To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
m4rsh4ll
I jak sie sprawuje samochod, co wymieniles co naprawileś, co sie zapsuło przez ten czas ?
bardzo dobrze sie sprawuje.
Na gwarancji wymieniana belka tylnego zawieszenia ( wada fabryczna, jakas felerna partia była) oraz wymieniona folia uszczelniająca w tylnych drzwiach - podciekał woda.
Belka byla dosc upierdliwa bo auto pływało w zakrętach - po wymianie jak ręką odjął .
Tyle
Nie zepsuło się poza tym nic. Wymieniłem tarcze i klocki ale to rzecz eksploatacyjna no i koncówki drążków.
Nic więcej.
jedyne co mnie solidnie wkurza w tym aucie zeby za kazdym razem - czy u wulkanizatora, czy na przeglądzie - trzeba stac nad tymi patałachami i zwracac im uwagę jak mają podkładac podnosnik
-
Tarcze i klocki ?
Trochę dziwne po 44 tys km
Ja mam prawie 50tys km I do hamulcy się nie dotykałem
Może gdzieś za 5-7 tys trzeba będzie wymienić same klocki z przodu ...
-
Ale kolega jezdzi sporo w trasy wiec hamowanie troche kosztuje klocki, bardzoej niz w miescie
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Ale kolega jezdzi sporo w trasy wiec hamowanie troche kosztuje klocki, bardzoej niz w miescie
Moim zdaniem jest odwrotnie :)
-
Temat rzeka ;) chodzi mi o siłe hamowania a nie jego częstotliwosc :)
-
Moim zdaniem zużycie klocków przy normalnej jeździe miejskiej jest większe niż na trasie.
-
Cytat:
Napisał
Jacek K.
Moim zdaniem zużycie klocków przy normalnej jeździe miejskiej jest większe niż na trasie.
Oczywista oczywistość. W stosunku do liczby przejechanych kilometrów oczywiście.
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Tarcze i klocki ?
Trochę dziwne po 44 tys km
widocznie taki styl jazdy
duzo miast, dolnosląskie góry, jakies wiochy, zadupia. Inna rzecz ze pewnie jeszcze nym na nich zrobil z parę tys km ale gdy juz widzialem ze jest spory rant to wymienilem na zapas bo nię lubie takich rzeczy zostawiac na ostatni moment
-
Witam
Też się przymierzam do wymiany klocków + tarcze Tarcze mają dość spory rant od wewnętrznej strony.
Nalatane 49k
Coś panowie polecacie w wyborze zestawu tarcz + klocki przod/tył?
Kiedyś czytałem że możliwe jest użycie większego zestawu (chyba z Alfy) gdzie tarcza ma większą średnicę.
-
Mam 118kkm i z tyłu org tarcze i klocki, jeszcze z 10-20kkm przejeździe na nich. Z przodu już 3 zestaw tarcz i klocków. Średnio na przodzie zmieniam co 50-60kkm. Miałem komplet Textara, teraz mam ATE na przodzie. Bez szału, oba zestawy nie zależnie od pogody po określonym przebiegu potrafiły piszczeć po zagrzaniu.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
Dokladnie 1 i 2 w tipo to małe nieporozumienie... gdyby fiat miał mały ladny samochod podobny do punto ale unowoczesniony, nie fiat 500 bo dla mnie to troche nie wygląda.. i cena byla przystępna teraz ceny tipo to 80k w góre.. troszke to jest nieprozumienie.. to fiat mógłby byc na rynku czołowym graczem a tak...
-
Cytat:
Napisał
m4rsh4ll
Dokladnie 1 i 2 w tipo to małe nieporozumienie... gdyby fiat miał mały ladny samochod podobny do punto ale unowoczesniony, nie fiat 500 bo dla mnie to troche nie wygląda.. i cena byla przystępna teraz ceny tipo to 80k w góre.. troszke to jest nieprozumienie.. to fiat mógłby byc na rynku czołowym graczem a tak...
Tak, cena tipo wydaje się nieporozumieniem ale wez pod uwagę ze ceny aut generalnie poszly ostro w górę - bez względu na markę.
-
Wszystkie drożeją to fakt ale podstawowa Dacia nie zdrożała o 50% jak tipo.
Ze względu na stosunek cena/to co dostaję w tej chwili nawet bym nie spojrzał na tipo.
-
Cytat:
Napisał
Bronckey
Wszystkie drożeją to fakt ale podstawowa Dacia nie zdrożała o 50% jak tipo.
50% ? odpowiednik mojej wersji za którą w maju ub. roku zapłaciłem 50200zł. teraz kosztuje 65500zł.
-
Zapomniałem dopiąć że mam na myśli okres 2 lat. Bieda sedan był po 40k