również bez problemu jak i poprzednia a co softem radyjka sprawdzał ktoś wrzucony plik 359_VP2R_23.01.93.11
To jest widok strony w wersji do druku
również bez problemu jak i poprzednia a co softem radyjka sprawdzał ktoś wrzucony plik 359_VP2R_23.01.93.11
Ja mam go zainstalowany - powiem krótko, lepsza stabilność, szybsze działanie - jak dla mnie wszystko na plus.
Wersje firmware 23.01.93.11 można pobrać tutaj :
https://drive.google.com/open?id=1Ww...SMo1Zk_5AQV6Z7
Nie wizualnie nic się nie zmieniło.
Sciągłem linki ze strony Jack ,dzisiaj ciepło to wgrywałem ,niestety dwa razy mi wyrzuciło po ok 30 kilku minutach ,wgrywałem na pena z 10 razy mapy to już wiem jak ,ale za trzecim razem doszło do końca i działają mapy ,obawiałem się że temu nie wgrywało bo bardzo długo ściągałem te linki na laptopa ,trwało to dobre 4 godz ,wiara w domach przy internecie i sygnał słaby był i jest nadal ,mogło to mieć wpływ czy raczej inna przyczyna że wywalało wgranie
Słaba jakość łącza może mieć wpływ na pliki, ewentualne błędy crc i sumy kontrolne plików się nie zgadzają
JTN wielkie dzięki za udostępnienie mapy. Mi wgrywała się 1,5h ale wyłączenie drl + prostownik dało radę. Instalacja bez problemów.
Ja również dziękuję JTN. Dzięki Twojej uprzejmości instalowałem 1040 i 1045 bez najmniejszych problemów. U mnie nadal na stronie mopara aktualizacje niedostępne mimo ze mój Tipuś luty 2018
Dzięki JTN poszlo OK. Mopar-brak akt.
Witam.
Mam pytanko odnośnie aktualizacji map. Od niedawna stałem się posiadaczem TIPO HB rok 2019. Posiadam Uconnect 7" z NAV. Chciałem przystąpić do aktualizacji map w wersji 1045. Pobrałem mapy łącznie z licencją z strony mopar, wgrałem na pendrive 128GB Cruzer Glide 3.0 w formacie exFAT i poszłem wgrać zgodnie z instrukcją. Na włączonym zapłonie, odczekałem aż się załaduje radio do końca i włożyłem pendriva do gniazda USB. Po chwili ukazało się okno z komunikatem iż posiadam wersję mapy z wersją 1005 czy zastąpić wersją 1045. Klikłem Start i dosłownie po 1s pojawił się komunikat z błędem "Aktualizacja nie powiodła się; Wystąpił błąd podczas aktualizacji. Podłącz ponownie urządzenie USB i spróbuj ponownie lub zapoznaj się z instrukcją użytkownika"
Podjąłem kolejną próbę i nic. Już Uconnect nie widzi USB z mapami. Nie pojawia się żadne okno. W menu "źródła" USB jest wyszarzone. Zatem przystąpiłem do wgrania map na inne Pendrivy:
- 16GB reklamówka ORANGE w formacie FAT32 następnie exFAT
- 32GB Sandisk w formacie FAT32 następnie exFAT
- 64GB Patriot w formacie FAT32 następnie exFAT
Żaden z wymienionych Pendrive nie ruszył. Uconnect ich nie widzi ( nie odczytuje). Ponad to,po wykasowaniu map i ponownym sformatowaniu ich wrzuciłem muzykę z mp3 lecz złącze USB dalej jest nieaktywne i nie odczytuje muzyki.
Odłączyłem również klemę od akumulatora w celu resetu błędu nie pomogło.
Przywróciłem ustawienia fabryczne radia i dalej nic.
Dodam, że chciałem sprawdzić również wersję firmware jaką posiadam w radio ale niestety nie mogę załączyć trybu inżyniera. Zgodnie z instrukcją są to 3 przyciski wciśnięte jednocześnie :SCREEN ON/OFF+ MUTE+BROWSE. Nawet trzymając wciśnięte przyciski ponad minutę tryb się nie aktywował. Przyznam, że już rozkładam ręcę i tracę cierpliwość do tego radia. Teraz nie dość, że mapy są nieaktualne to jeszcze nie mogę słuchać muzyki z Pendrive.
Jedyne co mogę to podładować telefon i to też nie zawsze :/
Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem? Czy załączenie menu inżyniera jest zablokowane w roczniku 2019 czy może jest jakaś inna sekwencja przycisków?
Pozdrawiam.
Czyli Twój port usb, podobnie jak mój, żyje swoim życiem. Poczekaj, z którymś uruchomieniem powinien port zagadać i będzie widział pendriva czy to z mapami, czy to z muzą. Ja do tej pory nie rozgryzłem o co chodzi. Wiem że ktoś wymieniał port usb na gwarncji ale bez skutku.
Po aktualizacji softu radia - w nowych jest już nowa wersja, skróty klawiszowe zostały zablokowane...
Wejście do menu zaawansowanego w Uconnect 5" po aktualizacji firmware na 23.01.93.11 działa RADIO+MEDIA+BROWSE ; można odczytać wersję firmware.
Nie działa juz RADIO+APPS+BROWSE.
W Uconnect 5" zawsze działało radio+media+browse
próbowałem zrobić aktualizacją do 1045 z 1030 niestety aktualizacja nie powiodła się. W radiu najnowszy fw od JTN.
Spróbuję wgrywać po kolei, czyli 1035, potem 1040 i na końcu 1045.
edit.1
Próba wgrania 1040 i komunikat aktualizacja nie powiodła się, ale spróbowałem jeszcze raz i przeszła bez problemu. Czas teraz na 1045.
edit.2
to samo z 1045, pierwsze odpalenie pena i po chwili komunikat o niepowodzeniu, ponowne zapodanie pena i wszystko leci...
Po roku chciałem zaktualizować mapy, 3 lata licencji kończą się we wrześniu. Ku mojemu zaskoczeniu nie jest dla mnie dostępna żadna aktualizacji, mimo tego że pominąłem minimum 3 mapy...."No updates are currently available on the Map Update website. Contact your FCA authorised workshop to check new map availability"