Hmm, w sumie to nie wiem jaka firma, spróbuję się dowiedzieć, jak uda mi się dodzwonić. Na pewno zwykły na śruby. Hak będzie użyty maksymalnie dwa razy w roku, jak będę jechał na jakieś targi i jeśli nie zmieszczę się ze wszystkim do bagażnika.
To jest widok strony w wersji do druku
Hmm, w sumie to nie wiem jaka firma, spróbuję się dowiedzieć, jak uda mi się dodzwonić. Na pewno zwykły na śruby. Hak będzie użyty maksymalnie dwa razy w roku, jak będę jechał na jakieś targi i jeśli nie zmieszczę się ze wszystkim do bagażnika.
Jezeli wypinany vertykalnie to dobra cena, jezeli horyzontalnie to mniej atrakcyjna chodź ujdzie, jezeli hak przykręcany to zdzierstwo...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ten automatyczny słownik w telefonie kiedyś mnie skompromituje...
Coś tam się dowiedziałem. Producent BT i jest to jakaś kula przykręcana. Za wiele mi to nie mówi.
Jest to jakiś najprostszy model. Tak jak mówiłem używany będzie bardzo rzadko, więc nie musi to być jakieś bóg wie co, ale czy za taką opcję kwota 1500 zł jest OK, czy zdzierstwo?
Zdecydowanie zdzierstwo. Z montażem , modułem i wiązką max 1000,- I to też wysoka cena , ale montaż w ASO.
No przy zakupie pomyślałem o czujnikach parkowania i oponach zimowych, hak przyszedł mi do głowy z czasem. W zeszłym tygodniu dzwoniłem niezależnie na serwis i montaż to podobno 850 zł brutto, więc za hak wychodzi 650 zł. Tyle że o ile mi wiadomo to zderzak i tak będą ściągać do zakładania czujników, więc jakaś tam część roboty im odpada. Jak pytałem w serwisie, czy mogę sam kupić hak, to kręcili nosem że może nie pasować albo z wiązką będzie problem. W sumie to nie wiem co teraz robić. dołożenie tego później w innym salonie, to dużo latania po urzędach?
Z drugiej strony to pewnie w każdym ASO będzie zdzierstwo?
Ja będę mieć z cenie 1560 wypinany pionowo ale nie wiem jakiego producenta. Tylko pod kątem bagażnika na rowery się decydowałem. Pewnie przepłacam ale zależało mi by mieć to też od razu przy odbiorze auta i w dowodzie wbite. W moim mieście wydział komunikacji to porażka, chce tam bywać jak najrzadziej :-)
Tylko teraz nie mam za dużego wyboru i muszę to zrobić w ASO. Zadzwoniłem jeszcze do dwóch najbliższych salonów i w Krośnie za robociznę chcą 400 zł, ale nie wiedzą nic o zamiennikach. Jak znajdę zamiennik, ale taki żeby wiązkę wpinało się na kostki a nie na wcinkę to założą. W Krakowie z kolei chcą 750 zł za robociznę i nie słyszeli, żeby były jakieś zamienniki, ale jak znajdę i podeślę rysunki to założą. Najlepszą opcją było by Krosno. Znacie takie haki, które spełnią ich wymagania?
Jutro jadę obejrzeć samochód i mam przekazać informację odnośnie decyzji, czy zakładamy. Nie wiem co robić (założyć i mieć spokój, czy załatwić to inaczej), tym bardziej że najbliższe targi mam w kwietniu i wtedy dopiero użyłbym go pierwszy raz.
Zwróć uwagę na dopuszczalne obciążenie haka. Ja w Wstfalii mam 100 kg co jest w sam raz dla bagażnika i 3 rowerów.
Polecam Westfalie https://www.westfalia-automotive.com...automatycznie/ Nie mam pewności czy spełniają najnowsze wymagania ale widziałem, że montują je w ASO (w serwisie były ich oferty). A i sam mam taki zamontowany w ASO dedykowany do mojej Cromki.
U mnie mały poślizg z rejestracją samochodu, po aktualizacji oprogramowania CEPiK padły systemy :mad: i jest siwy dym w urzędach, ja zleciłem rejestracje dealerowi GAM Wrocław i czekam na załatwienie sprawy, ale dostałem info ,że jak nie załatwią tego do piątku to dostanę autko zastępcze i będę mógł z niego korzystać do czasu załatwienia papierków i to mi się podoba, konkretne wyjście do klienta. Ciekawe czy u dealerów innych marek dostałbym też autko zastępcze, bo mimo tego ,że to nie ich wina jednak się starają, zobaczymy jak będzie po zakupie auta ;-)
Wczoraj zarejestrowałem w Bielsku bez żadnego problemu. Samochody z zagranicy też dało się zarejestrować. Problem jest z autami używanymi krajowymi.
Dealer się szarpnął i dostaliśmy jako autko zastępcze fiata 500L ze szklanym dachem :lol: Tipek wreszcie zarejestrowany i odbiór w czwartek.
Pierwszy wyjazd poza miasto i samochód ochrzczonych, a właściwie to przednia szyba. Tir z naprzeciwka kamień w szybę i szkło zadrapane.