https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...41a539f73a.jpg
Rekordzik?? 10km
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...41a539f73a.jpg
Rekordzik?? 10km
Trasa Legnica - Wrocław średnia prędkość 90-100km/h komputer pokazuje 5,6l benzynki, silnik jak pod nickiem. Nie przekraczałem 3k obrotów, dwie osoby na pokładzie.:cool:
Załącznik 30124Załącznik 30125
No i o to właśnie chodzi. Jak jedzie się 90 maksymalnie 100 nie przekraczając 3000 obrotów i nie wachlujac gazem tipo jest bardzo Oszczędne.
Na razie jeżdżę wolno, bo takie zalecenie ASO, aby przez 1500km nie przekraczać 3k obrotów, żeby silnik się ułożył, niby chodzi o spalanie, a później ogień :lol:
Realnie 6,1 dodajemy 0,5 litra :cool: Uważam to za bardzo dobry wynik, zobaczymy jak bedzie przy sredniej prędkości 130km/h, ale to jeszcze chwila
Seat leon sw 2016, którego miałem przez rok o pojemności 1,2l TSi 110KM palił przy prędkosci 90-100km/h 4,9l-4,8l tak w każdym razie pokazywał komp więc realnie 5,4- 5,3l
U mnie oszukuje o 0,7l.
W Tipo miasto a trasa to wielka różnica jak chodzi o dokładność komputera. U mnie na trasie pokazuje mniej czasem o 0.15 litra a w mieście przy największych korkach może być nawet różnica 2.2 litra:) Przynajmniej tak jest w sedanie z silnikiem PB 95KM.
Przy 70-90km/h bez korków potrafiłem zejść do realnego 4,8 litra ale to ponoć niszczy silnik, teraz jazda w granicach 2500-4500 obrotów i realne koło 5,5-6l wychodzi.
Komputer mojego sw tjet nie widział nigdy 5, Kraków zakopane - zakopane Kraków 7.6l czyli ponad 8 bez szaleństw. Nie wiem jak to robicie wcześniej miałem 1.3 mj i też niektórzy schodzili do 4 gdzie ja minimum 1,5 więcej - nie jestem zawalidrogą ale nie gnam też na złamanie karku - jak żyć :)
Zacznij jeździć zgodnie z przepisami to zaraz spalanie się poprawi ;)
Pietros - mijałem w zeszłym tygodniu takie kombi jak twoje na Królewieckiej .... i tak się zastanawiam czy to nie byłeś ty???
może być nie wiele sw po krk
Moje 95KM wyświetla po przejechaniu 2,5 tyś. 5,9l trasy robię sporadycznie. No ale wiem że komp oszukuje :)
Akurat. Poniżej 2000 obr to jaki moment ma ten silnik? To jest silnik wysokobrotowy. Aby jechał trzeba kręcić. A jazda na wysokich biegach i warosciach 2000 lub poniżej powduje tak duże obciążenia silnika. Producent zaleca taka jazdę gdyż jest to bardziej eko. W pracy mam vw diesel ze strzlkami. I czasem jak one karza zmnieniac to szok bo silnik Po zmianie ma 1500 i mimo iż to diesel W ogóle nie jeździe i czuć że silnik ma ciężko. I podkreślam to diesel, gdzie niby max moment ma chyba na poziomie 1800nie a jak praktyka pokazuje poniżej 2000 nie jedzie a najlepiej ok 2200.