To jest widok strony w wersji do druku
-
Mam dopiero kilka dni i lekko ponad 200 km i jeszcze szukam ustawień ,ale kilka ustawień co chcę aby widzieć na wyświetlaczu klikam z lewej strony na kierownicy ,mam sedan w automacie jazda 2 osoby ,trasy kilkukilometrowe prędkości max 100 km ,spalanie wd komputera 7,2 do 7,5 l
-
Cytat:
Napisał
Raven_
Panowie mam takie pytanie
Jeśli masz instalację fabryczną to w komputerze nie występuje opcja spalania l/100km. Jeśli gaz zakładany po zakupie poszukaj w opcjach na wyświetlaczu, ale skoro do tej pory nie znalazłeś, to pewnie masz gaz fabryczny.
Pozdrawiam
-
Moja croma pali jakieś 9-11 litrów w mieście. Staram się nie dusić a i tak pali ropożłop jeden. 😁
-
Cytat:
Napisał
ksys
Jeśli masz instalację fabryczną to w komputerze nie występuje opcja spalania l/100km. Jeśli gaz zakładany po zakupie poszukaj w opcjach na wyświetlaczu, ale skoro do tej pory nie znalazłeś, to pewnie masz gaz fabryczny.
Pozdrawiam
Instalacja montowana w Auto Gaz Mazowsze.
-
Udało się przestawić na l/100 km.
-
Trasa Andrychów ( Kęty-Oświęcim-Tychy ) Katowice - 75 km.
średnie spalanie wg. komputera 5,7 l
Na trasie prędkość 80-90 km/h
-
Po przejechaniu 4 kkm ( z czego pierwszych 1500 na benzynie - "docieranie") komputer pokazuje spalanie 6,8 l/100 km a z kolei z dystrybutora LPG wychodzi 8,6 l/100 km. Różnica ok. 27 %.
-
Mam Tipo 1,6 w automacie dopiero kilkanaście dni, przejechane 600 km tylko ,jazdy przeważnie kilku kilkunastu kilometrowe ,jeden przejazd Czarnków Bednary Czarnków 200 kilometrów ,spalanie z komputera oscyluje 6,4 do 6.5 litra, na trasie szybkość 90-110 sporadycznie 120 km ,wypadało by sprawdzić według tankowań ,jak by było podobnie to ok
-
Po 2 kkm wg kompa, 7,7 z kija 8,1 ogólnie myślę że super. A propos, ostatnio zmusili mnie na drodze przeciągnąć Fiacika i ku mojemu zdziwieniu nie ma odcinki przy 6k obrotów, żwawo leciał dalej! Przy 6,5k już udało mi się uciec przed blondynką i wbiłem wyższy bieg. Po raz pierwszy Tipek uratował mi dupę przed głupotą innych kierowców! Ma u mnie mycie (po wypłacie)
-
Mój tipek jeszcze nie widział takich obrotów:smile:
-
Cytat:
Napisał
Semper
A propos, ostatnio zmusili mnie na drodze przeciągnąć Fiacika i ku mojemu zdziwieniu nie ma odcinki przy 6k obrotów, żwawo leciał dalej!
Według jakiegoś OBD odcięcie jest przy 6520 obr/min.
Zdarzyło mi się już jechać do odcinki, ale nie wiem naprawdę ile to było, bo sytuacja wymagała obserwowania otoczenia, a nie zegarów. W każdym razie odcięcie było bardziej "kulturalne" niż w Punto, gdzie miewałem wrażenie, że silnik się nagle zepsuł.
-
1,4 t jet spalanie wg kompa 90% miasto 10% odcinki poza miastem 8,9L. Przejechane 1100 km na trasie 80-90 spokojną jazdą bezproblemowo 6L. Jest w porządku. Wyższe spalanie w mieście rekompensuje cisza w kabinie wygoda i komfort podróżowania:)
-
Sedan 1.4 95KM.
W ostatni weekend trasa Warszawa-Wilno-Warszawa (900 km).
Trzy osoby na pokładzie, niewielki bagaż, średnia prędkość 75km/h, realne spalanie 5.9l/100km.
-
U mnie komp pokazuje na TRIP -A od momentu kupienia auta- 5,7L/100km, a na TRIp-B od ostatniego tankowania- 6,1 L/100km. Dziennie robię trase ok 40-50km, w trybie mieszanym w terenie górskim.....
-
Cytat:
Napisał
bibi
Jako,że czekam na odbiór Tipo 1.6 w automacie cieszą mnie Wasze wyliczenia co do spalania bo nie są przyprawiające o ból głowy
Też straszyli mnie ile to automat spali więcej od manuala,ale zamówiłem i odebrałem niedawno, dobijam dopiero to 1 tysiąca km ,aktualnie mam według komputera 6,6 l większość to trasy kilku kilkunasto kilometrowe raz miałem 200 km trasę to zeszło na 6,4 l ,korki ograniczenia więc nie dało się jechać szybciej jak 110 sporadycznie 120 ,poprzednio miałem linejke 77 koni ,spalanie ok 6,4 l ,jednak mimo automatu czuć że koników więcej i mało kto mnie wyprzedza
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
Też straszyli mnie ile to automat spali więcej od manuala,ale zamówiłem i odebrałem niedawno, dobijam dopiero to 1 tysiąca km ,aktualnie mam według komputera 6,6 l większość to trasy kilku kilkunasto kilometrowe raz miałem 200 km trasę to zeszło na 6,4 l ,korki ograniczenia więc nie dało się jechać szybciej jak 110 sporadycznie 120 ,poprzednio miałem linejke 77 koni ,spalanie ok 6,4 l ,jednak mimo automatu czuć że koników więcej i mało kto mnie wyprzedza
Powiem Tobie, że ja takiego spalania nie widziałem :) jeżdżę tylko po mieście i krótkie odcinki i średnia na kompie oscyluje koło 10 litrów (jak głaskałem pedał gazu wyszło mi 8 z haczykiem ale taka jazda nie jest dla mnie).
-
Miasto : 10,2 l
Trasa ( spokojna ) : 6,1 l
Trasa ( większość autostrada ) : 7,2 l
Pomiar z tankowania a nie z kompa , który oszukuje , żeby dupy nie zawracać w ASO ....
-
Trasa około 600 km, w tym 20 km po mieście i tyle samo po autostradzie. Średnie spalanie 5,8 wg kompa czyli jakieś 6,3 l/100km.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
-
Przy jakiej to prędkości?
-
7,9 LPG po 5k większość trasa , prędkość 100-110