Wskaźniki paliwa idą od zera do aktualnego stanu. Tylko wskazówki ganiają na starcie po całej tarczy :-)
Dokładnie to najpierw wskazówki robią przebieżkę a potem wstają stany paliw :-)
To jest widok strony w wersji do druku
Wskaźniki paliwa idą od zera do aktualnego stanu. Tylko wskazówki ganiają na starcie po całej tarczy :-)
Dokładnie to najpierw wskazówki robią przebieżkę a potem wstają stany paliw :-)
Dzięki za odpowiedź. Jest jak piszesz
Super to wygląda. Możesz zdradzić skąd pochodzi ramka mieszka lewarka, bo z tego co kojarzę i w mito i w julce DNA jest z przodu przed lewarkiem. Czy po tej zmianie bez problemu wchodzą wszystkie biegi?
Ramka to efekt mojej pracy min. zgrzewarką do plastiku do plastiku ale jeszcze muszę coś tam poprawić ( trzymanie tego mieszka ze skóry). Takie tam zabawy jak mnie wszystko wkurwi i potrzebuję terapii zajęciowej ;-). Biegi oczywiście wchodzą bez problemu. Oczywiście dałoby się to dać bardziej z przodu ale kosztem schowka (którego np w julce nie ma właśnie przez takie pierdoły).
W nawiązaniu do tematu: podniosłem fotel o 5 cm. Przyzwyczaiłem się do 500-ty i stwierdzilem ze tak jest wygodniej. Wiec nowe sruby dystanse.
Z trudnych prac to bylo usuniecie nitow tylengo mocowania do tunelu.. Temat jest odwracalny wystarczu usunąć dystanse a zamiast nitów dać śruby.
Jeszce 5 c m w górę? Co ty krasnal jesteś ? [emoji1]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Przypomina mi się cytat z Karguli i Pawlaków
;Czuje się jak sołtys, siedzę wysoko , jestem najedzony i za nic nie odpowiadam...."
😁
Zmierzyłem w Tipo AFR na PB i LPG. Trochę przelany góra. Jak podmienie sterownik LPG to będziemy regulować pod Pb.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7261659e7a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f9f24636ad.jpg
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
No wlasnie wrecz przeciwnie. Krasnale nie mają tego problemu bo fotel przy opuszczeniu idzie rowniez po łuku do tylu. I ja zeby miec daleko odsuniety fotel mam go w najnizszym polozeniu. Innymi slowy opuszczam go nie dlatego zeby byl nizej ale zeby byl bardziej do tylu. Łapie sie na tym że ch.ja widzę a podłokietnik mam pod pachą. Mam tez siedzisko z alfy romeo co też może mieć znaczenie. Alternatywą było przesunięcie go do tyłu ale to więcej roboty, spawanie detali (tzn tu też ale mniej ) itp. W sumie możnaby opcję mieszaną czyli trochę do tyłu i trochę do góry. Tak jak napisalem jezdze rowniez 500tą (też z przerobionym fotelem bo dla mnie za malo miejsca bylo) i jest to po prostu wygodniejsze.Potestuję jak się okaże że za wysoko (na co się nie zanosi) to się zmieni.
A ja to umyłem felgi w końcu
Załącznik 42245
a ile ty masz wzrostu ?
mam 195cm wzrostu , miałem wiele roznych aut ale wlsnie Tipo uwazam za najwygodniejsze auto jakim jezdizlem - no moze poza laguną II.
To jedno z dwóch aut (obok wspomnianej laguny) z ktorego wychodze po trasie 1000km "na raz" bez bolącego kręgosłupa.
Ale moze jestem jakiś dziwny
181. Tak jak wspomnialem kwestia przyzwyczajenia jezdzilem tak caly czas dopiero jazda innym autem przez 2 miechy non stop pokazala mi ze cos nie pasi. Po tygodni jazdy z wyzszym fotelem uwazam ze tak jest lepiej. A sam fotel jak fotel, wiele wskazuje na to ze bardzo podobny za wyjatkiem wajchy do przesuwu jest w bazowej giulii.
Ja mam 192cm i również uważam, że pozycja kierowcy w Tipo jest jedną z lepszych. W porównaniu np. do Bravo II to jest kosmos. Dodatkowo mam problem z kolanem - mogę siedzieć za kółkiem ok 1,5h, a później muszę stanąć na parkingu i je rozruszać (spacer wokół auta). W Tipku robię 350km 'od strzała' i kolano nie boli.
Ja wielki chłop z nadwagą i 183cm mam fotel wysoko, prawie z pionowymi plecami, ustawiony odcinek lędźwiowy i ręce w łokciach lekko zgięte. Jak dla mnie najlepsza pozycja z tych aut co miałem.