Cześć
Napotkał ktoś epera który obsługiwał by 500X ?
- nigdzie nie mogę takiego spotkać wszystkie epery ze stron obsługują co najwyżej 500L czyli jakiś rok 2012-14 obecnie ratuje się jakimś techdociem ale to się nie umywa.
To jest widok strony w wersji do druku
Cześć
Napotkał ktoś epera który obsługiwał by 500X ?
- nigdzie nie mogę takiego spotkać wszystkie epery ze stron obsługują co najwyżej 500L czyli jakiś rok 2012-14 obecnie ratuje się jakimś techdociem ale to się nie umywa.
Trzeba mieć KeyEPER. KeyEper posiada klucz sprzętowy, przez co nie da się go uruchomić normalnie tak jak ePer'a. Klucz ma swój numer licencji, więc mają nad tym kontrolę. Mieliśmy kiedyś w celach edukacyjnych odpalone to, ale niestety Mopar się przyczepił do tego. Jest jakaś szansa, że może to odpalimy, lecz dla użytkowników, a nie dla wszystkich (niezarejestrowanych).
Mam taki klucz z któregoś roku a idzie go jakiś odpalić ?
Też mam. Nadal się odpala, ale trzeba dostosować datę do licencji. Inaczej wyrzuci, że jest już za stara wersja. Do momentu jak się dało robić aktualizacje to robiłem. Jednakże później zmienili politykę i już poszli w on-line dostęp.
Mam dostęp do płatnej wersji eper, jak ktoś chętny to szczegóły mogę podać na priv
miszko kurde niestety nie aktywowałem go i teraz to już kicha ?
marqo jak ci chodzi o www.partslink24.com to nie ma tam zamienników ani do czego pasuje, jedynie da sie wyświetlić z czym auto wyjechało
Ja piszę o dostępie do najnowszego eper na stronie stellantisa
To też mam ale cena np rocznej subskrypcji powala, chyba że masz jakiś do podziału abonament to z miłą chęcią się dorzucę.
Musisz mieć na dysku z którym masz KeyEPER w katalogu Jetty dwa pliki: KE.lic oraz KE.pub
Ich brak oznacza, że nie przeszedłeś aktywacji. Każdy flash ma swój unikalny ID, który jest parowany z KEID (KeyEperID). Więc nawet jakbyś wgrał tam te pliki od kogoś to pewnie i tak doczepi się o brak aktywacji (bo na inne serial flasha jest aktywacja). Lecz tego nie wiem. Jedyna pewna metoda to klonowanie całości (soft + flash sprzętowy). Ale z tym tez jest mały problem, gdyż trzeba mieć odpowiedniego flasha w którym da się podmienić (zaprogramować) jego układ sterujący pod dane starego klucz. Da się to zrobić, ale wymaga trochę zabawy.
Mówisz o tym? https://aftersales.fiat.com/
Tak, ten mam na myśli.