a ja dziś zostałem na trasie tylko z 4 biegiem. masakra
To jest widok strony w wersji do druku
a ja dziś zostałem na trasie tylko z 4 biegiem. masakra
Założyłem dzisiaj halogeny do mojego Fiacika :-)
Zamienniki z alledrogo, ale dają radę ;-)
Ja dziś miałem mega pecha :lol:
Pierwsze po lekcjach pojechaliśmy z kumplami na stadion troche pośmigać na ręcznym.
Lecę sobie bokiem, zatrzymałem się... Dwójka puszczam sprzęgło a Siena nie jedzie :?
Okazało się że wyskoczyła prawa półoś z przegubu :) Odkręciliśmy koło, zdjąłem osłonę przegubu i udało mi się jakoś to włożyć... Później jadę do domu, zostało jakieś 5km i skończył mi się gaz ;D Dobra jadę na benzynce a tu 500m od domu skończyła się benzyna... :) Dobrze że kumpel mieszka niedaleko to mnie zcholował ;D
no to ładnie a oleju ze skrzyni nie zgubiłeś?? dziwne że ona wyskoczyła
Olej na swoim miejscu... :) Też się zdziwiłem, ale przy niej było coś kombinowane bo była kiedyś przyspawana do przegubu :?
no to lepiej to rozbierz i zrób jak należy bo jak na trasie przy znacznej prędkości wyskoczy będzie pasztet
Wczoraj Marysia dostała nowiutki czujnik temperatury zewnętrznej, oryginalny. Wskazania teraz są bardzo dokładne, a mi się morda Cieszy.
Już miałem nadzieję, że nic niemiłego mnie tej zimy, ze strony Fiata, nie spotka, ale nie... Nieee! :cenuzra: akumulator musiał się skończyć. Na domiar złego klucz do odkręcania aku wpadł mi w śnieg i nichuchu go znaleźć nie mogłem. Na szczęście akumulator mam nowy, kupiony w tamtym roku, więc wydatków nie będzie.
P.S uprzedzam ew uwagi... doładowywałem ;)
Wczoraj Sienka dostała nowe żarówki TungSram Sportlight Bluish +50% H4 :)
Powiem że nawet fajnie świecą... :D
Ja dziś pokonałem trasę 178 Km od godziny 15:30 do 23:10 jednym słowem MASAKRA. z Gdyni do Gdańska jechałem 4h, jakieś TIRY na obwodnicy trójmiasta stanęły w poprzek i zamknęli więc pozostało miasto. Ech. mam nadzieję, że jutro jak będę wracał będzie lepiej.
Sypie i wieje ..... nadal.
Odśnieżyłem auto właśnie ...
Chwilkę pochodziło, ale czas zasypiać ...
Biedne, na tym mrozie musi stać :(
jestem właśnie koło wąbrzeźna tu temperatura wksazywała o 23:30 jak przyjechałem - 14 stoponi, ale spada cały czas, a mery na mrozie.
no i był dzisiaj jeden z ciekawszych dnii :)
przez noc nawiało miejscami od metra od 1 do 1,5m śniegu, miejscami dało się przeskoczyć, 1 pas ruchu odśnieżony, ruch wahadłowy, mimo tego jakoś udało mi się dojechać, bo był jeszcze w miarę sypki śnieg.
Wszelkie drogi leśne kompletnie zasypane, można się wybrać jedynie na krótki spacer - jest piękna zimowo-bajkowa sceneria. Z racji, że końcówka roku i trzeba jeszcze wiele spraw po domykać, znajomy "użyczył" nam Nissana Patrola GR I 2.8 TD :) ehhh co to były za doznania.... zaspy ok 100 cm to prawdziwe wyzwanie :o
jak wracałem z roboty nadal nic nieodśnieżone i utknąłem w pewnym miejscu, ale mam saperkę na pod orędziu i za chwilkę byłem wolny. No i wpłynęła premia ;-)
Andrzej ZKL, no to nieźle nie ma to jak saperka :D też ze sobą wożę choć ostatnio wrzuciłem nawet łopatę do śniegu
ja worze, że sobą łopatę do śniegu ;-) Dziś powrót okazała się czystą przyjemnością, w porównaniu z wczorajszym dniem. 178 Km pokonałem w 3h. Maryśka spiła się dzielnie i znowu mnie nie zawiodła.
[ Dodano: 2010-12-16, 17:51 ]
no i mery zrobiła dziś psikusa, rano odpaliłem bez najmniejszych problemów, jak chciałem wrócić z pracy już nie chciała zapalić, kręciła wszystko było pięknie ślicznie, ale tak jakby nie dawała paliwa. Obstawiam pompkę paliwa, albo może świece. Samochód już zaholowany do mechanika. Jak był rok bezawaryjnie to teraz przez 2 tyg 2 psikusy, mam nadzieję, że to nic drogiego.
Zaopatrzyłem się dzisiaj w Diesel Skydd używał go ktoś z Was już i może coś więcej o nim powiedzieć ?
Jutro kolejna długa trasa, a potem tydzień przestoju i krótkich lokalnych jazd, a temperatura - 10 - (-) 18.
Umówiłem się dzisiaj na wymianę płynów i filtrów na 27.12 - czas oszczędzać :-)
każdy taki dodatek jest podobny i ma to samo na celu, ja używałem/używam dodatek, który kupiłem na shellu w zeszłym roku i spełnia swoje cele.Cytat:
Napisał Andrzej ZKL
Jutro doleję na Statoilu i kapkę wleje. ja nie poczuję pewnie, ale silnik mam nadzieję tak ... ;-)
w zeszlym roku mialem dodatek do ON firmy K2, niby do -39*, przy -26* odpalilem bez problemu ale za 500m stanalem bo parafina wszystko pozatykala, paliwo ze statoila, jak zawsze, w tym roku mam Skydd Diesel i przy -20 narazie bez problemowo, czekam na nizsze temperatury, wtedy zobaczymy.Cytat:
Napisał Andrzej ZKL
Wlałem dzisiaj na Statoilu w Człuchowie ON Supra Diesel ( 4,72 zł) i parę litrów Diesel Gold ( 5,02 zł ) i kapkę Skydd'u i zobaczymy ;-)
Doszukałem się gwarancji od akumulatora. Był kupiony 15-12-2009r więc roczny i nie ma z nim problemów.
53Ah 540 AP Centra futura - bezobsługowy.
Jest 1 zaleta zimowych śliskich dróg - wolno jedziesz - mało pali - mnie dzisiaj przy prędkości 60 - 80 km/h komputer pokazał od 2.8 - 3.2 L ON/100 km :-)
Lista stacji gdzie można zalać auto w/w paliwami:
http://www.statoil.pl/files/ADG_list...acji_16_12.pdf