Dzięki kupiłem to https://allegro.pl/oferta/menzerna-o...nym-5994197599 trochę ręcznie, trochę maszyną się pomęczę.
To jest widok strony w wersji do druku
Dzięki kupiłem to https://allegro.pl/oferta/menzerna-o...nym-5994197599 trochę ręcznie, trochę maszyną się pomęczę.
Da sie popsuć lakier takimi wynalazkami? Ręcznie raczej nie ale jakby wkretarka i ten pad? Trzeba miec jakies o tym wieksze pojecie? ;)
Po 4 latach jest co korygować tylko własnie czy jest sens samemu czy lepiej do fachowca
Ja chce zrobić ręcznie w zakamarkach koło klamek i przy bagażniku mam też parę powierzchownych rysek na zerzaku ktoś mi dotknął autem na czerwonym świetle i tyle. Dużych powierzchni nie ruszam, a wkrętarką się boję. Fachowcom juz nie ufam mam do nich wyjątkowego pecha jedno mi zrobią a drugie spie.....ą
Jeszcze nie bo mam świeży lakier , ale mam znajomych z myjni i robią też detailing i to co kupiłeś jest to średnio- wyższa klasa jakości . Ja bym to samo nabył . Oprócz tego używam takiego wosku - twardy ale ,,czyma'' :smile: , zdjęcie poniżej .Pozdrawiam . ;-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Chciałem powiedzieć że jeszcze nie , dlaczego - post wyżej :zolta: kartka dla siebie .
Super dzięki jutro może przyjdzie to w sobotę się pobawię. Mi nie tyle chodzi o całkowite usunięcie co zniwelowanie tych rysek i zamaskowanie ich. Są naprawde drobne nie będę przesadzał żeby czegoś nie przetrzeć za bardzo
Dlatego najpierw pobawię się ręcznie.
Uważaj :smile: bo co nowy fiat to cieniej z lakierem :smile:
WItam wszystkich, kupiłem urządzenie do samodzielnej diagnostyki auta firmy Viaken, polecane przez kolegów ale mam problem, po wpięciu w gniazdo diagnostyczne nie działa. Nie zapalają się żadne kontrolki, telefon nie widzi urządzenia. Gdzie może być problem, czy po wpięciu w gniazdo trzeba jakiś czas odczekam zanim się włączy ?
Proszę o pomoc
Włącz zapłon ;-)
Załącznik 40162
;):) haha
Ah... widzę, że pomocy nie uzyskam... jakby to powiedzieć, laikiem nie jestem, gdyby to było takie proste to bym pierdół nie pisał. Próbowałem na różne sposoby, instrukcję tez potrafię czytać, co jest rzadkie wśród naszego społeczeństwa. Czy miał ktoś też taki sam problem, bo nie pali się nawet dioda zasilania...
Telefon obsługuje otg
Na stnie usb Viakena led zapala się dopiero po podłączeniu do komputera/telefonu. Jak kolega wcześniej zauważył w przypadku telefonu - musi mieć otg. Działa także z przejściówkami z micro na c - sam sprawdziłem.
Tylko że ja mam wersję na bluetooth i telefon nie widzi urządzenia, a co to otg?
Mam taki elm Polski ELM327 v3 Bluetooth MS HS CAN FORD STN1170
Jak nie wiesz co to otg choć laikiem nie jesteś to przy całej sympatii to weź Ty lepiej najpierw na spokojnie zagogluj, poczytaj itp ok bo szybciej się tak czegoś dowiesz. Na forum jest też wątek o diagnostyce auta, poszukaj. Pozdro
Druga sprawa jak masz Ford to chyba musi byc zgloszona przerobienie na Fiata do sprzedawcy?
Nic nie musi być przerabiane. Na tym forda właśnie wszystko bangla. Bt mam inne i tamte komunikują ledami po podłączeniu do samochodu. Jak jest w Viakenie niestety nie wiem ale raczej powinno być tak samo. Sprawdź najlepiej podłączając do innych samochodów. A to, że telefon nie może znaleźć urządzenia może wynikać z tego że interfejs nie działa poprawnie (może problem z zasilaniem z odb) co powinien interfejs komunikować jakimś ledem, że ma zasilanie z gniazda samochodu.
Jutro sprawdzę na innym samochodzie i jak będzie działać to wina gniazda OBD2. Dzięki za podpowiedź