Przegląd i podbitą gwarancję.
Olej zmienię we własnym zakresie.
To jest widok strony w wersji do druku
Przegląd i podbitą gwarancję.
Olej zmienię we własnym zakresie.
Tanio. W k-cach wołają ponad 80 zł. A nie przyczepili się że przebieg poniżej 10 tys i wymiana oleum obowiązkowa?
Dlaczego niby nie? Wymiana oleju na 15k jest zalecana, a nie obowiązkowa.
Wymieniasz sobie sam i masz "kilka" złotych w kieszeni.
Filtr kabinowy po roku:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...57ef92fd04.jpg
I nowy tym razem zapodałem Tipkowi węglowy:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c670738039.jpg
Z aukcji:
Zobacz ofertę: FILTR KABINOWY WĘGLOWY K1228 FIAT TIPO (357) 2015- http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7397527563
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uff. Po pierwszym przeglądzie. Pojechałem do Bytomia do FIAT Partner ze względu na podnośnik. Super obsługa, można wszystko uzgodnić. Auto widać przez szybę w poczekalni. Wcześniej przesłałem zdjęcia sparciałej odmy aby mogli zamówić. Odma wymieniona, pieczątka jest. Olej we własnym zakresie i tu pytanie, czy jeśli olej ma 4000 km ale już rok (z 3 tygodnie) to trzeba go wymieniać ??
rafal.benitez
Filtr kabinowy pewnie ciężko "spieprzyć", ale generalnie nie polecam firmy maxgear. Takie samo zdanie ma np. mój znajomy mechanik.
Przypominają mi się chociażby filtry paliwa do Grande Punto MJet, które od nowości były nieszczelne i ropa lała się z niego z każdej strony.
Niższa cena zachęca do kupna, ale w ostatecznym rozrachunku potrafi wyjść drożej.
Poparte zarówno własnymi jak i innych, doświadczeniami z tą marką.
Moze coś się poprawiło na przełomie ostatnich lat, ale niesmak pozostał.
Na filtr kabinowy mozna jeszcze machnąć ręką, ale z innymi rzeczami bym nie ryzykował.
A w temacie przeglądów, to zbliża mi sie już kolejny i powoli trzeba zacząć zamawiać niezbędne graty.
Przy moich przebiegach wychodzą dwa przeglądy w roku.
We własnym zakresie kupuję:
Olej Selenia WR wraz z filtrem oleju.
Filtr powietrza.
Wkład filtra paliwa.
Filtr kabinowy.
Muszę skontrolować wcześniej klocki hamulcowe i tarcze, bo podejrzewam, że kupowane w serwisie będą miały astronomiczną cenę.
Chociaz w temacie klocków mam dylemat, bo tylne tarcze nierówno biorą i bede się upierał, że to wada, bo z drugiej strony i z przodu jest dobrze. Zobaczymy jakie będzie stanowisko serwisu.
He he bylem optymista. Podjechalem do aso w kcach i chce sie umowic i sie zaczyna gosc do mnie: "olej pan musi wymienic" (przebieg 13,5 tys.). Ja na to ze nie musze ze umiem czytac i instrukcja jasno mowi. No to sie sfochał i straszy ze jak tak traktuje auto to za dlugo nie pojezdzi. I tu juz sie wkurwilem na takiego wujka dobra rada. I pytam ile kosztuje konkretnie sam przeglad, wzial kalkulator i liczy, liczy te roboczogodziny i 190 zl mu wyszlo (taki sam przeglad, w punto wspomniane 80 zl tylko iiny koleś). I jeszcze do tego ze dodatkowo 250 za lpg. Pytam co chce przegladac w lpg a on cos o ustawianiu map i filtrach pierdoli. Pytam go czy widzial chociaz na oczy plan serwisowy mojego auta i czy wie co to instalacja fabryczna. Zdecydowanie tam nie pojade dla zasady bo nie lubie cwaniactwa i chyba zrobie sobie wycieczke w beskidy ;-) a po drodze browarow w czechach nakupie. Kartonik które to Aso?
Zapytam przy okazji: wczoraj kupowałem selenię i filtr oleju do swojego wozidła, bo chcę na dniach oliwę zmienić. Zakup odbył się w serwisie. facet zaczął mi coś marudzić że przy 30000 należy obowiązkowo na gwarancji wymienić świece zapłonowe. Ma rację? czy nie. LPG nie posiadam.....
Czy to nie za mały przebieg na wymianę świec?
Oliwę chće wymienić przy 25000. Była wymieniana poprzednio przy ok 12000.
Oni by najlepiej wszystko co tydzień wymieniali.
Facet ktory mi doradzał te wszystkie wymiany filtrów itp, straszył kokluszem i stonką jak nie wymienię kabinowego sam miał braki w uzębieniu widoczne gołym okiem.
Od tego należałoby zacząć dbanie o różne rzeczy.
Przegląd Tipo 1.4 wolnossak + LPG Tartarini po 30 kkm - zapłaciłem w Krakowie 960 zł po zniżkach.
Przegląd po roku użytkowania, Grupa Gezet przy rondzie Hakena w Szczecinie 574,55 zł. Wymienione: olej silnikowy, filtr oleju i paliwa. Olej do wymiany miałem swój.