To jest widok strony w wersji do druku
-
-
Na poniedziałek 04.06. umówiłem się telefonicznie na 1 przegląd w ASO po roku(inne niż to przy salonie gdzie kupiłem auto) ,przebieg będzie ok.8 tkm ..koszt 505zł (przegląd+wymiana oleju i filtra). Tam przy salonie wycenili tą usługę na 600zł:smile:
-
Automobil Wejherowo :
Mały przegląd około 160 zł + materiały +przeglad LPG = +/- 400zl ,
Duży przegląd około 300 + materiały + przegląd LPG = +/- 750zl
-
U mnie tez klocki przy 30000 byly na wykonczeniu.wytrzymaly 34000.
-
Cytat:
Napisał
Tomasz1976
U mnie tez klocki przy 30000 byly na wykonczeniu.wytrzymaly 34000.
Mnie bardziej martwi to nierówne zużycie tarczy. Miałem w lutym zeszłego roku kolizję z dzikami - wbiegły mi w bok. Przy naprawie wymienili mi wahacz, ale może zacisk też oberwał i nikt nie zauważył. Prosiłem o sprawdzenie tego w ASO przy przeglądzie, bo kilka razy ostatnio na ostrzejszych łukach w lewo słyszałem szum z okolic lewego koła.
Jak myślicie, czy cena ok. 800 zł za wymianę tarcz i klocków w ASO jest ok? Tarcze i klocki TRW.
-
A czy mały przegląd obejmuje też przegląd blacharski ? Czy to jest ekstra płatne
-
Cytat:
Napisał
tanioazpadnie
Automobil Wejherowo :
Mały przegląd około 160 zł + materiały +przeglad LPG = +/- 400zl ,
Duży przegląd około 300 + materiały + przegląd LPG = +/- 750zl
może kolega podpowiedzieć co to za przegląd duży/mały czym się różni itp :) dzięki za odp bo ja też z ich serwisu będę korzystać
-
Cytat:
Napisał
IT_spec
A czy mały przegląd obejmuje też przegląd blacharski ? Czy to jest ekstra płatne
Pytałem ich o to w ASO i każdy przegląd zarówno mały jak i duży zawsze zawiera w sobie przegląd gwarancyjny blacharski lakierniczy.
-
Cytat:
Napisał
macsss
może kolega podpowiedzieć co to za przegląd duży/mały czym się różni itp :) dzięki za odp bo ja też z ich serwisu będę korzystać
"Mały" czyli przy 15 , 45, 75 tysięcy km.
"Duży" czyli przy 30 , 60 , 90 tysięcy km
Można się z nimi potargować, zawsze jakiś tam rabat dostaniesz 😀
-
Witam wszystkich!
Ja swój pierwszy przegląd w Tipolewie po 15k km przejechanych w ciągu niecałych 9 miesięcy zrobiłem w ASO w Bielsku-Białej.
Filtry: oleju i kabinowy (Bosch, oba za około 70 zł) i olej (Shell 90 zł za 4L) miałem swoje, kupione w Inter-cars.
Nie było żadnego problemu, żeby takie zamienniki zastosować.
Ogólnie za sam przegląd, wymianę oleju i filtrów, odgrzybianie klimy i gratisowe mycie z myciem szyb - bardzo porządne trzeba przyznać zapłaciłem niecałe 210 zł.
Także osobiście z czystym sercem mogę polecić ASO w Bielsku na Katowickiej. ;)
-
Cytat:
Napisał
pawelbba
Witam wszystkich!
Ja swój pierwszy przegląd w Tipolewie po 15k km przejechanych w ciągu niecałych 9 miesięcy zrobiłem w ASO w Bielsku-Białej.
Filtry: oleju i kabinowy (Bosch, oba za około 70 zł) i olej (Shell 90 zł za 4L) miałem swoje, kupione w Inter-cars.
Ogólnie za sam przegląd, wymianę oleju i filtrów, odgrzybianie klimy i gratisowe mycie z myciem szyb - bardzo porządne trzeba przyznać zapłaciłem niecałe 210 zł.
Dzięki za info. Też się tam będę wybierał w sierpniu na pierwszy przegląd. Powiedz proszę czy wcześniej im zgłaszałeś, że przyjedziesz ze swoim olejem i filtrami? Jak długo trwała cała operacja?
-
Cytat:
Napisał
chrabol
Jak myślicie, czy cena ok. 800 zł za wymianę tarcz i klocków w ASO jest ok? Tarcze i klocki TRW.
to są części eksploatacyjne - nie podlegają gwarancjii.
Zrobisz gdziekolwiek indziej to oszczędzisz 200-400zł kwestia jedynie tego jakiej marki kupisz klocki i tarcze.
Osobiście w życiu bym tego nie robił w aso ale wybór należy do Ciebie
-
Cytat:
Napisał
pawelbba
Witam wszystkich!
Który to olej? Dasz linka?
Ktoś tu chyba pisał, że potem mogą zrobić ekspertyzę olejową jak coś by padło i że lepiej lać Selenie - nie wspominali nic o tym?
-
Cytat:
Napisał
TipoSedan
Który to olej? Dasz linka?
Każdy olej posiadający zatwierdzoną specyfikację Fiat 9.55535-S2 i lepkość 5W40 jest olejem właściwym do tego silnika. I olej każdego producenta o tej specyfikacji możesz nalać.
Kto będzie robił tą ekspertyzę i w jaki sposób ? Mechanik z ASO weźmie na język i sprawdzi ? Nawet analiza chemiczna czy spektralna nie wskaże producenta oleju.
-
Nie wiem jak się to robi i czy to powszechna praktyka czy wyjątek (na 90% to drugie). Nie pamiętam nawet kto to pisał. Spektralna producenta nie wskaze;) ale chemiczna może wykluczyć Selenie jeśli czegoś dodają właśnie pod analizę;) w końcu tania ta Selenia nie jest;)