Ja profilaktycznie mam kupione zestawy naprawcze podnosnika szyb w tipo jak nie bylo jeszcze zamienników;) a czas wysylki z turcji trwal okolo 2 miesiecy. w aso oryginal kosztowal krocie. Na razie czesci czekaja na lepsze czasy:)
To jest widok strony w wersji do druku
I zaraz ceny tych zestawów naprawczych poszybują w kosmos jak zaczniemy wszyscy na zapas kupować to ;-)
Rok temu na Ali ten zestaw kosztował 48zl
Hmm no auto jest jakby od znajomych, którzy je trzymali dla nas, a czekali do 3 roku jak im się skończy leasing. Wykluczam cofanie licznika bo auto służyło im na dojazd do ich firmy.
Dodatkowo czuć czasem lekkie wibracje auta przy ruszaniu przy obrotach 1000 -1200. Przy 1500 i więcej tego nie ma.
Mechanicznie na zakrętach, prostej, wszelkich dziurach i nierównościach nic nie słychać. Auto nie "myszkuje" na prostej - apropos łączników.
Skoro sprężyna docisku nie daje objawów to może jednak poduszka. Może czasem dopiero po zdjęciu poduszki widać, że z nią coś nie tak? Chociaż przy 28 tys poduszka miałaby paść?
hejka
niestety znowu po raz wtóry będę musiał się zmierzyć z wymianą docisku.
pacjent Fiat Tipo II 1,4 Pb prod: sierpień 2016 salon PL
1 razowo przebieg ok 44 tys przy zmianie biegów 2 na 3, wymiana ASO cena konkretna ( już po gwarancji )
2 raz przebieg 82 570 samochód będzie naprawiany poza ASO.
Jakie części zamontować do ww samochodu aby można spokojnie jeździć.
Jak mam przy 120 tys znowu wymieniać to mnie.....
dziękuję za wyrozumiałość
Tipo r produkcji 2018 rej 19 przebieg 59 tys pęknięty docisk...
I mnie dopadł pęknięty docisk... Przebieg równe 70kkm... sprzęgło wymienione na sachs, po odebraniu samochodu, sprzęgło nisko brało i miało spory zakres "jałowy", więc odpowietrzyłem je sam... teraz bierze mniej więcej na środku, ale mimo to czuje dziwny objaw, że nieraz przy zmianie z jedynki na dwójkę potrafi wystąpić takie tąpnięcie jakby nie był do końca wysprzęglony... tutaj moje pytanie, czy taki objaw mogą dawać źle poprowadzone cięgna??? Dodatkowo wymieniałem kompletny rozrząd i widzę, że śruby poduszki prawej (od strony pasażera) nie są przykręcone do łapy rozrządu jakby na środku, tylko bliżej zderzaka (jakby lekkie przesunięcie silnika do grodzi) - czy to może mieć wpływ na ten problem ze sprzęgłem?
BTW. Rozrząd zmieniłem na komplet Gatesa (pompa, napinacz, pasek) i wydaje mi się, że słyszę trochę pasek? Czy to normalne?
Weź odkręć plastikową osłonę rozrządu i zobacz w jakim położeniu jest rolka, ja wymieniałem rozrząd przy 90 teraz mam 125 i żadnych halalasow nie mam
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Weź odkręć plastikowa osłonę rozrządu i zobacz w jakim położeniu jest rolka, ja u siebie wymieniałem przy 90 a mam 125tysi żadnych odgłosów nie ma. Sprzęgło jeszcze nie wymieniane