To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Dziś dostałem telefon od mojego sprzedawcy z informacją że autko już jest w kraju "na cle"! We wtorek będzie w Tychach :) Zaskakuje mnie niesamowita szybkość! Tipek wyprodukował się 24.11 i już jest w swojej nowej ojczyźnie :D Umawialiśmy się wstępnie na drugą połowę lutego a ty się okazuje że możliwy będzie odbiór w ostatnich dniach roku :) Ja jednak sobie poczekam ... zawsze to lepiej mieć pierwszą rejestrację w 2017 ;) Zresztą kasę będę mógł podjąć i tak z banku po 1 stycznia dopiero... Pan sprzedawca zaprosił mnie do salonu na sobotę na spotkanie w celu omówienia kilku szczegółów oraz żeby przedstawić mi ofertę ewentualnie innego samochodu w wyższej wersji :) Jak na razie diler zaskakuje mnie bardzo na plus!
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Dziś dostałem telefon od mojego sprzedawcy z informacją że autko już jest w kraju "na cle"! We wtorek będzie w Tychach :) Zaskakuje mnie niesamowita szybkość! Tipek wyprodukował się 24.11 i już jest w swojej nowej ojczyźnie :D Umawialiśmy się wstępnie na drugą połowę lutego a ty się okazuje że możliwy będzie odbiór w ostatnich dniach roku :) Ja jednak sobie poczekam ... zawsze to lepiej mieć pierwszą rejestrację w 2017 ;) Zresztą kasę będę mógł podjąć i tak z banku po 1 stycznia dopiero... Pan sprzedawca zaprosił mnie do salonu na sobotę na spotkanie w celu omówienia kilku szczegółów oraz żeby przedstawić mi ofertę ewentualnie innego samochodu w wyższej wersji :) Jak na razie diler zaskakuje mnie bardzo na plus!
Cieszę się, że jesteś zadowolony:) napiszę tylko, że u dealerów stoi od cholery samochodów, których muszą się pozbyć - efekt masowych rezygnacji z zakupu (czas oczekiwania). W salonie Pol-car w Poznaniu stoi pare sztuk do wzięcia od ręki, bo przyjechały a klientów niet:) większość z dobrym wyposażeniem z dużymi rabatami. I o to chodzi twojemu dealerowi. Musi się pozbywać co ma, bo kasę traci:( Dodam, że nie jest to ich wina.
Pozdrawiam
-
Całkiem możliwe,że mają auto po rezygnacji klienta lub zamówione wcześniej na salon w podobnej konfiguracji i dlatego tak szybko się odezwali.
-
No ale to dobrze czy źle ? Chyba dobrze jak auta stoją i jest wybór a nie trzeba czekać? To że mój tak błyskawicznie po wyprodukowaniu zjechał do Polski to chyba też zaleta działania FCA ? ;)
-
Cytat:
Napisał
Przemulak
Cieszę się, że jesteś zadowolony:) napiszę tylko, że u dealerów stoi od cholery samochodów, których muszą się pozbyć - efekt masowych rezygnacji z zakupu (czas oczekiwania). W salonie Pol-car w Poznaniu stoi pare sztuk do wzięcia od ręki, bo przyjechały a klientów niet:) większość z dobrym wyposażeniem z dużymi rabatami. I o to chodzi twojemu dealerowi. Musi się pozbywać co ma, bo kasę traci:( Dodam, że nie jest to ich wina.
Pozdrawiam
Z tego miejsca chcialem pozdrowic pana Milosza z ich salonu ktory nie raczyl nawet odpowiedziec na moje zapytanie o oferte. Kupilem gdzie indziej :)
-
Cytat:
Napisał
Pukacz
Z tego miejsca chcialem pozdrowic pana Milosza z ich salonu ktory nie raczyl nawet odpowiedziec na moje zapytanie o oferte. Kupilem gdzie indziej :)
To czy zawalił salon, czy pracownik to dwie różne sprawy. W tym salonie pracują same młode talenty - dobre bo tanie (prawdopodobnie)... sam miałem z jednym z nich do czynienia:( Mi na moje zapytanie od powiedzieli szybko, potem było już do d..y. Na szczęście już tam nie pojadę z autkiem - mieszkam na śląsku:) pozdrowienia dla właściciela salonu:)
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Dziś dostałem telefon od mojego sprzedawcy z informacją że autko już jest w kraju "na cle"!
Kiedy zamawiałeś? Ile trwała podróż do Polski? Mój pojazd został zamówiony pod koniec października. Parę dni temu dostałem info, że jest już w drodze z Turcji do Włoch.
-
Umowę podpisałem 14.11 na samochód który był już ujęty w planie produkcyjnym bez możliwości zmiany konfiguracji. Wyprodukowany 24.11 a dziś miał przyjechać do Tychów.
A powiedz mi czemu z Turcji do Włoch ? O ile mi wiadomo prosto z fabryki jadą do Tychów :)
-
Z Turcji płyną do Włoch i stamtąd tirem do Polski
-
Cytat:
Napisał
MICHO
A powiedz mi czemu z Turcji do Włoch ?
Taką informację mam od sprzedawcy. Tu na forum też ktoś (chyba w miarę zorientowany) pisał, że samochody są transportowane statkiem z Turcji do Włoch (żeby ominąć najdziksze rejony Europy? :wink: ), a następnie koleją i samochodami rozwożone po Europie. Więcej nic nie wiem ;-)
-
Aha :) Czyli tak jest w istocie! To ciekawa wiadomość! No i w sumie taki scenariusz jest logiczny! Do Turcji to ja bym nie chciał nawet czołgiem teraz jechać :P
-
Cytat:
Napisał
MICHO
Aha :) Czyli tak jest w istocie! To ciekawa wiadomość! No i w sumie taki scenariusz jest logiczny! Do Turcji to ja bym nie chciał nawet czołgiem teraz jechać :P
To jest jednak włoski samochód, więc powinien chociaż raz odwiedzić swoją ojczyznę :cool:
-
A ja bym się wbił do Turcji takim czołgiem jak Mercava. Była by jazda :)
-
Dziś idę ostatecznie potwierdzić moją rezerwację bo już mnie szlag trafia od tych rozkminek :D Znowu zacząłem zadawać pytania i gość zaproponował mi Tipo Tipo w kolorze Brązowy Magnetico + pakiet Style. Jednak raczej odpuszczę! 4250 zł więcej za kolor i alusy to jednak trochę bez sensu... Kolor nie jeździ a biały też ładny :)
-