Ciągnik ursus
To jest widok strony w wersji do druku
Ciągnik ursus
Gorąco. Tylko jaki?
Wystarczy odpowiedzieć jaki zetor był produkowany pod naszą rodzimą marką. Mamy pierwszą połowę lat '70.
Ursus C-385?
To już zdaje się była wspólna konstrukcja. Tu mówimy o typowo licencyjnym ciągniku. Wystarczy zejść klasę niżej i odpowiedź gotowa.
to może c-330?
To nasz polski traktor. Co było pośrodku?
Ursus C-335
Bliżej. środkowa cyferkę pomyliłeś. Była trzydziestka, była osiemdziesiątka. Co było pomiędzy?
haha Ursus C-360
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
chyba ze c-350
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
albo c-355
Brawa dla klubowicza freezx , który błysnął wiedzą i mimo początkowo faktycznie lichych podpowiedzi (za co przepraszam) zgadł poprawnie. W zasadzie poprawna odpowiedź to Ursus C-355, ale w zasadzie to są te same ciągniki, kwestia szczegółów technicznych. Czepiał bym się gdybym nie uznał.
Wyróżnienia:
Dla kolegi marcin.b2508 który jako pierwszy wpadł na odpowiedni trop. Potem dlugo, długo odbiegaliśmy od niego.
Oraz dla lukq (jak móglbym admina pominąć :tongue) oraz dla Memciu którzy byli blisko.
Oto zakup:
Załącznik 19060
Jestem w trakcie wymiany rzeczy niezbędnych: filtry, olej, płyn, akumulatory.
Będzie też grubszy tuning: przeróbka na kabriolet (znaczy zdjęcie kabiny) oraz ekstra tuningowy tłumik ... sadowniczy. W planach montaż świec żarowych z c-330 (tak: diesel ponad 3 litry, a żadnego podgrzewacza nie ma).
Żeby nie było: uprzedzałem, że narobię poważnej wiochy.:cool:
Teraz nagroda ze specjalną dedykacją dla zwycięzcy. A także fanów "polskiej" PRL-owskiem motoryzacji.
https://www.youtube.com/watch?v=eP5wNDeGqLk
U mnie znane bardziej są 30 oraz 60, tych "pośrednich" nie widziałem. Oraz jakieś tam zetory.
Nie znam się na historii ciągników wiec tylko markę zgadywalem- podpowiedź z robieniem "wiochy" dużo pomogła.
Też się nie znam... ale ciocia Wkipedia mi podpowiadała :P
Jest więcej c-355 niż się wydaje. Tyle, że sporo z nich funkcjonuje już jako c-360. Jeśli pompa wtryskowa była robiona to w zasadzie ma się już c-360, także względem mocy, gdyż do c-355 nie ma części i stosuje się te od c-360. Są pewne różnice, jak np. obciążniki, ale nie istotne. Silnik i większość rzeczy są te same.
Ja nawet nie chcę wiedzieć z czym Ci się to kojarzy.
Czekamy na dalszy przebieg prac. Czyli: gleba, szeroka stal, jakiś naciąg itd...
A tak. Gleba będzie już nie długo ;) Tylko potem trzeba ją będzie zmyć :(
A oto planowany efekt końcowy:
http://www.maxior.pl/film/116233/Zaw...zych_ciagnikow
Doraźnie będzie coś takiego :P
https://www.youtube.com/watch?v=ItR7PCYGHqo
Ten traktorek terror to już nie raz widziałem - nieziemska maszyna :)
Dziś sobie idę z pracy do auta i mimo że samochód brudny to patrzę i widzę jakby rdzę na progu.. Oczy przecieram ale oglądam bliżej, schylam się i normalnie oczom nie wierzę! Zeszłej zimy - jakoś przed nią cały dół auta był na 100% idealny, a teraz.. normalnie w jednym miejscu widać pruchno! Ale też zabawnie bo dosłownie w jednym jedynym miejscu - widać w tym w które ktoś mnie kiedyś uderzył, z bliska widać że załamała się farba i przez tą ryskę dostawała się tam woda.. Masakra.. Tak to po 2giej stronie jest super, tu też tylko w tym miejscu. Nie przyglądałem się temu ale tak na szybko wyglądało to raczej paskudnie.. Jeden rok! Podłoga zdrowa bo była konserwowana.. Chyba czas się powoli zbliża dla fiata..