To jest widok strony w wersji do druku
-
Zdemontowałem jeszcze raz termostat żeby mieć dostęp do okienka na skrzyni, idealnie ustawiony wał. Wałek wydechowy miałem opóźniony o jeden ząb, na tych blokadach co mam jest wszystko ustawione perfekt, ale mimo, że silnik teraz lepiej chodzi wciąż nim rzuca i lekko dymi. W poniedziałek auto idzie do mechanika :(
-
No i jak tam sytuacja z autkiem :?: Wiesz już co było nie tak :?:
-
Byłem u mechanika, ale kolejki jak do fryzjera. Obejrzał, popatrzył, wypytał i stwierdził, że rozrząd źle ustawiony. Będę zamawiał blokady firmy HP, bo podobno tylko te są wierne oryginałom i wtedy zobaczymy. Trzymajcie kciuki.
-
-
250zł ... Ale potem pójdą na sprzedaż, więc nie zamierzam wiele na nich stracić :)
-
Jak sytuacja na foncie :?:
-
-
No dobrze,ale w tym linku ani tutaj nie ma informacji co było powodem nie równej pracy na którą narzekałeś.Możesz coś na ten temat napisać :?:
-
Pierwsze podejście na blokadach hp było w połowie udane. Nie kopciło już z wydechu, ale dalej trochę śmierdziało paliwem i trzęsło silnikiem. Że tak powiem dało się jechać. Nawet na tych blokadach wałki miały minimalny, ale wyczuwalny luz. Dopiero ustawienie ich "na siłę" ssącego w kierunku wydechu a wydechowego w kierunku dolotu okazało się poprawne. Generalnie powinno być ustawione tak, żeby blokady dały się założyć bez najmniejszego oporu. Dziwie się do teraz, że tak mała różnica ma taki wpływ na równą pracę silnika.
-
Czyli krótko mówiąc,blokady do dupy.Słyszałem parę opinii na ten temat i nawet jedna osoba mająca warsztat i nielubiąca robić chałtury,zakupiła ori blokady w ASO bo większość jest złej jakości.
Super że autko już śmiga,a lepiej się teraz odpycha ze sprawnymi wałkami :?:
-
Tak, jest odczuwalny delikatny wzrost mocy, nie ma takiego muła jak wcisnę gaz, jeszcze muszę doprowadzić do ładu układ wtryskowy, bo na benzynie na zimnym silniku działa tak jakby jakiś wtrysk zacinał. Jak się rozgrzeje to jest ok.
-
1 załącznik(i)
Taki mały jesienny secik. Jak ja kocham to auto, że tyle przy nim robię ...
Załącznik 17057
-
Wtryski nówka :?: I jak autko teraz śmiga :?:
-
Wtryski z demobilu, czyszczone i płukane. Czekają na montaż, tak jak łożysko koła lewe ...
-
Wie ktoś jaką ustawić przerwę na tych świecach? Na pudełku jest napisane, że 0,9, ale podobno do gazu daje się mniejszą.
-
Rodzina fiatów 178 jest naprawdę udana, siena, palio, albea, naprawdę dobra linia fiata była i 2008 koniec jak to u fiata.
-
-
Fabrycznie jest ustawione 0,8. Dziś mierzyłem
-
4 załącznik(i)
Było tak
Załącznik 17196
Potem tak
Załącznik 17197
A skończyło się tak
Załącznik 17198 Załącznik 17199
Chciałem spawać stary, ale jak odpaliłem z nowym to nie żałuję kupna. Cisza i bez drgań.
-
Nowy to nowy,nigdy nie wiesz co się dzieje w starym tłumiku i czy nie jest przytkany.