To jest widok strony w wersji do druku
-
A ja od dzisiaj jestem fanem systemu TPMS. Poprawnie zaalarmował o spadku ciśnienia, zanim sam zorientowałem się, że cokolwiek jest nie tak, być może ratując oponę przed dalszą destrukcją. Jest tylko mała, łatwa do naprawy dziurka (blachowkręt chyba).
-
A mówią że pośredni do dupy.
-
Wolno reaguje, spuscilem powietrze o 0.5 bar aby sprawdzic jak dziala i zareagowal po 15 minutach jazdy dopiero.
-
Bo to jest taki gówniany system, dla tych co nie czują, że od 15 minut jadą na "kapciu".
Napompujesz wszystkie koła na 4 bary, jest ok, spuścisz powietrze we wszystkich kołach do 1 bara, jest ok. A wszystko to bez dotykania przycisku reset.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Bo to jest taki gówniany system, dla tych co nie czują, że od 15 minut jadą na "kapciu".
Napompujesz wszystkie koła na 4 bary, jest ok, spuścisz powietrze we wszystkich kołach do 1 bara, jest ok. A wszystko to bez dotykania przycisku reset.
Poczujesz spadek o 0.5 bara w tylnym kole, jadąc po mieście, do tego nie całkiem odśnieżonym? Ja nie, a system zauważył.
-
Bo ten system ma to wlasnie robić, wykrywać różnice, zmiana ciśnienia w jednym kole to zmiana danych spływających z jednego czujnika absu... inna prędkość obrotowa koła i bach lampeczka...
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Wolno reaguje, spuscilem powietrze o 0.5 bar aby sprawdzic jak dziala i zareagowal po 15 minutach jazdy dopiero.
System zadziałał mi 2 razy, pierwszy raz po dojechaniu do domu miałem 1,5 atm na jednym kole i śruba 6 siedziała ,wczoraj miałem wcześnie rano długą trasę i po kilku kilometrach zaświeciła się kontrolka i nerwówka co dalej ,zresetowałem na parkingu kontrolkę ,na oko nie dało się znależć koła awaryjnego z ubytkiem powietrza ,zrobiłem potem ponad 100 kilometrów i kontrolka się nie zaświeciła ,normalnie mam ciśnienie ok 2,4 -2,5 bar we wszystkich ,po sprawdzeniu miałem we wszystkich ponad 2 bary jednak w jednym było 0,2 mniej ,jednak we wszystkich kołach uszło mi ok 0,3 -0,4 bara przez 3 miesiące ,a wy co jaki czas sprawdzacie ciśnienie ,jutro sprawdzę ciśnienie czy coś nie mam wbite w oponę
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
jednak we wszystkich kołach uszło mi ok 0,3 -0,4 bara przez 3 miesiące ,a wy co jaki czas sprawdzacie ciśnienie
Strasznie ciężko się Ciebie czyta. Dys-cośtam? Przez gumę zawsze powietrze powoli uchodzi, im starsza, tym szybciej. Ponadto, ciśnienie spada wraz ze spadkiem temperatury - podstawowa fizyka. Spokojnie można pompować 10-15% ponad zalecaną normę, żeby potem miało z czego spadać :cool:
-
Cytat:
Napisał
tipomirek
normalnie mam ciśnienie ok 2,4 -2,5 bar we wszystkich
A dlaczego tyle pakujesz?
-
Ja tez tak pompuje zawsze ok 0,2 wiecej niz na instrukcji... Poprostu spadek i tak nastepuje w ciagu 2 miesiecy wiec ze 3 razy na sezon letni czy zimowy dopompowywuje i jest caly czas w normie...