To jest widok strony w wersji do druku
-
Dlaczego ja mam takie przeświadczenie, że te mapy miały być dostępne dożywotnio?
Czy ktoś ma jakieś sprawdzone źródło skąd można ściągnąć najnowsze aktualizacje?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dlaczego ja mam takie przeświadczenie, że te mapy miały być dostępne dożywotnio?
Czy ktoś ma jakieś sprawdzone źródło skąd można ściągnąć najnowsze aktualizacje?
p.s.
mi też w lutym strzeliło 3 latka
I jeszcze jedno.
Zastanawiał się ktoś czy jeśli bym w tym Moparze wprowadził VIN Fiata ale, który nie ma nawigacji i został niedawno sprzedany to czy bym dostał dostęp do map?
-
Cześć, mam spory problem z aktualizacją. Przeczytałem cały wątek i nic mi nie pomogło. Mam tipo z 07.2016. W listopadzie udało mi się jeszcze pobrać mapy ze strony Myfiat i zgodnie z instrukcją wgrałem je na pendrive. Aktualizacja doszła do 99% i skończyła się niepowodzeniem, spróbowałem zgodnie z zaleceniami kilka razy (w sumie 3) aktualizacja zawsze trwała około 2 godzin. Odpuściłem temat do dzisiaj. Wczytałem się w forum i wyczytałem że najlepiej mieć pendrive 16 gb taki kupiłem i pobrałem najnowsze mapy (link z tego wątku), wgrałem mapy i do auta znowu, zrobiłem 2 nieudane próby zawsze błąd wyskakiwał na końcu. Wyczytałem na jakimś włoskim forum fiata że najlepiej mieć pendrive 2.0 i faktycznie mój był USB 3.0, kupiłem 16 GB 2.0 i znowu 3 próby nie udane zawsze błąd jest na końcu i to jest chyba najbardziej irytujące. Kod błędu jaki mi wyskakuje to 0xc6000.
-
A jak sformatowałeś pendrive?
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Dożywotnio, czyli do końca wsparcia urządzenia, wedle uznania producenta.
Jak dobrze pamiętam, to jeżeli już, FCA dawało to na zadany okres czasu w cenie auta.
-
Cytat:
Napisał
tedybear
A jak sformatowałeś pendrive?
Wszystkie 3.0 próbowałem na exFAT i FAT32. Ten 2.0 próbowałem na FAT32.
-
Czy jeśli ktoś z was udostępni mi pliki do nawigacji to będzie mi działało?
-
@grzegorz4586 Udało Ci się rozwiązać problem ? u mnie jest to samo ...
-
Cytat:
Napisał
hkusmierz
@grzegorz4586 Udało Ci się rozwiązać problem ? u mnie jest to samo ...
Niestety nie udało się :(
-
Próbowałeś aktualizować soft w radiu ?
-
Właśnie nie. Obawiam się że jak mapy nie chcą wejść to faktycznie mogę mieć problem z USB lub pendrivem. Teraz nie działają mi tylko mapy, ale nie wybaczę sobie jak uszkodzę radio.
-
Czy ta wersje software może byc problemem z moją aktualizacja map do 1045?
software 0.32.4.1
firmware : 0.0.0.2
SERIAL NUMBER: Not available
Production Date : 2014.04.01
bardzo proszę was o plik do update mojego radia please..
Bardzo was prosze o pomoc ... :)
-
Miałem tą samą wersje właśnie. Spróbowałem rano zaktualizować radio do 23.00.69.00 Uconnect 5" i 7" (link do pliku jest w wątku na tym forum). Aktualizacja poszła i wrzuciłem po tym mapy w wersji 1045 i też poszły za pierwszym razem. Pendrive Kingston 16gb, USB 2.0. Czas potrzebny na aktualizację i wgranie map to około 2 godziny. W końcu mam mapy :)
-
Panowie, mam rozpakowaÄ ten plik na 16 GB pendrivie i co dalej? jak wyglÄ
da proces aktualizacji? mam wersjÄ EASY z nawigacjÄ
5 cali, nie byĹa aktualizowana od 2016 roku.
-
Jeśli możesz podaj mi dokładny model pendrive spróbuję kupić taki sam skoro sprawdzony. Fajnie że Ci się udalo
Masz rozpakować ZIP na pendrive i nic wiecej, jak się nie myle po włożeniu pamięci wyświetli się komunikat z informacją o aktualizacji ty ją tylko potwierdzasz i się modlisz ... Czekasz ile trzeba, radzę podłączyć Aku pod prostownik lub w trasie
-
@grzegorz4586
Aktualizowles radio w drodze czy pod prostownikiem czy jeszcze inaczej ?
-
Jadąc teraz w trasę jak zwykle postanowiłem zaktualizować mapy i jak dotąd nie było z tym problemu a teraz aktualizacja doszła do prawie 50% i wywaliło błąd, próbowałem 2 razy i dalej to samo. I tu ciekawostka, pliki które ściągałem z Mopar i rozpakowywałem na pendrive pod WIN10 w domu, rozpakowały się bez żadnych błędów. Ten sam plik rozpakowałem na laptopie pod WIN7 i też się rozpakowywał ale 7-zip za każdym razem wyświetlał błąd. Pobrałem więc plik aktualizacji ponownie ze strony Mopara i ten już rozpakował się bez błędu, w drodze powrotnej zapuściłem aktualizację i przeszła bez problemu. Prawdopodobnie pod Win10 ten błąd (chyba mało istotny) został zignorowany i nie było żadnej informacji że coś jest nie tak ale aktualizacja nie przeszła. Może ta informacja przyda się mającym problem z wgraniem aktualizacji.
-
Cytat:
Napisał
hkusmierz
Jeśli możesz podaj mi dokładny model pendrive spróbuję kupić taki sam skoro sprawdzony. Fajnie że Ci się udalo
Masz rozpakować ZIP na pendrive i nic wiecej, jak się nie myle po włożeniu pamięci wyświetli się komunikat z informacją o aktualizacji ty ją tylko potwierdzasz i się modlisz ... Czekasz ile trzeba, radzę podłączyć Aku pod prostownik lub w trasie
1. Kupiłem dokładnie ten pendrive - https://allegro.pl/oferta/kingston-p...tal-6573556059
2. Sama aktualizacja systemu trwała około 30 minut, zrobiłem ją na 2 pozycji kluczyka wyłączając nawiew, światła itp. Aktualizacja trwa znacznie dłużej.
3. Aktualizację map robiłem na opóźnionym wyłączeniu radia - jest taka opcja w ustawieniach radia. Przekręcasz kluczyk, aby dać prąd co 18 minut (minutnik sobie ustawiałem).
-
Ok dzięki, a jak sformatowales pendrive do fat czy exfat ?
-
kol. hkusmierz #451
Moja historia.
Na orginalnym fabrycznym firmware 21.0.50.0 wgrywałem do 1035
na 23.0.69.0 aktualizacja map 1040
na 23.01.93.11 aktualizaca map 1045
-
Tak się powinno robić czy Ty tak zrobiłeś od tak poprostu ? Można odrazu instalować najnowsze firmware radia ? Ja zainstalowalem ( próbowałem ) mapy 1045 bez aktualizacji radia, teraz nie mogę wgrać starszej wersji. Pendrive już mam jutro będę próbował tylko teraz nie wiem czy wgrywać od najstarszej do najnowszego oprogramowania czy odrazu mogę najnowsze ..?