To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Tipo a LPG -
Ja to widzę prosty wniosek niech wszyscy taksówkarze kupują Ople a inni normalni ludzie Fiaty i wszyscy będą zadowoleni.
Druga kwestia, biorą sobie cenę najtańszego, Tipo dokładam do niego to co chce, lepszy silnik i wyposażenie i mam dużo wyższą cenę i za tą wyższą cenę mogę kupić konkurencyjny samochód ale to Auto jest golasem i nie jest tak wyposażana jak moje Tipo do którego dołożyłem pieniądze. Jeżeli chce konkurencyjne auto aby było wyposażone podobnie jak Tipo to muszę znów do niego dołożyć pieniądze i wtedy wychodzi dużo więcej niż moje jednak dodatkowo wyposażone Tipo do którego dołożyłem. To konkurencyjne auto to astra, bo wybierałem między kombi astry i tipo i po zrównaniu wyposażenia astra była o 10k droższa. Taniej wychodziło berlngo w film wypasie ale ono ma wadliwy silnik benzynowy i złe znosi gaz - opinia od użytkowników i gazowników.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Może astra i jest lepsza ale dużo droższa w kombi...
-
Przy astrze K nie ma tematu LPG bo zakladanie do silnika z DI mija sie z celem. Sa za to kwiatki z LSPI i uszkodzenia ukladu tlokowego oraz slynna skrzynia M32. To dla mnie wystarczy zeby trzymac sie od tego z daleka. W astrze J poza wspomnaina korozja wieczne problemy z dolotem, rozjezdzajacym sie LPG, membrana pokrywy zaworow powodujaca apalanie oleju w ilosciach hurtowych i kopcenie na niebiesko jak z dwusuwa, pekajace korpusy turbin(choc w t-jetach tez sie zdarzaly). Jakos nic nie wskazuje na to aby byla lepsza. Astra ma przewage w dodatkach niedostepnych w fiacie np. inteliluxy, fotele agr itp. W K nawet wygluszenia maski nie ma
-
Mały update odnośnie instalacji fabrycznej: sklada sie ona z centrali Metatron SDU( a to spolka wydzielona z Tartarini kilkanascie lat temu produkujaca instalki na pierwszy montaż), reduktor Landi a wtryskiwacze boscha peak&hold(takie są w Giuliettcie)
-
-
Czyli Metatron to taki Abarth z Tartarini :)
-
-
Cytat:
Napisał
marx30
Mały update odnośnie instalacji fabrycznej: sklada sie ona z centrali Metatron SDU( a to spolka wydzielona z Tartarini kilkanascie lat temu produkujaca instalki na pierwszy montaż), reduktor Landi a wtryskiwacze boscha peak&hold(takie są w Giuliettcie)
O.K. Czyli jak z serwisem pogwarancyjnym? Da się to zrobić w serwisie Tartarini czy dostęp będzie zablokowany?
-
Nie wiem, ale multiecuscan ma centralki metatronu w wykazie wspieranych ECU. Alfaobd też jakąś jedną może to kwestia czasu.
-
Ktoś tam kiedyś pytał o termin pierwszego przeglądu w Tipo z fabrycznym gazem. Dzisiaj odebrałem stały dowód i przegląd jest dokładnie po roku od momentu rejestracji.
-
-
A te instalacje dokładane w salonie to, co to to jest dokładnie? Czy co diler to zwyczaj? Byłem dziś na placu i mam w sumie 3 opcje. Tylko jedna ma fabryczne LPG ale to jest POP.
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
A te instalacje dokładane w salonie to, co to to jest dokładnie?
W większości przypadków Tartarini - mają jakąś umowę, były o tym wątki, również w kontekście gwarancji.
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Tylko jedna ma fabryczne LPG ale to jest POP.
To dobrze czy źle? :mrgreen:
-
trochę stron jest a czytać się nie chce. Pytanie jest tego typu - jaką instalację założyć to 1,4t-jet 120KM zakładając że osoba montująca zna się na rzeczy. Zeby długo chodziła, a jedyna obsługa to wymiana filtrów gazu, czasem podpięcie komputera.W obecnym autku mam BRC i nie narzekam (ponad 130tys km na lpg i wymieniam tylko filtry w tym LPG), natomiast myślę o TIPO i nie wiem czy takie BRC wydoli na te 120KM aby nie było zbytnio czuć różnicy w jeździe między PB a LPG,
-
wyrobi bo do Tipo fachowy gazownik dobierze wydajniejsze komponenty
rozważ zakup z instalacją zamontowaną w fabryce - tu nie będziesz miał dylematu czy wyrobi i masz gwarancję, że auto idzie tak samo jak na benzynie :)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
trochę stron jest a czytać się nie chce.
Myślisz, że kolegom z forum będzie się chciało pisać dla kogoś, komu nie chce się poszukać i poczytać tego, co już napisane? :zolta: