To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Codziennik -
ja mialem takie widełki i je się zakładało na to małe ramie co jest za rolką ale klucz chyba nr 16 też się nadaje. za śrubę można złapać również i nie powinna się odkręcić bo z tego co pamiętam to akurat w tą stronę co się luzuje rolkę to ona się dokręca.
-
Dokładnie jest jak piszesz,czyli nakładasz klucz na śrubę rolki i naginasz w lewo.Jest do dość kłopotliwe bo jak poluzujesz napinacz to pasek sam nie spadnie,bo luz robi się na styk.Klucz 15 albo 16 i rurka bo ciężko to chodzi jak cholera.Teraz sam zakładam i ściągam pasek ale na początku musiało być nas dwóch ;-)
-
Najchętniej to bym się do tego dobrał bez ściągania koła i plastiku.. Ok - zobaczymy ;)
-
A ja dziś zaspawałem małą dziurkę w wydechu motocykla. Teraz wezmę się za polerowanie kolektorów.
-
A u mnie... zabawy na śniegu ;D Ładnie tak dzisiaj popadało, ale było faktycznie ślisko na drogach.
-
kurcze ja cały dzień spędziłem na dworze przy -10 i w niezłym śniegu. Ale buty taktyczne są niezniszczalne więc ułatwiły prace. Robić się nikomu nie chce ale jeść swoj wyroby to już każdy :D
-
-
Cytat:
Napisał
seba_999
Czytałem.... Akcyza z paliwa nie starcza na poselskie "premie".
Warto też poczytać o emeryturach, dziś wyszedł ciekawy artykuł co chcą zrobić z 2 filarem [OFE]
-
Ja jestem za. Mój warunek jest malutki niech politycy zarabiają 1600zł i siedzą w sejmie 8 godzin przez 3 dni w tygodniu a pozostałe dwa dni w biurach poselskich. Każdy dzień nieobecności to 200 zł mniej przy wypłacie.
-
Cytat:
Napisał
seth
niech politycy zarabiają 1600zł i siedzą w sejmie 8 godzin przez 3 dni w tygodniu a pozostałe dwa dni w biurach poselskich. Każdy dzień nieobecności to 200 zł mniej przy wypłacie.
Jestem za.
-
ja też. ale to nasze gadanie nic nie zmieni. jedyna rzecz jaką możemy zrobić przy okazji kolejnych wyborów, to pójść do urny i oddać nieważny głos. jeśli zrobi tak większość niezadowolonych rządami w tym kraju, to wtedy jest szansa, że coś drgnie. poza tym, przydałoby się rozliczać z programów wyborczych. osoby które należą/należały do ugrupowania, które nie zrealizowało najważniejszych punktów swego programu wyborczego będąc u władzy, powinny być wykluczone z życia politycznego na conajmniej dwie kadencje sejmu. tak to widzę. poza tym, przydałyby się międzynarodowe badania psychiatryczne, nienaganna kariera zawodowa i poukładane życie rodzinne. skoro firmy zagraniczne zatrudniające pracowników na odpowiedzialne stanowiska gruntowanie sprawdzają kandydatów starających się o pracę, to dlaczego mielibyśmy nie ustanowić identycznych reguł dla osób starających się o władze. tyle na temat z mojej strony :)
-
Cytat:
Napisał
boch
jedyna rzecz jaką możemy zrobić przy okazji kolejnych wyborów, to pójść do urny i oddać nieważny głos. jeśli zrobi tak większość niezadowolonych rządami w tym kraju, to wtedy jest szansa, że coś drgnie.
Nic to nie da, być może taki głos będzie dla kogoś zbawieniem [czytaj: okazją do przekrętów].
Nie wiem czy słyszeliście, ale Tusk chciał wprowadzić by głosy można było też oddawać poprzez internet i telefonię, jak ktoś się interesuje takimi sprawami to wie że w Rosji jest taka opcja właśnie, czyli w państwie gdzie głosy są najbardziej fałszowane ;]
Od początku nie jestem za Tuskiem i PO [tak samo jak za PiS, chociaż za byłym prezydentem byłem] i dla mnie to co się dzieje aktualnie w rządzie i te ich propozycje/rządzenie to coś gorszego jak totalitaryzm.
Cytat:
Napisał
boch
poza tym, przydałoby się rozliczać z programów wyborczych. osoby które należą/należały do ugrupowania, które nie zrealizowało najważniejszych punktów swego programu wyborczego będąc u władzy, powinny być wykluczone z życia politycznego na conajmniej dwie kadencje sejmu. tak to widzę. poza tym, przydałyby się międzynarodowe badania psychiatryczne, nienaganna kariera zawodowa i poukładane życie rodzinne. skoro firmy zagraniczne zatrudniające pracowników na odpowiedzialne stanowiska gruntowanie sprawdzają kandydatów starających się o pracę, to dlaczego mielibyśmy nie ustanowić identycznych reguł dla osób starających się o władze. tyle na temat z mojej strony
Tak powinno być, a jak nie spełni to co obiecał albo pogorszy znacznie sytuacje to do kamieniołomu- bo nie jestem za karą śmierci.
-
Można na FKP zmienić nick ? bo po 10 latach stwierdziłem ze obciachową mam ksywę :P (Ksywa pasuje do Gofiarza seri 3)
-
uchol w sumie to pojęcia nie mam jak to z tym jest, ale napisz do prezesa miszka a na pewno coś poradzi ;)
-
Już napisałem czekam na odpowiedz i ewentualną zmianę :) kurde we Wrocławiu pełno błota i soli na drodze aż szkoda autem wyjeżdżać