To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
bibi dziękuję za radar, ale bardziej zależało mi na zdjęciu autka z okrągłymi halogenami. Auta z radarem mają okrągłe halogeny i zupełnie inaczej wyglądają niż w wersji bez radaru z prostokątnymi halogenami. Marny przesłał mi już fotkę Twojego auta :)
-
Kilka postów temu pisałem, że zastanawiam się nad TIPO... chciałem z żoną zobaczyć jeszcze coś w środku w modelu prezentacyjnym i z salonu wyszedłem z zamówieniem na TIPO HB i póki żelazo gorące opłaciłem, aby wszystko się robiło... planowany odbiór do końca marca-liczę, że to nie była zła decyzja :-)
-
Dzisiaj zadzwonił do mnie sprzedawca ze samochód został wyprodukowany 30 grudnia, odbiór około 20 stycznia, nadmienię że zamówienie wykonałem 28 października. Wg rozmowy miał być w lutym a u dilera w marcu. Trochę to dziwne a i teraz zimowki muszę kupić. Nadmienię że to wersja easy z dwoma pakietami i kilkoma opcjami. Tak czy siak niecałe 3 miechy :).
-
Regicide1 no to wszystko OK. Ja złożyłem zamówienie w połowie listopada czy jakoś tak a zostanie wyprodukowane w ostatnim tygodniu stycznia. Tylko że moje będzie z 2017 a nie 2016 :) - taki mały żarcik
-
No właśnie to mnie trochę męczy a i plan finansowy był inny jak i odbiór miał być w marcu/kwietniu. Podobno Fiat diler nie ma później wpływu jak to faktycznie termin wykonania będzie w fabryce. Mogę zrezygnować bo w umowie przedwstępnej mam zapis o roczniku 2017 :).
-
Niech Ci dadzą upust jak za 2016 rocznik czyli 2400 zł dołożą zimówki gratis :) Inaczej rozwiązujesz z nimi umowę i cześć ;) Ćwierkają wróbelki że FCA jeszcze ma dać oprócz tego niewielki upust na rocznik 2016 dla Tipo :) Więc trzeba negocjować!
-
Co do upustu to przy zakupie wynegocjowalem jeszcze 2100 zł i coś nie bardzo więcej mi chcą dać, facet już w drugim swoim zdaniu mi to wypominal, ale będę walczył :)
-
To już sam musisz zdecydować....masz wybór.Na placach u dealerów zostało ponad 300 sedanów z r.p. 2016 i jak nie przecenią tego porządnie to będą mieć problem.Najwięcej chyba u dealera w Poznaniu...ktoś tu zresztą pisał na forum,że tam cały plac zastawiony autami,a chętnych brak.
-
Słuchajcie Panowie
Właśnie zadzwonił do mnie diler i poinformował mnie że moje autko się narodziło.
Pytanie - czy jak mam już numer VIN mogę sprawdzić datę produkcji? na FIAT ePER jeszcze nie ma owego kodu. A autko będę miał prawdopodobnie pod koniec stycznia
-
hehehe :) Moje się narodziło 24.11 i trututtutu majtki z drutu. Wczoraj sobie diler o mnie przypomniał i napisał maila że dziś "zwalnia" auto z parkingu w Tychach i pod koniec przyszłego tygodnia powinno być w Krakowie. No to zostaje dozbrojenie w LPG, czujniki i alarm oraz obszycie kierownicy. Mam nadzieje że na ferie może się uda odebrać. Ferie u nas zaczynają się 30.01. Powiem że już zmęczony jestem moim dilerem...
-
Powiedz mi MICHO czy jak odebrałeś swoje autko miałeś jakąś kampanię serwisową? Czy już wszystkie usterki naprawili?
-
ja jeszcze nie odebrałem. Mam nadzieję że na koniec stycznia odbiorę wreszcie. Z tego co się dowiadywałem mija sztuka jest wolna od akcji serwisowych... na razie :) A jak będzie dalej to czas pokaże ....
-
No ja też mam nadziej, że moje autko będzie wolne od wad :) że tylko lać i jechać
-
Dziś sprzedawca zadzwonił do mnie z informacją że samochód wczoraj został "zwolniony z parkingu fabrycznego" w Tychach i do 5 dni roboczych ma dotrzeć do Inter Auto. A więc pod koniec następnego tygodnia oględziny i rozpoczynamy dozbrajanie i formalności papierkowe.
-
gratulacje. Tylko nie zapomnij się pochwalić
-
A właśnie Panowie czy ktoś z Was pojechał do ASO z tym opóźnieniem na pedał gazu? Kolega ze Szczecina pojechał do ASO z zapytaniem, poinformował serwis, że część właścicieli skarży się na forum na tę przypadłość i usłyszał od kierownika serwisu - PROSZĘ PANA SPRAWA NAM JEST NIEZNANA, NIC O TYM NIE SŁYSZELIŚMY
może jednak warto podjechać do ASO z tą usterką aby ją nagłośnić czy coś?!
-
Oczywistym jest że jak każdy będzie biadolił na forum a nikt nie zgłosi się do ASO to nic o tym nie będą wiedzieć i nic nie zrobią.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
A właśnie Panowie czy ktoś z Was pojechał do ASO z tym opóźnieniem na pedał gazu? Kolega ze Szczecina pojechał do ASO z zapytaniem, poinformował serwis, że część właścicieli skarży się na forum na tę przypadłość i usłyszał od kierownika serwisu - PROSZĘ PANA SPRAWA NAM JEST NIEZNANA, NIC O TYM NIE SŁYSZELIŚMY
może jednak warto podjechać do ASO z tą usterką aby ją nagłośnić czy coś?!
Byłem jakieś półtora tygodnia przed świętami. Sprawa jest w trakcie, miałem obserwować jak zachowanie z przebiegiem będzie się zmieniało. Nie zmieniło się nic, w poniedziałek lub wtorek jadę do ASO ponownie w tej sprawie i dam znać co wywalczyłem. Dodatkowo wspomnę o stuku przy odpalaniu, zapytam też o kartę ratunkową czy mają.
-
a co to jest ta karta ratunkowa?
-
Kartka dla służb ratowniczych gdyby mieli Cię wycinać z auta jak to najszybciej zrobić, gdzie są wzmocnienia, przewody paliwowe itp