Słyszałem o cewkach , jest to słaby punkt w Tipo, tak jak te nieszczęsne łączniki stabilizatorów...
Jak duży to koszt i czy można wymienić samemu ?
To jest widok strony w wersji do druku
Słyszałem o cewkach , jest to słaby punkt w Tipo, tak jak te nieszczęsne łączniki stabilizatorów...
Jak duży to koszt i czy można wymienić samemu ?
Załącznik 44035
Załącznik 44036
Z linku powyżej-zakupione i zaimplementowane. Do SW ideolo...
Wyglądają, że leżą spoko. Zamówię i ja we wrześniu :-)
Czy typowo dla kierowcy polecicie coś z gumy i rantem? :confused: Tipo Sedan
W Toyocie mam dywaniki z Proline
Powiem ze doskonale się sprawdzają
Nie wiem ile kosztowały bo były już w aucie jak kupiłem plus komplet welurowych .
Tanie chyba nie są...
Polecam z gumy i rantem. Błoto śniegowe szczególnie kiedy masz bieżnik w podeszwie.
Zatrzymują błoto, śnieg i wodę na zakrętach.
Szczególnie iż od spodem masz jakiś materiał podobny do filcu, który schnie dniami jak przekroczysz.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Ja mam dywaniki i matę w bagażniku od Rezaw-plas i sobie chwalę. Nie wyglądają tak pięknie jak co niektóre, ale robisz to co do nich należy.
I mniej się przecierają niż oryginały - mam na myśli tę kierowcy.
Mi rezawy u kierowcy wydeptują się co 3,5 roku :-) ale zatrzymują syf tam gdzie trzeba. Proline do kombi nie pasuje, za małe i kosztują majątek. Teraz na topie są dywaniki nr77, kupuje we wrześniu. Spodziewam się czegoś w rodzaju proline dopasowanego jak rezaw w cenie akceptowalnej :-P
Asystent Valeo zamontowany poniżej filmiki z działania
https://youtube.com/shorts/1SXULZeG0...AELguZoaM8cy5e
https://youtube.com/shorts/Hx4gD0bvy...BcQVc6k8Ygx2Pc
Dzisiaj trochę z innej beczki...
bowiem takie oto nietuzinkowe cudo, wprost z epoki wleciało na przywieszkę do kluczyków. 🤗🤩
Załącznik 44089
Załącznik 44090
Wymieniłem dziś żarówki w podsufitce. Te które miałem żarówki żarzyły się po wyłączeniu silnika.
Nie wiem czemu. Nie gasły tylko jarzyły się lekko.
Teraz już jest ok. Gasną tak jak powinno być.
Wczoraj założyłem dywaniki gumowe. Kupiłem sobie. Z tego co czytam, to też zakładacie na zimę.
Dlatego też kupiłem gumowe.
Wczoraj zalożyłem. Zaczepy pasują idealnie.
I 5 KM przybyło dzięki naklejkom na grill :)
Mnie się podobają te naklejki, dają taki smaczek grillowi. Wiadomo są gusty i guściki :)
Do kupienia na tej stronie :
https://www.risicosfizio.it/prodotto...glia-frontale/
Załącznik 44094
Załącznik 44095
Kupiłem te dywaniki i założyłem, prawie idealne. Zostają.
Ja w sobotę zmieniłem po 40tys km olej w skrzyni, zalałem 2.5L seleni, odpowietrznikiem nic nie ucieka.
Przyjdzie AR9100 to doleje i będzie cacy.
Oprócz tego śruba z sitkiem od turbo wleciała też nowa. Sitko było całe ale już się odwarstwiało.
A tak wyglądał olej i korek ze skrzyni:Załącznik 44096
Załącznik 44097
Ani przed wymianą, ani po nie występowało u Mnie tzw âKLIKâ przy zmianie na 2 i3 bieg.
Ale po dolaniu AR9100 na fabryczny olej ( jeszcze przed wymianą) wyraźnie lżej i płynniej zaczęły wchodzić biegi.
Dzisiaj wymieniłem trzeszczący głośnik w przednich drzwiach pasażera (nowy oryginał 79 zł) i zmieniłem korek zbiorniczka wyrównawczego płynu chłodzącego... pojawiło się kapanie od spodu zbiorniczka z odpowietrznika... nie jest źle bo głośnik już nie trzeszczy i płyn już nie kapie...
Drażnią mnie jeszcze odgłosy jakie wydobywa z siebie tylna ramka tablicy rejestracyjnej podczas jazdy na dołach i podczas zamykania klapy bagażnika...
słyszałem o jakichś ramkach z gumkami tłumiącymi... czy ktoś może coś polecić?