dlaczego?
mamy już prawie maj a samochody z rocznika 2018.
Ja w czerwcu 2018 za rocznik 2018 dostałem około 11 tyś rabatu
To jest widok strony w wersji do druku
aaaa wybacz, ja nie doczytalem, że chodziło o auta z poprzedniego rocznika, tak sie podnieciłem tymi rabatami że padło mi czytanie ze zrozumieniem :food:
to ja według cennika za tipo s-dizajn musze wyłożyć 82500, a ciekawe ile w salonie opuszczą ?
Ja w 2018 za Tipo z 2017 też dostałem konkretny rabat.Nowy, bez przebiegu - więc jak dla mnie to że rocznikowo starszy w niczym nie przeszkadza.
Mi by też nie przeszkadzało, ale ja chciałbym auto do konfiguracji, a dealer na milion procent nie ma z placu takiego jak ja chcę.
No niestety - ja osobiście musiałem przeboleć że kupuję tipo na 16tkach a nie na 17stkach. Reszta w sumie mi pasowała włącznie z kolorem.
do mojej konfiguracji to pewnie maks 13 tyś dadzą tego rabatu, zdecydowana większość ludzi z tego posta kupuje auta z placu, a ci z konfiguracji jakoś się nie chwalą rabatami
Daj spokój, to auta z ubiegłego rocznika to i rabat odpowiedni.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Zamowienie na własna konfiguracje w 2017 i 12,5% rabatu na lounge sw
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Zamowienie na własna konfiguracje w 2017 i 12,5% rabatu na lounge sw
ale te 12,5 to na grupę zawodową czy na "gościa z ulicy"?
Jest szansa dostać niższą cenę na te z 2018 które są po rabacie na wyprzedaży?
Udało się komuś?
Dealer mówi że tylko na te z 2019 można uzyskać rabat :)
Na pewno jest, ale tu nie ma reguł, to zawsze sprawa indywidualna, wydaje mi się, że największe szanse
to końcówka roku, kwartału a może również miesiąca. Ja swojego Tipo kupowałem 1,5 miesiąca przeglądając
oferty wyprzedażowe, dzwoniłem i mail'owałem nawet do dealer'ów oddalonych 300-400 km pomimo że
jednego z większych (Ganinex) mam 15km od domu. Ostatecznie po odbiór pojechałem 180 km. Kilka postów
wcześniej napisałem cenę i konfigurację więc nie będę powielał. Co ciekawe, gdy już byłem po wstępnych
rozmowach i zaliczkowaniu otrzymałem ofertę właśnie z Ganinex'u dokładnie na taki sam model jeszcze
o 2tys taniej ale niestety nie mój kolor. Więc jak widzisz (czytasz) możliwości napewno są. Powodzenia
w poszukiwaniu i negocjacjach.
Dwa tygodnie temu kupiłem Tipo HB POP 95 kM z 2018 r., Czerwony Amore + fabryczne czujniki cofania, bez przebiegu za 49500 zł. (cena wyjściowa 60721 zł.)
Lepsze rabaty można wyrwać na auta z placu, czy te do konfiguracji?
Czyli około 6k rabatu
Ja z placu w czerwcu wziąłem niecałe 12k taniej
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
A ja w czerwcu zamówiłem o 10k taniej :-)
Wlasnie mnie to ciekawi, bo dzis ogladalem na stronie fiata modele tipo w wersji s designe dostepne od reki, i sa tam rabaty ok. 8/10 tys., a na modele drozsze nawet 12 tys. Dlatego sie zastanawiam, czy gdybym mial brac, to lepiej zamawiac wedlug mojej opcji, czy brac z placu. Pewnie na modele z placu mozna jeszcze wiecej rabatu dostac?
A teraz z innej beczki. W tipo mocowanie pasa jest do podlogi czy tam gdzie takim pretem/sruba prawda? W hyundaiu tusconie (2018) TAK SAMO. A teraz ilu "dziennikarzy" na jutube zwrocilo uwage na ten element we fiacie a ilu w hyundaiu? We fiacie narzekal co drugi a tam zaden, bynajmniej ja takiego testu nie widzialem.
W marcu kupiłem w aso Sw lounge ze stocku sprowadzony. Rabat 15500zl. Wyposażenie bogate. W zasadzie tylko brak skór, podgrzewanych foteli, podłokietnika tył i pakietów chromu, czujnika zmierzchu i tego co w tym pakiecie. Co do dostępności w tym roku ciekawych egzemplarzy to mam takie spostrzeżenie patrząc np na otomoto gdzie też diler wystawia to jest kiepsko. Bardzo mało egzemplarzy np z aktywnym tempomatem a jak są to drogie. Po tym widzę że ceny poszły w górę.