To jest widok strony w wersji do druku
-
Akurat dolny zakres przy większej turbinie dupy nie urywa, najlepsze się dzieje potem. U mnie po zmianie tylko softu turbina pozniej wstaje zrównuje się to około 2000 pb 2100 gaz w stosunku do serii a potem idzie w górę z wyraznym pikiem w okolicach 3 tys. Btw: można narzekać że tipo ma krótką skrzynię ale zapierdzielasz 120 na 6 wciskasz gaz i za chwilę jest 150 ;-).
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
steyr
Ten sam problem dotyczy Opla 1.4t gdzie kolektor wydechowy jest zintegrowany w dodatku z gorącą częścią turbo[emoji24] Generalnie problem jest w TB jak już.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
A to już kurestwo robić turbo razem z kolektorem. Pewnie wszystkie nowe tak robią. Wgl czytalem ze robi się moda na duże wolnossące silniki takie auta zachowane kosztują w cholerę hajsu. Za chwilę serwisowalny 1.4 tb też będzie na topie. Nie wiem czy jakiegoś tjeta nie kupić nie przykryć kocem w rogu garażu jako lokatę kapitału ;-)
-
4 załącznik(i)
Dziś przymierzałem uszczelki do drzwi na ten rant tylnich po otwarciu przednich. Pasują jak ulał, dżdżownice zamykają elegancko. Musze tylko umyć auto i dociac uszczelki na długość i zakładam :-) i testuje co to da :-) spodziewam się wyciszenia i mniej zabrudzeń słupka b oraz mniej wycierania w tym miejscu po myjce. To sprawdzę już potem :-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
44,89 zł 31ďź
zniżki | 2x80Cm samochód B filar gumowy pasek uszczelniający anty-hałas pyłoszczelne frontowe drzwi krawędzi taśmy uszczelniające uszczelniacz Auto stylizacja Protector
https://a.aliexpress.com/_ufMEo2
Jeszcze dwa dni przecena i niższa cena, ja dałem ok 1zl więcej z jakims kuponem.
-
Pytanie czy rant się nie będzie wycierał od wewnątrz drzwi.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
-
Guma jest miękka a rant styka się z guma na silikonie od wewnątrz. Zreszta, na białym i tak nie będzie widać ;-) póki nie zedrze się do gołej blachy. Zobaczymy w eksploatacji za rok. W sumie to nie martwi mnie to wcale nawet jak się wytrze.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Guma jest miękka a rant styka się z guma na silikonie od wewnątrz.
ale guma zbiera pyl i piach ktory sie elektrostatycznie przykleja i to moze wycierac lakier.
Zobacz ci sie dzieje na dole progu gdzie dociska ten gumowy element drzwi.
W bravo (zresztą w Tipo tez) wywalilem dolne uszczelki drzwi bo zbieraly piach i po 3 latach bylo juz pelno chamskich rys od uszczelek
-
No na progu nic się nie dzieje. Może dlatego ze mam biały to nic nie widać.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
No na progu nic się nie dzieje. Może dlatego ze mam biały to nic nie widać.
wal
w tipo wywalilem to niemal od razu ale w bravo tak, pojawialy się
-
płukanka i zalałem valvoline 5W50
-
6 załącznik(i)
Wymieniłem olej w skrzyni - przebieg 37.770 km
Załącznik 40781 olej Fiata,
Załącznik 40782 otwór "spustowy",
Załącznik 40783,
Załącznik 40784 korek "spustowy" ma magnes - opiłków nie było,
Załącznik 40785 korek kontrolny (wlewowy),
Załącznik 40786 olej czarny,
koszt Automobile Torino: olej Tutela Gearforce 75 w 2 litry 120 zł, wymiana 120 zł
-
Czy trochę nie za wcześnie ta wymiana?
A co mówi mądra książka pt.instrukcja obsługi na wymianę oleju w skrzyni biegów?
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
Czy trochę nie za wcześnie ta wymiana?
A co mówi mądra książka pt.instrukcja obsługi na wymianę oleju w skrzyni biegów?
A co ma piernik do wiatraka.
Ktoś zabrania?
Może chce zmienić olej dla samego dobrego samopoczucia albo z jakiego konkretnego powodu.
Np. jeżeli są problemy ze skrzynią a ASO odsyła nas tekstem TTTM, to czemu nie ?
-
Zastanawiam się jak może być czarny olej w skrzyni skoro nic tam się nie spala ;-).
-
A tak z ciekawości - ile oleju wchodzi do tej skrzyni w Tipo??
-
Cytat:
Napisał
nightingale79
A tak z ciekawości - ile oleju wchodzi do tej skrzyni w Tipo??
1,76 litra 95KM, 1,8 litra tjet według instrukcji
-
No tak ale czy nie ma tak że warto wlać więcej żeby to dłużej działało jak należy? Czy można się trzymać instrukcji.