Dołożenie pinów i aktywacja kamery za pomocą MES-a
Dodatkowo musiałem puścić kabel ze skrzynki z bezpiecznikami pod kierownicą ponieważ nie miałem oryginalnie w wiązce.
To jest widok strony w wersji do druku
Dołożenie pinów i aktywacja kamery za pomocą MES-a
Dodatkowo musiałem puścić kabel ze skrzynki z bezpiecznikami pod kierownicą ponieważ nie miałem oryginalnie w wiązce.
Wymieniłem dzisiaj lewe lusterko, przy okazji chciałbym zdradzić fajny patent - żeby odłączyć kostkę wystarczy wyciągnąć panel sterowania szyb, przez co unikamy ściągania całego boczka drzwi.
Producenci akumulatorów dbają o to, żeby za nudno nie było, o ekologii nie wspominając. Bosch S8 70Ah, 760A zakończył żywot po 3,5 roku użytku - "wyrwałem " go z komory silnika. Dziś odbiłem się od klamki, identycznie jak przy poprzednim z logo Mopar. Ma zwarcie wewnętrzne, napięcie 9,05V. Szajs straszny produkują. Dobrze, że tym razem też w garażu padł. Czekam na nowego Autoparta z opcją "prosto z fabryki", więc pinceta ma przymusowy postój do 10 dni.
Wymieniłem żarniki D5S, prawy zaczął słabiej świecić (lekko fioletowo). Niestety dużo podrób, trzeba uważać.
Wymieniłem kabel USB!
Od dwóch lat podpinałem smartfon samsunga A54 by używać ANDROID AUTO i było OK. Zachciało mi się AI więc kupiłem samsunga S24 FE i zonk czarny ekran brak komunikacji. Oczywiście googlowanie tematu, włączenie trybu deweloperskiego w AA nie pomagało ale każdy radził wymienić kabel. Kupiłem firmy SBS i pomogło:)
Chciałbym sobie dołożyć relingi do wersji City Look. Czy ma ktoś z Was doświadczenia z taką wymianą? Wystarczy wyciągnąć tę listwę i przykręcić relingi?
Znalazłem na przykład takie - https://allegro.pl/oferta/fiat-500x-...et-17118455738
Od kilku miesięcy parował halogen, a po ostatnich opadach to już tam było w nim sporo wody. Okazało się że była winna była żarówka a bardziej jej nieprawidłowa pozycja, nie dokręcona nie uszczelniała odpowiednio lampy.
Zmiana oleju i nadszedł czas dla śruby turbiny - po 40tyś.km zaczęło się rozwarstwiać sitko.