To jest widok strony w wersji do druku
-
2 załącznik(i)
Odświeżę temat. Przeczytałem całość i mam pytanie:
Czy ktoś mógłby sprawdzić, że mój BC posiada opcję tempomatu? Przejrzałem papiery mojego Tipo "Tipo" i przy karcie z kodem do radia jest dokument - specyfikacja. Wg tego dokumentu w moim Tipo jest BC nr katalogowy ...
Załącznik 41072
Przy odbiorze z salonu dostałem od nich informację, że za 1100 zł znajomy znajomego, zna znajomego co do tego Tipo zakłada tempomat. No minęło już prawie trzy lata a ja zrobiłem prawie 60k. I dużo i mało.... A że czasami latam po ekspresach to może bym doposażył?
-
Ja mógłbym Ci sprawdzic czy
twój body obsłuży tempomat, ale byś musial
przyjechać do Łodzi.
Już kilka osobom aktywowałem tempomat fabryczny, zmieniona kierownica na taką
z przyciskami do tempomatu i już można się cieszyć tempomatem.
Jednak były to Tipo od wersji POP wzwyż. Natomiast w jednym tipo wersja tipo nie dało się
aktywować tempomatu.
-
Cytat:
Napisał
Sza-man
Odświeżę temat. Przeczytałem całość i mam pytanie:
Czy ktoś mógłby sprawdzić, że mój BC posiada opcję tempomatu? Przejrzałem papiery mojego Tipo "Tipo" i przy karcie z kodem do radia jest dokument - specyfikacja. Wg tego dokumentu w moim Tipo jest BC nr katalogowy ...
Załącznik 41072
Przy odbiorze z salonu dostałem od nich informację, że za 1100 zł znajomy znajomego, zna znajomego co do tego Tipo zakłada tempomat. No minęło już prawie trzy lata a ja zrobiłem prawie 60k. I dużo i mało.... A że czasami latam po ekspresach to może bym doposażył?
Wstaw zdjęcie naklejki z body komputera
-
Witam
Strona internetowa, z informacją o możliwości zamówienia tempomatu do Fiat TIPO/EGEA (wszystkie opcje silnika)
https://hizsabitleme.com/2022/05/16/...temi-tanitimi/
https://hizsabitleme.com/2022/05/23/...ntrol-montaji/
Cennik
https://hizsabitleme.com/fiyatlarimiz/
2500 liry tureckiej - to 673,69 zł
-
Cytat:
Napisał
baki
Źle Ci się wkleiły linki - "Oops! That page canât be found."
Wygląda trochę jak blog ta strona, gdzie tam się zamawia?
-
Hello.
I would like to ask if I managed to buy these two diodes.
Did the plate work with the cruise control after the mounting lugs?
What diode symbols.
What is writing on them.
You can take off the diode.
Cześć.
Chciałbym zapytać czy udało mi się kupić te dwie diody.
Czy płytka działała z tempomatem po ich montażu.
Jakie symbole na diodach.
Czy można zdjęcia diod.
Pozdrawiam.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
tsburak61ts
friends, I posted a thread in the forum, but I said to share here, I am trying to attach speed stabilization to my vehicle, but I have a full package bcm and empty package bcm picture in my hand, there is a missing part in the meantime, so I think it does not work and I'm investigating what this part is.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7426231e50.jpg
Hello.
I would like to ask if I managed to buy these two diodes.
Did the plate work with the cruise control after the mounting lugs?
What diode symbols.
What is writing on them.
You can take off the diode.
Cześć.
Chciałbym zapytać czy udało ci się kupić te dwie diody.
Czy płytka działała z tempomatem po ich montażu.
Jakie symbole na diodach.
Czy można zdjęcia diod.
Pozdrawiam.
-
Zewnętrzny tempomat
Cytat:
Napisał
chrener
Istnieją 3 opcje dla najniższej wersji TIPO Tipo:
1. Nagraj oprogramowanie BCM - niezweryfikowane
2. Wymień BCM - skomplikowane
3. dodaj zewnętrzny tempomat i połącz go z oryginalnymi przyciskami sterowania na kierownicy ...
Cześć, czy udało się komuś zrealizować wersję 3? Jeśli tak, to mógłby ktoś opisać czy to skomplikowany proces z punktu widzenia wpinania się do przycisków fabrycznych w kierownicy, tj. czy wystarczy przelutować kabelki czy trzeba więcej się w to angażować?
-
Na poprzednich stronach jest, koszt 1000+ i najprościej zrealizować to manetką dokładaną z boku kolumny. Przeczytałem cały wątek i przyciski są podpięte pod lewy panel na kierownicy skąd łączą się cyfrowo dalej do body.
-
-
3 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
kb.334
Cześć, czy udało się komuś zrealizować wersję 3? Jeśli tak, to mógłby ktoś opisać czy to skomplikowany proces z punktu widzenia wpinania się do przycisków fabrycznych w kierownicy, tj. czy wystarczy przelutować kabelki czy trzeba więcej się w to angażować?
Ja mam taki zestaw działa świetne
Załącznik 42496
Załącznik 42497
Załącznik 42498
Tempomat sterowany jest z przycisków kierownicy jak w oryginale. Urządzenie można włączyć gdy pojazd osiągnie prędkość 30 km/h. Przyciski podświetlane są na kolor pomarańczowy, środkowy przycisk nie jest podświetlany. W momencie aktywacji tempomatu środkowy przycisk z ikoną tempomatu zapala się na kolor zielony więc mamy informacje gdy tempomat jest aktywny lub nie aktywny.
Przycisk "Canc" służy do wyłączenia tempomatu
Po naciśnięciu przycisku "Res" tempomat włącza się i ustawia ostatnia ustawiona prędkość.
Przyciski "Set+ Set-" służą do zwiększania i zmniejszania prędkości pojazdu bez naciskania gazu. Dodatkowo przycisk "Set-" po naciśnięciu włącza tempomat z prędkością jaka aktualnie jedziemy.
Środkowy przycisk po dłuższym przytrzymaniu zapamiętuje prędkość pojazdu jaką aktualnie jedziemy np. jediemy 100 km/h zwalniamy do 50 km/h naciskamy środkowy przycisk auto przyspiesza do zaprogramowanej prędkości 100 km/h. Gdy wciskamy hamulec tempomat automatycznie się dezaktywuje.
Dodatkowo tempomat ma możliwość przełączania trybów jazdy:
- tryb eco zamula gorzej niż fabryka
- tryb komfort ustawienia domyślne
- tryb sport robi robotę auto żwawe nie zamula czuć, że tipo stało się dynamiczne
aktywacja trybów następuje po dłuższym przytrzymaniu przycisku canc - środkowy przycisk po zmianie trybów pulsuje: 3x włączony tryb eco, 2x tryb sport, 1x komfort
urządzanie bez żadnych wyświetlaczy
Cena około 1200 PLN
-
Cytat:
Napisał
marcin1621
Nic to nie zmieni,jesteś tym szczęśliwym pechowcem który tempomatu miał narazie nie będzie. A ja mam pytanko z innej beczki. Czy ktoś już próbował Body które obsługuje tempomat przeprogramowac w ASO do.auta w którym.go nie było?Od.jakiegos czasu ciągnie ten temat,nie mam go zbyt wiele i rozciąga się to i ciagle odsuwa, ale małymi kroczkami. Udało mi się dostać BC od tipacza na full wypasie i podlaczylem to do swojego. Pelne osiowanie nie skończyło się sukcesem, ale tempomat sie uaktywnil. Nawet auto odpalilo i po 3sek.zgaslo. trochę bledow w.ukladach bo dużo czujników co tam są ja nie mam. Oddałem sterownik do znajomego elektromechanika aby spróbował zrobić klona ale konstrukcja jego nie pozwala na uzyskanie dostępu bez zniszczenia go. I teraz opcja nr 1. ASO i oni może tam.cos ogarną i opcja nr.
2. Kupić pakiet startowy i przełożyć do swojego.
Zastanawiam się czemu jeszcze nie poszliśmy dalej z tematem, kolega z posta powyżej zrobił kawał roboty :) wiemy że tempomat da się aktywować na innym BSI :) ja mam z 2018 roku i widziałem że te do 2016 i od 2020 różnią się znacznie- i tu pytanie do autora posta powyżej, czy ma foto swojego BSI i tego drugiego?
Spróbuję kupić taki jak mój z tym że z oznaczeniem L1 bo w moim jest L0 po 2020 widziałem BSI z oznaczeniem L2> Ewentualnie kupić BSI, stacyjkę i kompa, pytanie czy po przełożeniu pójdzie od strzała czy trzeba coś konfigurować- na razie szukam takiego z 2018
-
-
Tak, wiedzą tyle co my :) trzeba dalej kombinować
-
Witam aktywowałem dziś tempomat w tipo z 2019r które nie miało kierownicy z tempomatem kierownica kupiona na allegro z tempomatem
-