@up
Ze składu. Mają baaaardzo duży plac właśnie w Tychach (koło)
To jest widok strony w wersji do druku
@up
Ze składu. Mają baaaardzo duży plac właśnie w Tychach (koło)
A czy muszę ubezpieczyć auto w salonie?? bo coś mi wspominali że to ok 4,5% wartości samochodu a znajoma za pakiet oc, ac, nw i assistans wyliczyła mi znacznie mniej i wolałbym sam go ubezpieczyć.
Ubezpieczasz tam gdzie Ci pasuje. Istotne jest to , że musisz to zrobić w dniu zarejestrowania samochodu.
No właśnie około 3 % mi wyliczyła koleżanka wiec ubezpieczenie w salonie odpada. Każdy tysiak można zainwestować w gaz i cieszyć się jazdą :)
Ktoś może ma Tipo SW na fabrycznym LPG?? Ciekaw jestem czy zmieści się przy spokojnej jeździe w 10 l gazu.
Po miescie nawet przy spokojnej jeździe nie ma szans...
mi chodzi o to że przyjeżdżają z Turcji przez Włochy i potem do Tych skąd jadą na całą Polskę.
Odnośnie ubezpieczenia niestety przy leasingu w salonie pierwsze ubezpieczenie trzeba ubezpieczyć w salonie(internauto Kraków) nie można poza salonem i jest to zapis w umowie. Niestety 4.5procent wartości to ubezpieczenie. Wiem bo dziś podpisywałem umowę leasingu. Bo mi wyszło 3tys. A u znajomej miałbym 2tys. No cóż takie są warunki leasingu.
No i jest nowa zabaweczka, podziękowania dla dealera Gam Wrocław i sprzedawcy Arkadiusza Szadego alias spiker, za profesjonalną obsługę i gratisy, ;-) ta mata do bagażnika jest rewelacyjna.
Trochę słabej jakości fotki ,jutro zrobię lepsze, dzisiaj nie było czasu, tak trochę wiocha fotografować auto na ulicy :smile:
Załącznik 30095Załącznik 30096Załącznik 30097
Qvadrat a jeżdżąc tak raczej poza miastem, 15 km do pracy to na jakim poziomie wychodzi Ci spalanie?? Długo czekałeś na Swojego Tipo sw?
z sierpniem 3 miesiące i 2 dni czekałem :)
Najmniej wyszło mi 10 tylko raz, dużo trasy bez szaleństw i trochę miasta i w większości bez klimy, bo normalnie mam cały czas załączone A/C i to pewnie też podnosi spalanie. Mało jeszcze przejechałem więc mało danych do analizy jeszcze. Ja do pracy mam ok 60km w jedną stronę :) z czego 10 po mieście :)
Nie patrz na to ile innym palą, po prostu tankuj i jedź. Zbieraj paragony z tankowania, zapisuj na nich przebiegi i po o 5000km będziesz mógł wyciągnąć jakieś wnioski. W żadnym wypadku nie sugeruj się tym ile palą auta u innych, każdy ma inny styl jazdy i ciężar buta.
Ale ja też będę miał do Ciebie pytanie. powiedz mi jaką datę kolejnego badania technicznego wbili Ci w dowodzie? rok od daty zakupu/rejestracji, czy krócej (rok od daty z homologacji)?
No to wychodzi na to że jak spali koło 12 l Lpg to te 350 km na butli się zrobi. Ja na dziś mam 4 tygodnie czekania na samochód tak więc o dacie w dowodzie rejestracyjnym najwcześniej będę wiedział w styczniu ( mam nadzieję ).
9-10l lpg. Wyjazd z Warszawa wiec trochę świateł i korek a później trasa przez Łomianki w stronę Modlin- tez trochę świateł po drodze. Prędkość 100-110 km/h na trasie. T-jet z fabrycznym obliczone wg paragonów.
Sent from my iPhone using Tapatalk
A szybko przechodzi na lpg ?? czy potrzeba przejechać znaczny kawałek drogi by się zagrzał?