U gazownika.
To jest widok strony w wersji do druku
U gazownika.
Gaz zamontowany przy przebiegu 6 km.
Jak każdy. Pił, pije i pił będzie.
Litr na trzy tygodnie, dokładnie nie wiem, bo nie odmierzam.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jeździsz z prędkościami autostradowymi autem które nie jest stworzone do jazdy z prędkościami rzędu 150km/h nonstop. Sam napisałeś , że nastukałeś 110tyś. w niecałe dwa lata, czyli na mc lekko 5tyś. i dziwisz się że dolewasz oliwę.
Ktoś wyżej gdzieś pisał że norma to 400gr na 1000 km, nie wiem nie sprawdzałem w instrukcji. Ty robisz 5 x tyle miesięcznie to dziwisz się że dolewasz litra na 3 tyg.
A gdzie jest napisane że Tipo 1.4 95 km nie może jeździć prędkościami autostradowymi? 150 to dużo? A może 5 tyś km/ m. to szaleństwo?
Fiat dał dupy z głowicami i tyle..
U mnie w firmie mieliśmy punta z tymi silnikami z LPG i spokojnie wytrzymywały po 200 - 300 k.
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Pytania:
1. Gdzie znajde info że tipo nie jest stworzone do takiej jazdy?
2. Do jakiej predkosci tipo jest stworzone ?
3. Jakie auto jest przystosowane do takiej jazdy - wymień 3
4. Które auta oprócz tipo nie mogą tak jeździć - wymien 3
Hehe sorry nie mogłem się powstrzymać ;)
Nigdzie. Wygodnie Ci się jeździ i komfortowo 150 na godzinę autem które osiąga 180 max. Jedziesz lewym pasem 160 a na dupie siedzi Ci np. 200 konny diesel z 300Nm, a prawy pas jest akurat zajęty i nie możesz zjechać bo auto już się nie rozpędza. Mi nie dlatego uważam, że nie jest do tego stworzone to moja odpowiedź na pierwsze pytanie. Drugie pytanie wydaje mi się , że do 130 na godz jest przyzwoicie czyli w miarę cicho i pewnie .
Trzecie auta które bez problemu osiągają 250km/ h i powstrzymuje je jeszcze ogranicznik.
Nie mogą tak jeździć 60 konne skody citygo vw lupo i moje seicento 1.1 itp, bo może przy dobrych wiatrach osiągną taką prędkość tylko co to za jazda ani pewnie ani przyjemnie. Wiem bo takie potwory 60 konne ujeżdżam od lat jako firmowe auta. Auto na autostrady według mnie powinno posiadać zapas mocy który pozwoli mu przyspieszać dynamicznie nawet przy większych prędkościach a Tipo 95km mimo tego że go bardzo lubię nie ma takich możliwości. To tylko moje zdanie niestety nie poparte naukowymi badaniami i tezami.
Dziwne ja moim Seicento po autostradach jeździłem 140 km/h do 160 km/h gdy uciekałem przed debilami z większą mocą pod maską ale nie umiejącymi utrzymać równo prędkości i z ego typu Seicento nie może mnie wyprzedzić.
I była to jazda komfortowa tylko wymagająca większej uwagi.
Tipo spokojnie jedzie 150 km/h (nie załadowane do pełna) i jak trzeba to przyśpieszy z tej prędkości na wyższą w razie potrzeby.
A gości mknących 200 km/h mam w poważaniu bo ja też kiedyś chcę wyprzedzić.
No właśnie jak uciekałeś. Komfort w sc przy 160 według mnie zerowy o bezpieczeństwie nie wspomnę. Tipo przyspiesza nie w pełni załadowane i pełna koncentracja gdzie tu komfort podróżowania z dużymi prędkościmi na długich dystansach i autostradach.
Na autostradzie w kraju jedzie sie do 140 km/h jak wyprzedzam sznur tirów , czesto mam te 150 nawet i jak szybko zbliza sie jakis wiesniak najczesciej w skodzie i mruga swiatlami, jedyne co robie to hebel .
Kazdym autem by sie dobrze autostrada jezdzilo tylko za duzo idiotow jest.