa I-Plus Arco... Śmieszne jest to, że taki dźwięk mam od wizyty w kwietniu... Wtedy, myslałem ze to wina skrzyni ale na benzynie jest cisza, jak makiem zasiał.
Gostek wsiadł do auta, mówię mu "to ten dźwięk", wyłączam instalację i dźwięku nie ma. Włączam gaz i suprajs - dźwięk jest. On mi mówi, że nie wie co to ale na pewno nie listwa.
-
Zajrzyj na lpg-forum.pl i znajdź polecanego gazownika w swojej okolicy. Najlepiej się zaloguj i załóż odpowiedni temat. Tam są doświadczeni i chętni do pomocy ludzie z branży LPG.
byrrt, nie pozostało nic innego jak oddać auto do zaufanego mechanika. Szukanie na chybił trafił może być kosztowne.
-
Cytat:
Napisał
boch
byrrt, nie pozostało nic innego jak oddać auto do zaufanego mechanika. Szukanie na chybił trafił może być kosztowne.
Gdyby to takie proste było.. Gdy jest chłodniej (np. od 2ch dni) temat jest prawie niezauważalny.. Już widzę mechanika, który od ręki powie "to". ;) Szukam sam nie tylko ze względu na oszczędności, ale raczej ze względu na brak wiary, że ktoś mi pomoże. Inna sprawa, że po prostu nie znam takiego kogoś..
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Gdyby to takie proste było.. Gdy jest chłodniej (np. od 2ch dni) temat jest prawie niezauważalny.. Już widzę mechanika, który od ręki powie "to". ;) Szukam sam nie tylko ze względu na oszczędności, ale raczej ze względu na brak wiary, że ktoś mi pomoże. Inna sprawa, że po prostu nie znam takiego kogoś..
Powiedizałbym Ci, przyjedź do Rybnika ale masz deko za daleko ;)
Cytat:
Napisał
boch
Zajrzyj na lpg-forum.pl i znajdź polecanego gazownika w swojej okolicy. Najlepiej się zaloguj i załóż odpowiedni temat. Tam są doświadczeni i chętni do pomocy ludzie z branży LPG.
Dzięki. Polecili mi dwóch czy tam trzech z okolicy ale żaden nie chce grzebać w Elpigazie...
-
Tak bywa. Też miałem egzotykę LPG i niewielu chciało albo potrafiło to regulować. Skończyło się na tym, że kupiłem kabelek i bawiłem się w regulację sam. U mnie problem była kiepska listwa wtryskowa, która miała mega rozjazdy po temperaturze. Na zimnym było za bogato, a oprogramowanie nie pozwalało na korekcje po temperaturze. Ta listwa, którą miałem po uruchomieniu głośno cykała. Terkotaniem bym tego jednak nie nazwał. Terkotanie powodował u mnie elektrozawór recyrkulacji oparów paliwa w chłodne dni, ale zjawisko występowało zarówno na benzynie i na gazie.
Spróbuj poszukać kogoś dalej niż okolica. Myślę, że warto pokonać e 100 km, żeby mieć porządnie wyregulowaną instalację.
-
No, taką możliwość też rozważałem ale jeszcze muszę znaleźć zakład, który ma czynne w sobotę... bo to trochę krzywo brać dzień wolnego by pojechać do gazownika.
-
Cytat:
Napisał
pääkäyttäjä
No, taką możliwość też rozważałem ale jeszcze muszę znaleźć zakład, który ma czynne w sobotę... bo to trochę krzywo brać dzień wolnego by pojechać do gazownika.
Powiedziałbym Ci, przyjedź do Bydgoszczy ale masz deko za daleko ;)
Na pocieszenie powiem Ci że mój tata instalację elpigazu miał założoną do nowego samochodu (Skoda Fabia 2005r.) i przez 8 lat nic się z nią nie działo. Po 8 latach i jakiś 200tyś przebiegu padł wtryskiwacz i nieopłacalne było wymienienie wszystkich więc została zamieniona instalacja na.. nową elpigazu. Auto jeździ do dziś (w zeszłym roku wymieniono butle) - od miesiąca ujeżdża go moja siostra ;) Mamy tu serwis elpigazu, który z tego co wiem całkiem kumaty jest. Tata w nim 2 auta zagazował.
A koło Bdg jest serwis np. w Lubiczu Górnym - tam gdzie zakładałem gaz. Z pewnością by Ci też pomogli. Serwis jest polecany właśnie na lpg-forum.
-
No cóż... może kiedy indziej :lol:
==
O Wielki Manitou - objechało mnie Lupo SDI. Jaki wstyd :smile:
-
Biznes po polsku: zamawiasz szybę do auta. Czekasz na nią jak potłuczony prawie dwa tygodnie. I co? Firma, która je dystrybuuje, nie chce jej dowieźć do warsztatu, bo z Poznania nie opłaca się im targać lacia dla jednej szyby a kurierowi nie dadzą. Bo z Rybnika nikt nie zamawiał od nich nic więcej. A szyba za górę siana.
Niech to drzwi ścisną. Chyba sprzedam Fiata, ręce mi opadają.
-
Ja właśnie zamówiłem w sklepie wysyłkowym odboje i komplet amorków SACHS na tylną oś. Mam nadzieję że dojdą z Krakowa bez przebojów.
-
1 załącznik(i)
A co za problem ubezpieczyć szybę i wysłać kurierem? Ech...
A tutaj mała ciekawostka. Fiat Tempra, zdjęliśmy bok, co by wstawić nowy. Wiedzieliśmy, że jest źle, ale w sumie szykuje się gruby serwis blacharski.
Załącznik 23967
-
Progi też masz niezaciekawe ;-)
-
Cytat:
Napisał
miszko
szykuje się gruby serwis blacharski.
Ja bym to uszykował na autozłom ;)
-
Też taka opcja wchodzi w grę, niestety sąsiad, który się tym zajmuje stwierdził, że skończyły się dotacje na auta (za złomowanie) i może dać niewiele.
Gdyby się zgodził to pewnie byśmy już oddali, a tak temat wisi, zobaczymy.
@boch, tak progi, podłoga z przodu (dziury na wylot), niestety w Tipo/Tempra to standard, blacha mimo ocynku (30%) lubiła łapać rudę.
Zastanawiamy się nad opcją całkowitej renowacji, ale to jest gruby temat.
-
Cytat:
Napisał
miszko
A co za problem ubezpieczyć szybę i wysłać kurierem? Ech...
No, niestety - "firma się uparła".
-
Ja dziś skończyłem lakierowac clio. Nawet nieźle wyszło bo w lakierni całkiem nieźle dobrał kolor, mieli co robić bo to srebro było.
-
Cytat:
Napisał
miszko
Też taka opcja wchodzi w grę, niestety sąsiad, który się tym zajmuje stwierdził, że skończyły się dotacje na auta (za złomowanie) i może dać niewiele.
Ja Cię Michał i tak nie rozumiem.. jak widzę tyle rudej to sobie myślę.. Auto sprawne warte pewnie z 1000-2000zł a żeby do takiego stanu go doprowadzić musisz władować pewnie 2gie tyle a to i tak robota na parę lat.. Dla mnie po prostu nie warto inwestować no chyba że to jakaś sprawa sentymentalna.. ;)
-
Cytat:
Napisał
pääkäyttäjä
No, niestety - "firma się uparła".
No proszę... wczoraj będąc w Ově, przełączyłem się na lokalną rockową stację. Akurat leciała tam reklama autoserwisu i mnie olśniło: wyłapałem słowo "autosklo".
Dzida. Na ostatnią chwilę wpadłem tam, bo akurat byłem w pobliżu a dziś dostaję malla, że szyba jest, jak się decyduję to na piątek będzie i w piatek mi to jeszcze zamontują, jak podrzucę auto na 12.
Da się? Da.
A ja chciałem kasę rodzimemu serwisowi zostawić...
-
Szyba się wymienia.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ecf8b87c4c.jpg
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
-
A mnie właśnie kurier przywiózł amortyzatory Sachs i odboje KYB. W pudełku zabrakło paragonu...