To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
pietics
U mnie 80 tysi i nic nie wyje
wyło tak, że radio zagłuszało i mnie osobiście uszy bolały - najbardziej przy prędkości 65- 67km/h. Mam nadzieje, że "NIE ORYGINALNE ZAMIENNIKI" pojeżdżą znacznie dłużej. Tak jak i sprzęgło. Miałem nadzieję, że do 100 tys takich rzeczy się ruszać nie będzie.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A ja jeszcze mam quiz dla tych których brzydzą plastiki w tipo ;-). Z czego to jest podlokietnik?
VW...
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
-
Dziś wymieniłem fabryczny akumulator (auto z początku 2016, garażowane, jazda 95% miasto, krótkie odcinki.) na Yuasa YBX5027 65Ah 640A. Oryginalnej podstawy pod akumulator nie wymieniałem, pasuje a nawet ma jeszcze trochę luzu. Przewiduję raz w miesiącu profilaktyczne doładowanie akumulatora ctek'iem.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
pietics
U mnie 80 tysi i nic nie wyje
U mnie 102kkm i też cisza. Pytanie Ci co wymieniali piasty z tyłu, macie tarcze czy bębny z tyłu?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Korzystając z ostatnich ciepłych dni przed zimą w końcu umyłem Tipo i wpadł wosk twardy.
Załącznik 41152
-
Tarcze i koła 17" ...
Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Robson_75
Dziś wymieniłem fabryczny akumulator (auto z początku 2016, garażowane, jazda 95% miasto, krótkie odcinki.)
......
Przewiduję raz w miesiącu profilaktyczne doładowanie akumulatora ctek'iem.
Po co?
Do roboty mam 5 km. Raz na 3 miesiące robię 2 x po 200 km. Diesel z 2009 roku, z niewadomo jakim przebiegiem, garażowany pod chmurką. Za moim, 3-letnim aku ostra zima i ma się świetnie.
Nigdy, nie doładowywany.
Pilnować ładowania w aucie i (moim zdaniem) wystarczy.
-
Cytat:
Napisał
ochkarol
Po co?
Do roboty mam 5 km. Raz na 3 miesiÄ
ce robiÄ 2 x po 200 km. Diesel z 2009 roku, z niewadomo jakim przebiegiem, garaĹźowany pod chmurkÄ
. Za moim, 3-letnim aku ostra zima i ma siÄ Ĺwietnie.
Nigdy, nie doĹadowywany.
PilnowaÄ Ĺadowania w aucie i (moim zdaniem) wystarczy.
Ale z tego co piszesz to 3 letni , ale już Twój kupiony - znaczy nie fabryczny ale wiadomo lepszy jak oryginał :smile: i to może być sygnał że ktoś jak miał fabryczny który szybko poszedł na śmietnik teraz po raz drugi przy zakupie ;-) już dba bardziej , choć i tak wiadomo że jest lepszy niż oryginał :smile::smile:
-
No właśnie fabryczne akumulatory (jak i inne części) są dużo lepszej jakości.
Nie wiem ile lat miał poprzedni aku i czy był fabryczny, bo nabyłem go z autem 6,5 roku temu.
-
Cytat:
Napisał
ochkarol
Po co?
roznie bywa
u mnei w domu gdzie żona ma do pracy ma 8km akumulatory padały równo co 3 lata. W roznych autach - seicento, mercedes W168, yaris II.
U mnie, gdzie rocznie robię ok 30tys km, dwa razy w mies Dolny Sląsk , Iława albo 3Miasto nie pamietam kiedy wymienialem aku. Fakt, jezdzę autami maks po 4-5 lat.
Takze reguly nie ma
-
Panowie, ale to nie jest temat nt. akumulatorów :)
-
Faktycznie i sorry za OT.
Może moderacja przeniesie posty do jakiegoś wątku o akumulatorach albo nawet usunie posty?
-
1 załącznik(i)
Zrobiłem podświetlenie na nogi.To pokłosie dwóch rzeczy: jak ciągnąłem kabel do rejestratora między górną lampką a schowkiem gdzie mam złącze usb z radia, pociągnąłem dodatkowy kabel. Kupiłem jakieś chińskie badziewie rgb do 500 tki i zostały dwie listwy to dałem tutaj tyle że już bez sterowania kolorem.
-
U mnie 4 listwy led już ze 3 lata leżą i czekają na montaż. Planowałem i chyba jeszcze wciąż planuje podświetlić również tył
-
Cytat:
Napisał
marx30
Zrobiłem podświetlenie na nogi.
Bardzo mnie ciekawi, serio, po co komuś światło pod nogami? Rozumiem lampka na dole drzwi, żeby nie wdepnąć w kałużę, ale pod nogami?
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
-
To bardzo proste i praktyczne. Miałem w mondeo z przodu, dołożyłem z tylu. Otwierasz drzwi i wszystko widać, stawiam często torby z zakupami czy innymi fantami z tylu bo między kanapa a fotelem na dywaniku stoją stabilnie. Jak coś spadnie to widać, jak odkurzam po ciemku to widzę :-) a zazwyczaj odkurzam w nocy bo tylko wtedy mam czas⌠miałem w poprzednim aucie i często się przydawało.
Poza tym to ficzer z droższych aut i kolejny plus do zajebistosci ;-)
Podświetlenie po otwarciu drzwi tez planuje dołożyć, od ponad roku leżą i czekają ledowe małe lamki do osadzenia w obudowie lusterekâŚ