To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja robiłem wiertarką z regulowanymi obrotami, obroty na minimum. Jestem amatorem starałem się nie dociskać za mocno i nie rozgrzewać za dużo lakieru, jak się robiło ciepłe to przestawałem. Podobno w polerowaniu chodzi o to żeby rozgrzewać to wtedy lakier wypełnia ubytki. Ja się bałem, mikroryski zniknęły całkowicie te grubsze wyczuwalne pod paznokciem trochę widać, ale naprawdę trzeba celować pod światło i szukać ich pod odpowiednim kątem aby zobaczyć.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Właśnie też wiertarką z takim adapterem który był dołączony do gąbki. Czarna gąbka jest najbardziej miękka nią rys raczej nie usuniesz. Jak dobrze poszukasz to są komplety gąbek. Stosuje się je w odpowiedniej kolejności. Ja tak jak już pisałem zrobiłem gąbką pomarańczową ona jest najbardziej uniwersalna i większość rys po pazurach itp. zeszła. Z twardymi gąbkami trzeba uważać bo można zrobić sobie bigosu.
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Kosmos bo wyjsciowa cena auta nie jest w domyslnym targecie takiej usługi. Mozna wydawać kase na cos sie chce, wiec jak ktos sie uprze to moze i 10 koła w ochrone lakieru wsadzic. Jak dla mnie to takie usługi są skierowane w całkowicie inny segment aut ale to moje zdanie i nikogo nie rozliczam.
Tam, gdzie ja kładłem swoją powłokę to było już kilka Tipo w tym roku , a jak odbierałem to stało kolejne, także niekoniecznie usługa jedynie dla klasy premium. Natomiast co do jakości lakieru widniałem Volvo X60 półroczne, lakier ma sakralnie zrysowany. Klasa premium, a jakość lakieru jak widać na poziomie naszych samochodów.
-
Dajcie spokój już z klasą premium. To słowo klucz dla ludzi którzy chcą mieć lepiej niż inni tzn być "premium" i chcą wydać na to pieniądze (których czasem nie mają). Możnaby mnożyć przykłady że te produkty "premium" są często przeciętnej jakości tzn. gówno w kolorowym papierku. I o ile jakiś tam lekarz z kaską 20kpln mies lekką ręką kupuje coś takiego to ok. ale jak janusz z grażyną siędo tego ślinią i to cel ich życia to już żal. Miałem przyjemność intensywnie jeździć volvo i nie zapłacił bym za to więcej niż za tipo gdyby takie same wersje postawić koło siebie (no może kwestia silnika).
Innymi słowy warte tyle co (i tutaj rebus słowny): panna - córka pana kupagi i pani kupagi.
Ps. Dla ułatwienia dodam że córka pana nowaka i pani nowak nazywa się nowakówna. ;-).
-
Ale żeś sie uparł jak nie mito to stare volvo szefa..
Rynek motoryzacji to cos wiecej niz tipo i auta za 100 tys
Jest tez motoryzacja gdzie usługi po pare czy kilkanascie tysiecy pln jakoś sie kalkulują, bo to ulamek ceny a nie jak w przypdku tipo spory procent wartości
Ale wlasnie mozna kupic gowno i za wielkie plny pudrować papierek żeby głaskać swoje ego. Można i tak lecz można po prostu pogodzić sie co sie ma i co sie kupilo, po prostu korzystac, używać. Tipo to kompakt jak kazdy inny bez szału. Piękno motoryzacji jest w zupełnie innym miejscu.
Można wydać drugie tyle a i tak to będzie to samo Tipo.
-
premium to się teraz odnosi najwyzej do jakosci materialow wewnatrz, ilosci bajerów i oczywuscie ceny. Bo reszta fo ten sam ujowy lakier, podobna awaryjnosc, tak samo "kompetentne" ASO i podobna trwalosx. No i ceny napraw są premium. Wiem co mowie bo jak wspomniałem juz kiedys jezdze sluzbową v-klasą ktora ma podobne niedoróbki jakościowe, tez lakier do kitu, psuje się ale kosztowala 250tys :) Prezesi mają nowe audi i tez nie jest wcale super hiper.
Takze cieszmy się tipkami :)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
brylancik13
Ale żeś sie uparł jak nie mito to stare volvo szefa..
Rynek motoryzacji to cos wiecej niz tipo i auta za 100 tys
Jest tez motoryzacja gdzie usługi po pare czy kilkanascie tysiecy pln jakoś sie kalkulują, bo to ulamek ceny a nie jak w przypdku tipo spory procent wartości
Ale wlasnie mozna kupic gowno i za wielkie plny pudrować papierek żeby głaskać swoje ego. Można i tak lecz można po prostu pogodzić sie co sie ma i co sie kupilo, po prostu korzystac, używać. Tipo to kompakt jak kazdy inny bez szału. Piękno motoryzacji jest w zupełnie innym miejscu.
Można wydać drugie tyle a i tak to będzie to samo Tipo.
Nie takie stare i nie szefa bo on jeździł A8 i właśnie volvo ktoś tu wspomniał i dlatego do tego nawiązuję. Ale chodzi o to że mami się ludzi pierdołami że premium które nie jest premium. Kiedyś w premium skóra to była skóra a chrom chromem. Dziś to już jest ultra luksusowe. Tak, boli mnie to bo chciałbym sprawić sobie coś "bardziej" ale nie mogę się przemóc i dać zrobić z siebie kretyna i wydać 3x tyle za parę kolorowych szwów na tapicerce z tego samego tworzywa i hydrografikę na kokpicie. z silnikiem z Dacii i lakierem z tej samej beczki co w tipo. Łatwiej byłoby być niedoukiem tego nieświadomym i żyć w przekonaniu że to takie wspaniałe. Ale macie racje jest trochę pięknej motoryzacji tyle że starej. Dziś na BP ustrzeliłem coś takiego i parę miłych słów z właścicielem
-
Dywaniki plus podnóżek. Bardzo fajne wykonanie podnóżka, dobrze sie trzyma na mocne rzepy.
https://zapodaj.net/images/5562da2dc4b29.jpg
-
Cytat:
Napisał
jacekviola
chłopie... ja znam DŚ lepiej niz nejeden dolnoślazak :)
DŚ to moja pasja, milosc i radosc zycia.
Do tego od prawie 30 lat łażę po Sowich i w wielu roznych grupach i stowarzyszeniach prowadzę badania archeo :)
a w Polanicy mamy z żoną domek
to moje rejony !
polecam na rowerze Marcinków. Fajne miejsce :)
naklejka mówi wszystko :)
Załącznik 40386
Wiszę ze Hel i Gdynia tez niegorsze. Jak coś to po drodze zapraszam na kawę.
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
Bronckey
Wiszę ze Hel i Gdynia tez niegorsze. Jak coś to po drodze zapraszam na kawę.
do dla kompletu przód :)
Załącznik 40456
w 3Miescie czesto bywam - przyjezdzam czasem na kilka dni pojezdzic na rowerze :)
-
1 załącznik(i)
A u mnie wczoraj na liczniku szatańska liczba wyskoczyła. Ale ten czas biegnie :)
Załącznik 40457
P.S.
Ostatnio zauważyłem, że zaczyna mi się pocić kurek spustowy od spuszczania oleju. Byłem w ASO, dokręcili i stwierdzili iż przy umawianiu się na przegląd mam wspomnieć o zamówieniu korka bo niby już jest namoczony klejem do gwintów.
-
1 załącznik(i)
a mnie dzis przekrecilo się dopiero 20 000 km.
Przy okazji drogi nad morze.
Zabrze - Sianożęty, 6,5 godziny. Swietnie sie teraz jezdzi gdy otwarto bodajze 2 lata temu trasę S6 - Goleniów - Koszalin
Załącznik 40458
-
jacekviola widzę, że lubisz podróże nad morze oraz rowerek. To podobnie jak ja. Tylko ja mam km w ch... j nad morze ale i tak jeżdżę, na rowerze też
-
Z Zabrza też nie jest blisko.
Dzisiaj Polski i Czeski Cieszyn, bo pogoda idealna
-
jacekviola pewnie jechales wczoraj albo w nocy ;-). Bo parę godzin pózniej nie 6 h ale 8 (nieprzejezdna s3)
-
Cytat:
Napisał
marx30
jacekviola pewnie jechales wczoraj albo w nocy ;-). Bo parę godzin pózniej nie 6 h ale 8 (nieprzejezdna s3)
wyjechalismy dzis o 2.30 z Zabrza.
S3 faktycznie w jednym miejsxu zwężala sie do jednego pasa ale ruch szedl normalnie