To jest widok strony w wersji do druku
-
No już sprawdziłem w dokumentacji i mogę powiedzieć, że w sedanie manualna klima nie ma żadnej centralki i nie ważne jaki silnik, centralki brak, czysty manual.
W HB/SW manualna ma mini centralkę klimatyzacji, która steruje "SIŁOWNIKiem PRZYSŁONY WLOTU POWIETRZA ZEWNĘTRZNEGO / RECYRKULACJ" i regulatorem prędkości wentylatora :)
I to by było na tyle, sprawa wyjaśniona, dlatego kolega kjk nie mógł się połączyć bo ma sedana, a sedany nie mają centralki, a marx30 się połaczył bo ma HB/SW, w którym jest centralka w manualnej klimie :)
-
Normalnie jestem zaszczycony że mam tak wypaśną centralkę ;-) . Tyle że tego skur..syństwa z włączeniem się sprężarki przy nadmuchu na szybę nie umiem wyłączyć.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
KOBRA
Jest Denso klimatyzacja automatyczna i jest Denso klimatyzacja manualna . Dwa różne sterowniki .I nie tylko w T-jecie.
W opisie w alfaobd jest napisane że nie denso tylko marelli ale i tak jeden pies.
-
Witam.
Kupiłem w sklepie Play pełną wersję AlfaObd. W przyszłym tygodniu będe wymieniał olej. W związku z tym mam pytanie.
Czy w zakładce Instrument Panel mam kliknąć "wymazanie informacji usługi", czy może "odległość od ostatniego serwisu nadpisać".
Posiadam wersję Tipo Tipo
-
Wymazanie informacji usługi trzeba zrobić.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Wymazanie informacji usługi trzeba zrobić.
Dzięki za podpowiedź, rozumiem że po wymazaniu jak będe się zbliżał do kolejnej wymiany komp poinformuje mnie o wymaganym serwisie
-
Cytat:
Napisał
Tomaszo
Dzięki za podpowiedź, rozumiem że po wymazaniu jak będe się zbliżał do kolejnej wymiany komp poinformuje mnie o wymaganym serwisie
Pod warunkiem, że liczba kuponów serwisu będzie większa od zera. Za każdym ustawieniem flagi resetu serwisu parametr liczby kuponów zmniejsza się o jeden. Proponuję od razu poprawiać wartość flagi kuponów odpowiednią opcją do wartości 9.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Tomaszo
czy może "odległość od ostatniego serwisu nadpisać".
Tego nie ruszasz. Samo się ustawi, jak i data serwisu.
-
Może informacja przyda się komuś do zakupów.
Mój sprzęt:
- STN1170 ELM327 v3, wersja z kablem USB, od Viakena,
- niebieska przejściówka,
- kabelek USB OTG do smartfona (np. z Allegro, za grosze).
Soft: AlfaOBD, wersja na Androida.
Wszystko działa, można aktywować menu świateł dziennych, DRL dropout, osiowanie proxy przechodzi bez problemu :cool:
-
Jaki masz model telefonu? Bo np w hiawei otg jest ale kamera np nie działa
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Jaki masz model telefonu? Bo np w hiawei otg jest ale kamera np nie działa
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Xiaomi Redmi 6A
-
A tak przy okazji, może ktoś wie, jak się nazywa funkcja odpowiedzialna za zapalanie świateł pozycyjnych w momencie otwierania samochodu? Wyłączenie "welcome feature" nic nie zmieniło...
-
To się nazywa światła powitalne i wyłącza się z poziomu radia, przynajmniej u mnie na tablecie...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
To się nazywa światła powitalne i wyłącza się z poziomu radia, przynajmniej u mnie na tablecie...
Z punktu widzenia właściciela wersji z najprostszym wyświetlaczem i radiem 3", to jest mało użyteczna informacja. ;-)
Nazwy poszczególnych funkcji body compa są w większości mocno enigmatyczne. Przydałaby się jakaś dokumentacja z wyjaśnieniem co jest co, ale nic takiego nie widzę.
-
No fakt z tym radiem.
Nie mam alfyobd alenz tego co czytam to wnioskuje, ze w mes konfiguracje zmienia się przez bity a w alfie jest do tego menu z opcjami do wyboru? Dobrze wnioskuje?
Jak tak jest to chyba dokupie jeszcze i licencje na alfę... ona tez jest dożywotnia z ograniczona czasowo aktualizacja?
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
No fakt z tym radiem.
Nie mam alfyobd alenz tego co czytam to wnioskuje, ze w mes konfiguracje zmienia się przez bity a w alfie jest do tego menu z opcjami do wyboru? Dobrze wnioskuje?
Jak tak jest to chyba dokupie jeszcze i licencje na alfę... ona tez jest dożywotnia z ograniczona czasowo aktualizacja?
Tak, w AlfaOBD jest cywilizowane menu z wszelkimi opcjami. Licencja bezterminowa, aktualizacje też (przynajmniej na Androida, ale na Win chyba też).
A na swoje pytanie sam odpowiem: chyba się nie da. Greetings Lights Menu mam ustawione na Enabled, ale to menu jest wyświetlane w radiu (które u mnie nie obsługuje takich cudów), a nie między zegarami. Czyli dupa.
-
Cytat:
Napisał
kjk
Mam taki na BT:
Załącznik 31228
Gada z AlfaOBD (Android), łączy się z silnikiem, body compem, instrument panelem. Niektóre moduły wymagają przejściówek, których nie mam. Potrafi wyłączyć piszczka od pasów. Jednak sprzedawca z Allegro coś w nim przerabiał, żeby działał z fiatowatymi.
Pozwolę sobie odgrzać kotleta, ale ten interfejs jest nadal w sprzedaży u PMfactory (40 PLN), więc może kogoś zainteresuje. Wraz z AlfaOBD łączy się ze wszystkim (jeżeli mamy niebieski adapter). Można:
- odczytywać parametry,
- czytać i kasować błędy,
- robić aktywną diagnostykę,
- wyłączyć/włączyć piszczka od niezapiętych pasów.
Nie da się modyfikować konfiguracji Body Compa (wyrzuca error), nie zrobimy osiowania proxy.