To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
Cytat:
Napisał
byrrt
To fakt - jedyne co widać na bardzo intensywnych kolorach typu czerwień itp to odciski palców, ale czyszczenie takich mebli to wilgotna szmatka lub płyn w spray'u i sucha miękka ścieraczka.
I tak się utarło ale wg. wszystkich testów jakie widziałem w internecie indukcja jest tak samo tania w użytkowaniu jak kuchenka gazowa na gaz miejski. Z butlą nawet nie ma co porównywać.. Przede wszystkim wygoda, czystość, prędkość gotowania i dodatkowe funkcje. O bezpieczeństwie też nie wspominam. Nigdy przenigdy gazu od momentu jak założyłem indukcję a prawdę mówiąc zrobiłem to bo w mieszkaniu które kupiłem nie rozprowadzano już gazu - cały blok mimo że gaz jest w nim używany do obsługi kotłowni nie ma gazu w mieszkaniach i wszyscy szczęśliwi :)
Fakt faktem że osmoza fajna sprawa. Ja mam taką akwarystyczną do filtracji wody używnej w nawilżaczu. Problemem jest tylko to że nie wolno pić takiej wody bo ona jest tak wyjałowiona że wypłukuje minerały z organizmu. Pod zlew montuje się osmozę wraz z wkładem który uwalnia minerały do oczyszczonej wody tyle że takie systemu parę PLN'ów kosztują.
Indukcja od gazu jest droższa, sprawdzone organoleptycznie. Oczywiście jest czyściej, wygodniej i nowocześniej.
Co do osmozy, oczywiście że potrzebny jest mineralizator w zestawie. Mam system 7 stopniowy i koszt wbrew pozorom nie jest wielki. Kosztował 450zł z zapasowymi wkładami na 2 lata, później z 50zł rocznie na wkłady. Kupując wodę mineralną butelkowana, zakup zwraca się po paru miesiącach.
-
No sam nieporównywałem indukcji i gazu ale wg. tego co piszą jest albo podobnie albo wręcz taniej.. Z resztą nawet jakby było lekko drożej - za taką wygodę warto i nie jest to dla mnie żaden argument przeciwko indukcji ;)
-
Taniej nie jest, rachunki za prąd mam wyższe i to w dodatku przy aktywnym korzystaniu z taryfy G12w.
Wszystko pikuś przy dzisiejszym przewale szwajcarskim... :(
-
Indukcja rządzi. Komfort gotowania nieporównywalny.
A tak z innej beczki to pozdrawiam z Paryża :-) strasznie się wczoraj opiłem :-)
-
To fajne wakacje masz.
A ja wczoraj krew dodawałem i przekroczyłem już 12l. Jak ten czas leci szybko.
-
Nie wakacje tylko praca :-P dziś pozdrawiam z Wiednia. Jutro koncert w Musikhaus :-)
-
Czym się zajmujesz? Fajna praca 😜
-
Jestem zawodowym śpiewakiem. Koncertuję tu i tam, nagrywam płyty dla radia, telewizji, do filmu, sprzedaje głos w filharmoniach, salach koncertowych, przed mikrofonem, live w eter, na płytę albo do archiwum. Jadę gdzie zaproszą ;-)
-
O rzesz a jakie klimaty lubisz najbardziej, w tych co się obracasz czy masz jakieś swoje upodobania :?:
Czy można skromnie poprosić o małą prezentacje :?:
-
Panowie rozwinę temat auta dla nas.. Jakie widzicie alternatywy dla Astry H 1.6? Ma być klima, kombi, jakieś tam wyposażenie, > 100km i LPG.. Takie Astry z 2005-2006 za 15-18 tyś chodzą.. Powiedzmy że w podobnym budżecie. Przez chwilę myślałem o Cromie ale to za dużo pali poza tym benzyn praktycznie brak... Stilo chyba już nie ta liga.. W ogóle fiat odpada bo nic w kombi nie ma..
Tak przez chwilę pomyślałem o 307SW ew. 407 kombi..
Focus MK2 z zewnątrz może nie jest jakoś ekstra ale w środku np. mi się b. podoba.. Nie wiem tylko jak te auta z LPG bo wiem że w MK1 były np. z 1.8 jaja - chodziło i miało się dobrze pod warunkiem lubryfikacji itp..
Ciągle jest jeszcze Laguna 2 choć ich w benzynie mało i ciągły strach że wyląduje na lawecie ;)
Renault Megane? Jakoś nie przekonany jestem ale wygląda znośnie..
A jeśli chodzi o konkretne auta to np. w pobliżu mnie: http://otomoto.pl/opel-astra-105-km-...C35598421.html
Doradźcie panowie bo z kupnem tego auta to dość skomplikowane a musiałbym się decydować wtedy dość szybko..
-
Opel strasznie rdzewieje. Moją szwagierka ma i purchle pojawiają się wszędzie. Peugeot super wybór bo są w super ocynku i mechanicznie wytrzymale
-
Jeżeli chodzi o te Astry to czytałem że b. szybko wpierdziela rdza pod tą listwą chromowaną na klapie i w progach od obcierania butami.. a tak to niby jest spoko - tak czytałem..
-
Pod listwą zgarniajaca też tak samo koło lusterek zewnętrznych i na masce. Na blotnikach też się coś dzieje
-
Poczytałem głębiej i faktycznie wszyscy piszą że "to norma". Wszystkie miejsca które wymieniłeś.. Czyli auto raczej odpada :/
-
Cytat:
Napisał
byrrt
Panowie rozwinę temat auta dla nas.. Jakie widzicie alternatywy dla Astry H 1.6? Ma być klima, kombi, jakieś tam wyposażenie, > 100km i LPG.. Takie Astry z 2005-2006 za 15-18 tyś chodzą.. Powiedzmy że w podobnym budżecie. Przez chwilę myślałem o Cromie ale to za dużo pali poza tym benzyn praktycznie brak... Stilo chyba już nie ta liga.. W ogóle fiat odpada bo nic w kombi nie ma..
Marea Weekend? Zdecydował byś się wcześniej to byś od zielonego kupił :P
-
Cytat:
Napisał
ciril
Marea Weekend? Zdecydował byś się wcześniej to byś od zielonego kupił
No szukam raczej auta nowszego chociaż fakt tej marei od Zielonego szkoda.. ;)
-
Chyba bym szukał Peugeota z tego co tam opisałeś.
Używa ktoś nawigacji na androidzie? Używam Sygica ale nie podoba mi się ostatnio, jechałem z Sosnowca do Gliwic i nie mogłem ustawić by jechać przez trasę 902, którą można dojechać najszybciej bez opłat.
-
Kurcze mi też jest szkoda maryśki......
Byrrt patrz jaka furka.Kupisz, zrobisz, założysz gaz i jeszcze Ci zostanie no i to chyba Opla silnik, a wspominałeś coś o Astrze więc temat jak znalazł :dlon:
Fiat Croma II (2005-) 7900 PLN. GLIWICE - NIEBOROWICE - otoMoto.pl
-
Oj, jak mi mojej Marysi szkoda. Brat ja sprzedał rok temu i kupił 156. Widziałem ją ostatnio, to już nie ten samochód.
Cromy ostatnio tez oglądam. Ciężko znaleźć coś ciekawego.
-
Cytat:
Napisał
byrrt
No szukam raczej auta nowszego
jeździć, oglądać...
Fiat Stilo 6800 PLN. Więcbork - otoMoto.pl
;)