To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Dziś wracając z miasta wyprzedzałem autobus. Stanął on na prawym pasie (nie było zatoczki na przystanku). Wyprzedzając go (dodam jeszcze że droga bardzo dziurawa praktycznie 0 ruchu) zapaliła mi się kontrolka abs. Po podpięciu pod kompa pokazało prawe przednie koło błąd prędkości czy cos takiego -błąd zapisany. Usunąłem błąd i wszystko śmiga. Teraz pytanie czy mam się o coś martwić czy to przez dziurę w drodze i przestało boleć moja krówkę??
PS. Doblo ochrzczone mianem krówka bądź krowa ze względu na gabaryty i wygląd.
-
nie przejmuj się. miałem miesiąc temu identyczny przypadek. nawet to samo koło. przejeżdżałem przez rozpieprzoną przerwę dylatacyjną w moście i wtedy pojawił się błąd. miałem wtedy nieco rozładowany aku więc winę zwaliłem na niego. aku naładowałem i od tamtego czasu nic takiego się nie powtórzyło, a jeżdżę tą samą trasą każdego dnia.
-
Aku akurat mam dobre duży przebieg fabryczny aku jak 10 lat na aucie. Jak przełożyłem do audi od znajomego żeby odpalić i przejechać się po mieście audica dopiero co wyklepana itd. To wskazówką voltomierza w audi na czerwonym polu ok 13 V . Sprawdzane miernikiem 12. 89 V. Przez 2 lata ja go nie lądowałem prostownikiem itd. Niby pierwszy właściciel zarzeka się ze też go nie lądował. Boch ja tez jeżdżę ta trasa co dzień po 3,4 razy przez 2 lata i dopiero teraz takie coś.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
W drugim aucie od rodziny linea 1.4 fabryczny aku auto z salonu. Teraz będzie miało 9 lat jak się nie mylę. Tylko troche nie domaga już. Ciekawi mnie ile wasze aku jeżdżą na aucie i o rekord :)
-
nt. mojego aku wiem tylko tyle, że to jakiś niemiecki Matador. z takim kupiłem auto. podejrzewam, że to druga bateria w tym samochodzie, bo data produkcji jakoś tak 2011, musiałbym dokładnie sprawdzić. u mnie o kiepskiej kondycji akumulatora świadczy bezustanne cykanie z przekaźników grzałek PLC. jeżdżę na krótkich odcinkach, więc nie ma szans na optymalne doładowanie akumulatora. zimą ładowany zaledwie raz, drugi raz właśnie po tym zdarzeniu.
-
A ja dzisiaj byłem na Fast and Furious 7 i jest fajny. Oczywiście utrzymany w klimacie FF czyli fizyka trochę bokiem wychodzi ;)
Na końcu filmu (spojler) oczywiście jest nostalgiczny moment związany z Paulem Walkerem.
-
Mam sprawę. Chcę kupić zestaw kluczy. Przede wszystkim by czasem coś przy traktorze zrobić i nie musieć o wszystko sąsiadów prosić. Czasem by się coś przy aucie zrobiło.
Możecie mi coś polecić? Ceny dokładnej nie określam (no dobra powiedzmy że raczej do 200zł + -). Po wiem tak: nie stać mnie by kupować tanio.
Myślałem o czymś takim: ZESTAW 108el KLUCZY KLUCZE NASADOWE+GRATIS 6-22mm (5011346800) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
W razie gdyby czegoś brakło można by na bieżąco na miejscu dokupić.
-
Ja mogę Ci polecić te klucze
http://www.castorama.pl/zestaw-klucz...on-94-szt.html
Robiłem nimi i naprawdę wyglądają bardzo solidnie, do tego dożywotnia gwarancja.
Nasadki są tzw koronkowe, czyli mają trochę więcej nacięć, dzięki czemu można koronkowe śruby odkręcać.
W Castoramie one są i jak pamiętam minimalnie ponad 200 zł chyba 220.
@Up2:
Ja dzisiaj idę na szybkich.
-
Cytat:
Napisał
ciril
Po wiem tak: nie stać mnie by kupować tanio.
Myślałem o czymś takim: ZESTAW 108el KLUCZY KLUCZE NASADOWE+GRATIS 6-22mm (5011346800) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Akurat zestaw, który pokazałeś drogi nie jest zważywszy na ilość elementów.. ;) Taki zestawik jakiejś w miarę dobrej firmy to pewnie z 400 wzwyż.. Ja sobie polubiłem firmę NEO chociaż nie jest to może jakiś szczyt to ładnie i solidnie wyglądają..
-
Co do ff to bylem wczoraj fajny film trochę przesadzony a koniec mi się mega podobał. Co do kluczy to fajnie mi się robi mac alster. Czy jakoś tak dokładnej nazwy nie znam.
-
-
Ostatnio miałem w ręku klucze Yato i powiem szczerze całkiem fajny zestawik za niezłą kasę.
-
Yato mam imbusa i troxy, super za
-
Z yato to uważać trzeba bo jakby nie było to odłam toya - najgorszego g.. pod słońcem ;) ale fakt polepszyło im się ;)
-
zestaw kluczy TOYA znakomicie sprawdził się przy naprawie aktywatora klimatronika :)
-
Dwa lata temu kupiłem coś takiego. -> Proline ZESTAW 94 szt., 1/4?, 1/2? KWADRAT, 4-32 mm 18794
Polecił mi je kolega i jestem bardzo zadowolony. Zadnych problemów a nie raz były "przedłużane". Podobno trzeba uwazać tylko na kolor obudowy(jak jest niebieska to podobno gówno jest, czerwone są "bardziej profesjonalne"). Z ciekawosci dokupiłem też zestaw plasko-oczkowych i o dziwo tez sie trzymaja.
Co do YATO kilku znajomych ich używa i nie maja z nimi problemów.
-
Mam identyczne, tylko, ze "no name" i tez dają rade ;)
-
Cytat:
Napisał
egon
Mam identyczne, tylko, ze "no name" i tez dają rade ;)
Również mam identyczne już jakiś czas ale zakupione w lidlu i też mają się dobrze :D
-
Panowie.... te same chinskie rączki w tej samej fabryce je nam polerowaly :)
-
I tu się z tobą nie zgodzę. mamy takie zdanie o chińskich wyrobach tylko dlatego że nasi importerzy chcą jak najwięcej zarobić i ściągają taki badziew. jest dużo bardzo dobrych towarów z tamtych stron tylko trzeba za nie trochę więcej zapłacić. A takie teorie że wszystko co chińskie jest złe są tak krzywdzące jak teorie że fiat to nie samochód
-
Adi pisał o tym że klucze produkują w tej samej fabryce pod różną "marką".. Nie o jakoś ć chodzi..