na aucie z przebiegiem 25 km nie ma co poruszać takiego tematu
To jest widok strony w wersji do druku
na aucie z przebiegiem 25 km nie ma co poruszać takiego tematu
Wersje przed liftingiem mają plastikowe osłony podłogi. Wg filmu nie.
Ładne zegary analogowe
https://www.youtube.com/watch?v=N3RnjrdvunA
https://www.youtube.com/watch?v=9hK_TWw6np4
Ładne i w końcu prędkościomierz jest czytelny.
Ale podmianka tarcz do starego nie wchodzi w rachubę bo obrotek jest do 7 tys.
A co to za biała kropka na dole wyświetlacza ?
rozpoznawacz znaków?
Witam Wszystkich:) miałem okazję jechać nowym tipo w kombi (auto zastępcze z serwisu) i muszę powiedzieć, że multimedialna deska rozdzielcza jest bardzo nieczytelna zwłaszcza obrotomierz, kierownica faktycznie ciekawa, nie trafia do mnie zmiana wykończenia pokrętła klimy z gumowych na plastik imitujący alu. Wrażenia z jazdy analogiczne jak w tipo przed liftem:) auto ma rozpoznawanie znaków i coś co wyglądało jak asystent pasa ruchu i to jak najbardziej na plus.
A jak działa ten asystent pasa? W fordzie mam i raz poprawi zaczyna na mnie krzyczeć i się wyłącza wiec żaden z niego pożytek.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Z tego co zaobserwowalem to jest strzałka z liniami, która w momencie gdy ktoś jest w naszym martwym polu to koliduje linię z lewej bądź prawej na kolor czerwony-wiec pomyliłem nazewnictwo :p sory za brak szczegółów ale jechałem tym autem zaledwie jeden dzień.
Zamiast na drogę ludzie patrzą w wyświetlacze, tak jak pisałem jak ktoś jest w takim stanie że nie jest wstanie utrzymać się na pasie (śpiący, itp. a co gorsza naj..ny) to nie powinien siadać za kierownik.
Chociaż Durczok dojechał z nad morza do Łodzi dzięki wspomagaczom więc nie wiem może są przydatne :-).
Marx mój szefo ma bajer, który wręcz zachęca do patrzenia na wyświetlacz :
https://youtu.be/QPGkwq4r4Mc
W sumie jest to moim zdaniem najbardziej poprawiający bezpieczeństwo dodatek
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Zgodzę się systemy są pomocne ale nie można się na nie zdać w 100% bo potem w aucie bez nich nie będziemy umieć jeździć:)
Jak najedziesz na linię to kierownica delikatnie odbije, skręci w przeciwną stronę żeby się utrzymać w pasie(jest 3-stopniowa regulacja reakcji kierownicy)
Jak asystent jest aktywny(rozpoznaje linię) ikonka pali się na zielono)
Załącznik 40011
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Załącznik 40012
Po pierwszych 200km mam bardzo pozytywne odczucia :-)
Na biegu jałowym delikatnie idzie odczuć pracę 3 cylindrowca, minimalne drgania.
W porównaniu do 1.4 przyśpiesza rewelacyjnie od samego spodu(na razie oszczędzam pedał gazu, ale aż chce się przycisnąć).
Wydaje się że jedziesz wolniej niż wskazuje na to licznik, silnik pracuje cicho, nie czuć że się męczy.
Jeśli nie chcesz używać systemu start-stop, to po każdym uruchomieniu silnika trzeba go deaktywować(troszkę upierdliwe).
Jechałem za crossem dzisiaj. Ledowe lampy sprowadzają się tylko do paska pozycyjnych. Swiatła stopu nadal na żarówie. Przód kierunki ledowe, tył w kierunkach żarówki. Światła stopu to akurat te które powinny byc pierwsze na ledach bo te się szybciej zapalają. Ze też zawsze muszą coś spier..lić ;-).Tak wiem inni (niektórzy) robią tak samo.
Ładny
Ale cena też ładna...
Za 80 tyś nie wiem czy nie lepiej lepiej byłoby kupić Toyotę Corolle..
Napewno mniejsza strata na wartości przy odsprzedazy
Corolla cennikowo kosztuje 86 tys. w bazowej wersji z kołpakami na 15 tkach i nie jest podniesiona.
Toyota która wyglądała by tak ciekawie jak Tipo Cross kosztowała by dużo więcej.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk