Daj żyć i cieszyć się autem.
Na okrągło dziadowanie i liczenie groszy...
To jest widok strony w wersji do druku
Ludzi potrzebujacych uniwersalne auto jest wiekszosc i jestem jej czescia. I ludzie umieja liczyc. Na calym swiecie zreszta. Dlatego elektrykow jest promil i trzeba z publicznych pieniedzy rozruszać ten biznes. Za chwie dojdziemy do tego ze samochod jest w ogole nie potrzebny bo jest car sharing uber itp. Zakladam ze roznice w dynamice tjeta i jezdzenia mocniejszym autem znasz. Podobnie jak roznice w rozpoznanych dotychczas problemow z instalacja fabryczna i dołożoną do 95. Dlatego jeżdże t jetem nie 95 czy 60 km. A kto inny alfą 230 KM.
Większosc problemow z instalacją tartarini rozgłaszacie o dziwo wy - posiadacze t-jeta, a jest jak widac podobnie w obu przypadkach, tu cos spierdoliło aso przy montazu, u was juz pare wymienionych kolektorow, nudne to sie robi...
A ja na to napisze: każdy robi to co lubi :) o tak na zakonczenie 💩 🌩
Dla rozluznienia
https://m.jbzdy.pl/obr/855737/po-to-...e-szybkie-auto
Na elektryki jest jeszcze u nas za wcześnie, ze względu na lichą infrastrukturę ale hybrydy plugin powinny się szybko przyjąć, jak tylko poszerzy się ich oferta i nieco stanieją. W trasie bez ograniczeń odnośnie zasięgu a w mieście pełnoprawny elektryk. Uniwersalny wóz. Dla mnie bajka.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jest jeszcze Toyota Mirai, ciekawe co z tego wyniknie :)
W naszych warunkach wodór można wytworzyć albo z gazu ziemnego albo z węgla. Można też z prądu co jest idiotyzmem i najdroższą opcją. Ze źródeł odnawialnych raczej niewiele. Idea bezemisyjnego auta jest wtedy g.. warta. Więc niewiele z tego wyniknie.
Dostałem ciekawą oferte na megane hb 1.2 tce 130KM wersja limited za 66 tysięcy, tylę, że z Warszawy i brak rlinka, a jakoś z małym ekranem centralnie ten samochód w środku bidnie wygląda.
Zastanawiam się też nad nową Kią ceed ale jakoś zupełnie nie mogę się przekonać do litrowych silników...
Kto to kupi za 5 lat...?
Ostatnio przechodzę koło podobnej meganki w kombi i na tym małym wyświetlaczu ma przy ssany uchwyt do smartfona. Bardzo dziwnie to wygląda.
Tak... teraz wszędzie będą 3gary... a po 2020 to już w ogole kosmos... ale spokojnie, jeszcze kilka aut zostało na rynku i można coś wybrać pasującego, tylko sobie trzeba dopasować i olać biadolenie innych ze czyjś wybór nie odpowiada...