To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
2 załącznik(i)
Nie no wczoraj już trzeźwiałem więc spoko ;)
Edit:
Do mnie przyszedł nowy woltomierz z chin, nie wiem czy pamiętacie ale robiłem podejście z takim większym i nigdzie mi nie pasował.. Mam plan jak tego zamontować ale ujawnię go dopiero jak skończę i będzie to dobrze wyglądało ;)
Załącznik 6729 Załącznik 6730
Dodam, że taki moduł jak na fotce kosztuje.. 8zł i 10 gr wraz z przesyłką z chin (jednej sztuki - SIC!!!) :D
-
No to czekamy na efekty ;)
-
Możesz podać link, gdzie taki woltomierz można zakupić?
I po co tam są trzy kable, dwa od zasilania, a jeden od mierzenia napięcia? Zasilanie mierzonym napięciem nie fałszuje wyników?
-
Panie Michale, otóż sprawdzałem u mnie ten nawiew i u mnie jest odwrotnie niz u Ciebie, wiatrak przy pozycji Lo zawsze bedzie sie kręcił, nie da sie go całkowicie zgasic, ale wystarczy pokrętło ustawic w pozycję 18 i wtedy mozna zejsc do pozycji zero, czyli całkowicie zgaszony, a włączony ECON nie ma tu nic do rzeczy, jedynie co zauwazyłem, to, to, ze jesli mam zgaszony wiatrak i przekręce pokrętło na Lo to wiatrak się włączy i spręzarka tez ;)
-
Cytat:
Napisał
piotreek
ożesz podać link, gdzie taki woltomierz można zakupić? I po co tam są trzy kable, dwa od zasilania, a jeden od mierzenia napięcia? Zasilanie mierzonym napięciem nie fałszuje wyników?
Ja kupiłem na ebay chociaż jak szukałem czegoś tańszego i mniejszego niż na dealextreme (DealExtreme - Cool Gadgets at the Right Price - DX Free Shipping Worldwide) to widziałem że można to kupić jeszcze taniej czasem na dziwnych stronach.. Wolałem bezproblemowo za 8zł z ebay'a ;)
1pc New Mini Three Line LED Small Panel Meter Display Digital Voltmeter DC0 100V | eBay
Kabelki jak mówisz, wskazania są mocno aproksymowane, żadnych zakłóceń, wskazania b. stabilne..
-
kratka za dania wygląda przepięknie. ale jestem z siebie dumny. wiosną polerka i może spoiler
-
poznałem dziś nowe słowo- aproksymowane - dzięki byrrt :D
Co do klimy i nawiewów to:
Ja zazwyczaj jeżdżę na econ, czasem włączam auto by trochę poużywać klimy, ale będę musiał ją odgrzybić na sezon letni bo po włączeniu jej nie za ładny zapach się wydobywa- kuzyn ma maszyne do nabijania klimy to od razu się szczelność sprawdzi i nabije.
Cytat:
4,5 litra whisy i ok ~3 litrów wódki
poszło.. ehh Niedziela była ciężka, a dziś zaspałem do roboty Impreza była do 7ej i na 14 osób
U mnie ostatnio moda jest na Rum z Austrii :D butelka litrowa z trunkem 80 procentowym. Bardzo często pijemy herbatkę z tym trunkiem.
U siostry i szwagra cały dom w remoncie począwszy od instalacji elektrycznej po wszystkie ściany, to tam ten trunek bardzo szybko zniknął :D polecam jeśli kogoś choroba bierze, tylko minus taki że ciężko dostępny.
-
Odp: Codziennik
Dziś w lidlu widziałem pokrowce na samochód.
Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
-
Pytanko:
Przymarzają mi zamki w drzwiach- nie mogą się zamknąć- macie jakiś sposób na to? Bo raczej WD i inne smarujące będą nie skuteczne, ew. silikon w sprayu, ale to chyba jedynie skuteczne na uszczelki.
-
Memciu jak zamarza to masz tam wodę a wtedy WD40 powinien to wypłukać.. Potem jak oddparuje pomyśl nad jakąś już oliwą aby woda się tam nie dostawała..
-
towot dobrze zrobi robotę, dzisiaj stwierdziłem że zostały mi 3 miesiące szkoły i egzamin kurna jak ten czas szybko leci masakra
-
Cytat:
Napisał
Uchol
dzisiaj stwierdziłem że zostały mi 3 miesiące szkoły i egzamin kurna jak ten czas szybko leci masakra
Ja jutro mam zdanie projektów 2ch i jak dobrze pójdzie 2 wpisy i teraz nic jak tylko mgr pisać :P
-
Ja aż tak wysoko nie mierze z wykształceniem max jakieś studium, chyba że coś mi się odwidzi :D
-
Dziś mgr to ma byle kto.. Żaden wyznacznik niestety. Ale jak jest kasa i czas to warto zrobić - a nóż się kiedyś przyda.
-
Kurcze Panowie poradźcie. Spadło dzisiaj trochę śniegu i jakiś gościu VW Transporterem wpadł w poślizg (na drodze bocznej, taka "S", na szczęście przy małej prędkości) i się wpakował we mnie. Przeleciał mi po całym lewym boku auta i ścisnął mnie na słup. Szkody:
Lewa strona: lusterko strzaskane, szyba boczna lekko ryśnięta, drzwi kierowcy i pasażera z tyłu porządnie wgniecione, do tego klamki - od kierowcy rozwalona totalnie, nie da się auta z zewnątrz otworzyć, od pasażera wgnieciona.
Praca strona: reflektor strzaskany, zderzak pęknięty, maska lekko wgnieciona nad reflektorem i ten kawałek blachy co idzie od reflektora do nadkola, też wgnieciony. Generalnie widać pod maską, że cały reflektor i te blachy zostały lekko wciśnięte w kierunku silnika. Nie da się ręki włożyć między klapkę do wymiany żarówki a przewody wodne ze zbiornika wyrównawczego.
Na szczęście nie wystrzeliły poduchy. Szkoda zgłoszona, we wtorek ma być rzeczoznawca.
Będzie się to opłacało w ogóle naprawiać? Albo mam się spodziewać szkody całkowitej i poszukiwań nowej fury?