To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
wczoraj pokazał się komunikat przegląd serwisowy za 30 dni a dzisiaj za 29 dni ,,czemu ta różnica w datach
jutro pewnie bedzie za 28 :lol:
-
Tymi dniami bym się nie sugerował. U mnie to dziwacznie pokazuje, i staram się w związku z tym pilnować daty przeglądów na papierze i na liczniku głownym po przebiegu kilometrów. Zawsze mam odnotowane przeglądy i przebiegi aut. Zwłaszcza jeśli jest ich kilka do ujeżdżania.
-
A to ciekawe...
U mnie auto nabyte 20 września rok temu i komunikat 5360 km lub 364 dni .
Wiadomo ze we wrześniu się do nich wybieram....🤔
-
Cytat:
Napisał
Krzycholu
A to ciekawe...
U mnie auto nabyte 20 września rok temu i komunikat 5360 km lub 364 dni .
Wiadomo ze we wrześniu się do nich wybieram....
No właśnie. Dziwny dla mnie ten komunikat. Dlatego pisałem że nie zwracam na niego uwagi...
-
Jestem właśnie na 1 przeglądzie w aso u reiskiego w Bydgoszczy zobaczymy jaki koszt wyjdzie dodam ze przyjechałem z własnym olejem i filtrem(orginalne fiata)maja tez zamontować brakujaca oslone pod schowkiem pasazera
-
Byłem wczoraj w Romar Radom. Przegląd po 1 roku 430 PLN (w tym olej+filtr). Zgłosiłem 3 niepokojące sprawy: głośna praca sprężarki - zakwalifikowali do wymiany ale zaproponowali poczekać jeszcze trochę gdyż nie jest to wybitnie irytujące, kilka bąbelków na listwie tylnej klapy - należy się nowa, stuki przy wciskaniu sprzęgła na 1 i 2 biegu - słyszą ale nie potrafią stwierdzić gdzie jest problem, zanotowali i kazali obserwować, obiecali zająć się na poważnie. Wizyta ogólnie OK, mały minus za lekko podrapany plastik nad przednią lampą, nie zauważyłem niestety przy odbiorze auta. Aha łapy podnośnika podstawione były pod te ranciki pod progami i nic się nie powyginało - uff:wink:
-
Robił ktos przeglad numer dwa (30 tys km) w Katowicach Ganinex lub w Dąbrowie Górniczej? Jaka cena ? Co proponują robic oprocz wymiany oleju?
-
Cytat:
Napisał
dachu211
Jestem właśnie na 1 przeglądzie w aso u reiskiego w Bydgoszczy zobaczymy jaki koszt wyjdzie dodam ze przyjechałem z własnym olejem i filtrem(orginalne fiata)maja tez zamontować brakujaca oslone pod schowkiem pasazera
Napisz ile $
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
Robił ktos przeglad numer dwa (30 tys km) w Katowicach Ganinex lub w Dąbrowie Górniczej? Jaka cena ? Co proponują robic oprocz wymiany oleju?
W dg robiłem na wiosnę-silnik 1,4 95KM i tartarini. Placilem 700 i trochę za przegląd, olej, filtry (w tym miał być też kabinowy) i świece bo mam gaz.
Byłem teraz na przeglądzie gazu w Bytomiu. Skasowali 210, gdzie w tamtym roku w agś Placilem 140.
-
Cytat:
Napisał
gilbert3
Napisz ile $
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Wyszło mnie 307 zł w tej cenie doszły 2 uszczelki jedna pod maska 2 dolna na dzwi kierowcy,uważam ze cena bardzo dobra.bez tych uszczelek przegląd z wymiana oleju i filtra (moje oleje)wyszło by około 190 zl
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
SeA33
Pierwszy przegląd i za mną - 11 tyś. przejechane w 1 rok. Wymiana oleju i filtra oleju (materiały z ASO), 1,5h czekania w B-B, koszt 303zł.
To uważam bardzo dobra cena jak z ich materiałami.
-
Cytat:
Napisał
Paweł2014
Byłem wczoraj w Romar Radom. Przegląd po 1 roku 430 PLN (w tym olej+filtr). Zgłosiłem 3 niepokojące sprawy: głośna praca sprężarki - zakwalifikowali do wymiany ale zaproponowali poczekać jeszcze trochę gdyż nie jest to wybitnie irytujące, kilka bąbelków na listwie tylnej klapy - należy się nowa, stuki przy wciskaniu sprzęgła na 1 i 2 biegu - słyszą ale nie potrafią stwierdzić gdzie jest problem, zanotowali i kazali obserwować, obiecali zająć się na poważnie. Wizyta ogólnie OK, mały minus za lekko podrapany plastik nad przednią lampą, nie zauważyłem niestety przy odbiorze auta. Aha łapy podnośnika podstawione były pod te ranciki pod progami i nic się nie powyginało - uff:wink:
Ja w ROMAR Radom tuż przed przeglądem wykupiłem pakiet obsługi serwisowej "EASY CARE" za 135 zł i taka była cena przeglądu po roku. Ich olej (całkowita wymiana) SELENIa x 5W/40 oraz filtr kabinowy.
Co do "EASY CARE" to w momencie przeglądu nie można mieć przejechane więcej niż 10 000 km.
-
Jak to nie więcej niż 10000? Jak przegląd przy 15000!
-
Bo kolega kupil pakiet w ktorym nie wolno przekroczyc 10... Czego nie rozumiesz?
Ja zapłaciłem w Łodzi 380zl za przeglad przy stanie licznika 10tys za olej i filtr. Reszte filtrow olej i swiece w nast. Roku gdyz robie raptem ok 12tys rocznie...
-
Nie wiedziałem ze takie opcje są...
-
Cytat:
Napisał
SeA33
Pierwszy przegląd i za mną - 11 tyś. przejechane w 1 rok. Wymiana oleju i filtra oleju (materiały z ASO), 1,5h czekania w B-B, koszt 303zł.
Kurde , żałuję że nie pojechałem do BB bo w Krakowie za to samo zapłaciłem 470 zł. Ale na pociechę w innym serwisie chcieli 550.
-
Ja już też po pierwszym przeglądzie w Fiat Partner Bytom,przejechane 8100 km,wymiana oleju,filtra oleju + powietrza,do tego gratisowe mycie auta-koszt 215 zł,czas około 2 godziny.
Z poczekalni na piętrze piękny widok na halę serwisową,widać co robią,nie mają nic do ukrycia.
Materiały własne od Pympka,Progi całe nie uszkodzone,na serwisie mają podnośniki płytowe.Filtr kabinowy wymieniłem sobie sam,można śmigać dalej.
Pozdrawiam
-
Cytat:
Napisał
marwil73
Ja już też po pierwszym przeglądzie w Fiat Partner Bytom,przejechane 8100 km,wymiana oleju,filtra oleju + powietrza,do tego gratisowe mycie auta-koszt 215 zł,czas około 2 godziny.
Z poczekalni na piętrze piękny widok na halę serwisową,widać co robią,nie mają nic do ukrycia.
Materiały własne od Pympka,Progi całe nie uszkodzone,na serwisie mają podnośniki płytowe.Filtr kabinowy wymieniłem sobie sam,można śmigać dalej.
Pozdrawiam
Miło wiedzieć, że Partner jest OK. Z Turem mam złe doświadczenia z pracy poprzedniej, więc zostaje mi Partner Bytm i K-ce oraz Ganinex Gliwice i K-ce
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
marwil73
Pozdrawiam
Podnośniki płytowe to jest to. Może ktoś w Krakowie takie widział a jeśli tak to gdzie?
-
Dzisiaj pierwszy przegląd, 7800 km, wymiana: olej (selenia) filtr oleju i filtr kabinowy, podłączenie komputera, ogólny przegląd auta, byłem obecny przy mechaniku - koszt 450zł, materiały ASO, Ostrowiec Świętokrzyski.
-
A mi tyle krzyknęli w Pszczynie za przegląd i wymianę tylko oleju i filtra po roku czasu i przebiegu 9 tyś km. Trzeba będzie podjechać do B.B. na przegląd.